Таємниці Енгімуса. Голос Богів

Весна 302 року ери Алкедон.

«Нарешті ми знайшли його!»

    Літній маг відкинувся на спинку стільця і ​​з трепетним хвилюванням, вже втретє поспіль, наче не довіряючи своїм випробуваним часом очам, перечитав доповідь - донесення від своїх шпигунів з острова Білого Краба. У доповіді повідомлялося, що місцеві жителі неодноразово помічали біля руїн храму Енгімуса (бога таємниць і загадок) групу підозрілих людей в дивному одязі  з символікою, схожою на сонце з оком посередині. Ці люди відкрито і охоче спілкувалися з острів'янами, вкладаючи в їх непідготовлені уми свої єретичні ідеї. Серед культистів виділявся лисий чоловік високого зросту з незвичайними татуюваннями на обличчі і на тілі. Судячи з опису, чоловік був не хто інший, як Отторак - глава культу "Ока Сонця" - найнебезпечніший і невловимий ворог імперії. Він поширював вчення, що повністю заперечували імперський пантеон богів, називаючи їх хибними, а до «істинних богів» відносив титанів, які ще в стародавні часи уособлювали собою всю міць стихій. Культ стрімко почав впливати не тільки на уми простого люду, а й користувався прихильністю у знаті та магів. Через страх розпаду імперії влада оголосила культ "Око Сонця" поза законом, а за голову Отторака призначили небувало високу нагороду.

    Культ, в свою чергу, почав вести полювання на високопоставлених чарівників, імперських політиків та офіцерів. Оскільки до справи були долучені надприродні сили, це тепер повністю розв'язувало руки Рейській колегії - одній з найвпливовіших організацій в імперії, куди входили виключно маги, втім, як і сам Фентір, що мав на цей час прізвисько Рейський Мисливець.

    Ось уже понад 60 років він займався пошуком і знищенням небезпечних злочинців, маючих надприродні здібності. Старий маг створив власну мережу шпигунів, завдяки чому завжди був в курсі останніх подій. Він, наче хижак, що затаївся, міг без легко передбачити кожен крок своєї жертви, чия перша ж помилка ставала для неї фатальною. Але з Оттораком все було зовсім інакше. Він практично ніде не з'являвся і не залишав слідів, замість нього справами культу займалися його підлеглі, які часто навіть не знали, де може перебувати їх месія. Навіть тортури не давали ніяких результатів. Культисти не боялися ні каліцтв, ні смерті. Їх віра завжди залишалася непохитною.

    Йшли роки, а спроби хоч якось підібратися до глави культу так і не увінчалися успіхом. Часом Фентір не розумів, на кого він полює насправді, адже Отторак існує, але його ніде немає, здавалося, нібито женешся за привидом або намагаєшся впіймати власну тінь. І така дратівлива думка переслідувала його до тих пір, поки в руки не потрапило те саме повідомлення ...

****

    Острів Білого Краба - невеликий кам'янистий острів, усіяний безліччю підводних печер і скель, що стирчали з-під води. На ньому тулилося невелике містечко з розташованими поруч руїнами храму Енгімуса, зруйнованого землетрусом. Острів був знаменитий своїми виноградниками, оливковими гаями, рибним промислом та видобуванням перлів.

    Отторак і його поплічники влаштували табір в руїнах. У донесеннях також згадувалося, що культисти проводять розкопки в цих місцях, що не могло не привернути уваги Фентіра. Маг знав, що ще до зведення храму, на цьому ж місці раніше були руїни іншого будівлі, призначення якої до цих пір залишалося невідомим. Будову звела якась давня раса, що населяла острови Маркенни (куди входив і острів Білого Краба) і зникла ще до прибуття перших людей. Але що ж саме шукають культисти - стародавні артефакти чи втрачені знання?

    Фентір зі своїми людьми під покровом ночі висадився на вкритий білою галькою берег якраз неподалік від руїн, в місці, добре прихованому скелями від чужих поглядів. Залишилося тільки дати команду, і три найкращих загони добре озброєних і досвідчених воїнів приступлять до зачистки руїн. Неподалік від міста, щоб не привертати зайвої уваги, Фентір залишив резерв і свого учня, Мерека, на випадок, якщо комусь з культистів вдасться втекти.

    Але, перш за все, Фентір хотів ще раз обговорити всі деталі плану з вірним капітаном Улісом і його трьома молодшими офіцерами, щоб остаточно виключити всі можливі ризики.

    З усіх присутніх маг - єдиний був уже людиною в віці - зі зморшкуватим обличчям і рідкою сивою бородою до поясу. Його основною відмінністю були білі очі з ледь помітними зіницями. Такі очі свідчили про приналежність Фентіра до магії стихії світла; володіння такими здібностями зустрічалося надзвичайно рідко. «Очі мага видають», як казали в народі.

    Молодші офіцери з натхненням дивилися на мага і уважно вслухалися в кожне його слово. Емоції капітана Уліса ховалися за маскою байдужості. План штурму вже давно був ним продуманий в найдрібніших деталях. Уліс мовчки спостерігав за тим, що відбувається, тримаючи в руці свій найцінніший оберіг - срібний амулет, що за формою нагадував черепаху. Багато років минуло з тієї самої пори, коли він, будучи ще зеленим юнаком, знайшов цю чудову річ в Маркеннських руїнах. Оберіг був немов посланий самими богами, він приносив удачу і виручав в самих безвихідних ситуаціях, а таких випадків на його пам'яті було більш ніж достатньо. Уліс був впевнений, що і на цей раз оберіг не підведе, не дивлячись на похмурі і тривожні побоювання.

- Сини імперії! - перервавши думки капітана, почав маг - Вам випала рідкісна можливість захопити найвідомішого і небезпечного лиходія. Як тільки глава богомерзенного культу потрапить до наших рук, він буде відданий під суд. Ви ввійдете в історію як хоробрі і відважні воїни, що стали на захист імперії і її славних жителів і, звичайно ж, будете гідно нагороджені. Пам'ятайте, що імператор, Рейська колегія і громадяни довіряють вам свої життя. Ми віримо в вас, я вірю в вас!

- Це для нас честь, що ви, Майстре, зараз перебуваєте з нами і очолюєте операцію - сказав капітан, підійшовши ближче до Фентіра. - Як я розумію, основна наша мета - Отторак. Що на рахунок інших культистів?

- Є наказ в живих не залишати. Вони не стануть з нами співпрацювати. Отторака охороняють найвірніші фанатики, і вони віддадуть перевагу смерті замість зради. І пам'ятайте, Отторак - колишній солдат і майстер меча, так що все буде дуже непросто. Він також володіє магією, наскільки мені відомо. Тому будьте пильні і готові до будь-якої несподіванки, ліпше просто зачекайте на мене. Капітан та інші офіцери ствердно кивнули.

    Уліс своєї голеною головою і безліччю шрамів на обличчі більше нагадував Фентіру запеклого бандита, ніж солдата, але «бандита» зібраного, неймовірно проникливого і напрочуд співчутливого. Трохи зачекавши, коли офіцери підуть, капітан тихенько звернувся до старого мага: - Вистава закінчилася, Майстре ... Що нам насправді відомо про культ? Орден нічого про нього не розповідає. Або не знає, або не хоче з нами ділитися.

- Орден діє занадто обережно, - пояснив Фентір, - Мене теж майже не інформували. Довелося самому добувати все по крупинках. Можу сказати, що догмати культу "Ока Сонця" повністю заперечують наш алкейський пантеон богів, вони звеличують титанів. Колись дуже давно титани допомагали людям, ділилися своїми знаннями і таємницями, після чого покинули нас. Так розповідають древні легенди. Вони мали силу над людьми і природою, але богами ніколи себе не вважали. "Око Сонця" знайшло багато прихильників серед західних і північних провінцій імперії. Оскільки культу вдалося залучити деяких високопоставлених чиновників, то викрити зрадників є моєю другою місією, після захоплення Отторака, звичайно. Саме завдяки заступництву верхівки, нашому втікачеві вдавалося без проблем так довго переховуватися. Іншої причини я не бачу.

- Зрозуміло. Відомо, що генерал Варон Безжальний за наказом імператора прибув у столицю зі своїм легіоном. Ходять чутки, що в падінні Фіни 13 років тому звинувачують губернатора Жорфена, що отримав заступництво нашого Великого Магістра. Відчуваю, що імператор хоче прибрати Магістра, його прихильників і навіть когось із Хранителів. Майже всі вони, за "випадковим" збігом, з нашого ордену і виступають проти жорсткої політики корони, а імператорський "дуполиз" Хорден і його поплічники цілком можуть скористатися ситуацією і урвати собі шматок побільше. Його шанси отримати титул Великого Магістра досить високі і корону він цілком влаштовує. Один з моїх зв'язкових бачив, що Хорден часто зустрічався при дворі з одним з імператорських радників. Боюся, розколу нам не уникнути.

- І чому я не здивований - важко зітхнув Фентір.

- Більш того, майстре Фентір, - продовжив Уліс, - Імператор хоче послабити вплив Хранителів і тримати їх на короткому повідку, але для цього йому потрібен серйозний привід, саме тому всі так і рвуться схопити Отторака. Наскільки я знаю, саме Хорден, щоб вислужитися, особисто просив імператора стратити сім'ю Отторака, коли той зрадив імперію ...

- Якщо Отторак потрапить до рук угрупування Хордена, нас знищать першими, - підсумував старий маг. - Потрібно діяти швидко і без зайвого шуму. Ти знаєш, з ким із радників спілкувався Хорден?

- Ще ні, але, якщо сьогодні все пройде добре, через три дні в Червоному Гроті я зв'яжуся з інформатором ... Відчуваю, майстре Фентір, нам потрібно якомога далі перебувати від усього цього потоку лайна.

- Ну, я свій шлях давно вже не вибираю, а ось тобі варто - старий маг знову важко зітхнув, потім наказав:

- Капітане, готуйте людей. Часу чекати більше немає!

- Буде виконано, Майстре! - вигукнув капітан, з повагою схиливши голову. Його "черепаховий" амулет вислизнув з обладунку, тьмяне сяйво і слабкий сплеск магії оберегу мимоволі звернув на себе увагу чародія. Однак він нічого не став запитувати у капітана.

****

    Через декілька хвилин усі три загони вояків, озброєні луками, списами і мечами почали займати позиції навколо зруйнованого храму. Щоб не створювати зайвого шуму, вони заздалегідь зняли з себе всі металеві обладунки. Спершу пішли лучники. Влучними пострілами вони зняли вартових. Решта воїнів відразу ж кинулася до руїн. Атака застала культистів зненацька, але ніхто з них не просив помилування. Фанатики вмирали з посмішкою на обличчі ... Все пройшло швидко. Навіть занадто швидко. У підсумку всі культисти були знищені, але самого Отторака так ніхто і не бачив. Прибувши на місце різанини, Фентір, хвилюючись, що головна ціль операції могла загинути, наказав негайно обстежити всі трупи. Серед них Отторака також не виявилося, скрізь лежали лише розрубані і проколоті тіла, повністю покриті дивними татуюваннями у вигляді незрозумілих символів. Навколо запанувала важка і гнітюча атмосфера. Фентір нервово поглядав по сторонах.

    Напружену тишу зненацька для всіх перервали чиїсь оплески - гучні, з відлунням. Фентір, капітан Уліс і кілька бійців негайно попрямували в бік  цих звуків. Вони вийшли на відкритий простір, де колись була грандіозна будівля, від якої залишилися лише зруйновані колони та зазубрені рештки стін з червоних та білих каменів. Загін помітив самотню постать, що стояла прямо у центрі руїни, на місці колишнього фонтану. Отторак аплодував неспішно, з відчуттям переваги, ніби знущаючись над непроханими гостями. Солдати швидко оточили його і взяли на приціл.

- Отторак! Припини блазнювання, тобі більше нікуди відступати! - крикнув Фентір, відразу усвідомивши, хто перед ними. Маг підняв руки, його очі засвітилися білим світлом. У цей момент всю площу оточило безліч куль що сріблясто світилися, розганяючи нічну темряву. На оголеному тілі глави культу були зображені чорні фігури у вигляді кілець і ліній різної товщини і символи, значення яких не міг прочитати навіть маг з Рейской колегії. Символи і фігури по всьому тілу перепліталися, створюючи зображення, що нагадувало скелет.

- Відступати? - здивувався Отторак. Його голос був спокійним і м'яким - Навіщо?

    Слова Отторака  насторожили мага. Однак, озирнувшись, він не побачив навкруг нікого крім своїх людей і самого Отторака.

- Схаменися, - сказав Фентір, ледве стримуючи хвилювання - Я знаю, що ти володієш магією, але її недостатньо, щоб впоратися зі мною, тим більше, я тут не один. Всі твої послідовники мертві, залишився тільки ти.

Отторак зловісно посміхнувся.

- Все мертві? Який жах! - Він похитав головою, а потім продовжив, - Схоже більша частина твоїх людей знаходиться біля їх тіл. Сумний результат, як гадаєш?

    Фентір із запізненням усвідомив, що все дійство було ретельно підлаштовано, оскільки пройшло занадто легко і просто. Раптово він ніби заціпенів, не в змозі навіть поворухнутися, і в цей самий момент очі і татуювання Отторака засвітилися яскраво-синім кольором. Лучники від несподіванки пустили стріли в сторону лідера секти, але все, що встиг розгледіти Фентір перед тим як це дивне  синє світло накрило собою всі руїни, так це те, що стріли відскочили від глави культу немов від каменю.

    Світло тонкими, ледь відчутними голками встромилося в тіло Фентіра. Це світло не завдало йому шкоди, тільки поколювало, але чаклун відчув, як його магія кудись почала зникати. Чужа магія була знайома, але, разом з тим, якась інша ...

    Яскраво-синє світло швидко згасло. Фентір ледве стояв на ногах. Його очі і вени навколо них, немов розгалуження річок, світилися білим - результат захисної магії, яка, ймовірно, і врятувала мага від раптової і руйнівної атаки Отторака. Перше, що побачив Фентір -  він залишився зовсім один. Якби вчасно не вийшло активувати захист, то це диве світло спалило би його, перетворивши в обвуглене тіло. Як би там не було, Фентір вижив.

«Невже тіла загиблих були каталізаторами для посилення магії культиста, і якщо це правда ... о боги, всі мої люди вже мертві. Але як Отторак міг таке вчинити, пожертвувавши собою. Мабуть хтось із наших йому допоміг, але хто?».

    Фентіру не раз доводилося бачити, як маги гинули, перевищивши межу своїх магічних сил: їх знищувала неприборкана енергія величезної потужності.

«Але навіщо йому жертвувати собою? На цих руїнах? Все якось безглуздо і не піддається розумінню, а Отторак не виглядав дурнем. О, боги ... що тут взагалі коїться?». Закривши очі, маг стомлено притулився до колони.

    Несподіваний сміх перервав думки Фентіра. «Отторак! Не може бути!" - блискавкою промайнуло в голові. Він відчув, як хтось поклав важкі руки йому на плечі.

- Ти не втратив свідомості, Фентіре? Чудово. - пролунав голос, але в цей раз інший - низький і проникливий. Такий голос не міг належати людині. З зусиллям піднявши повіки, чаклун побачив прямо перед собою обличчя Отторака. Тепер Фентір зміг розгледіти його чорні як вугілля очі, з синіми, що світилися райдужками. І в цих самих очах відчувалася просто неймовірна сила, що у багато разів перевершувала його власну. Ошелешений, він не міг зрозуміти, як після такої руйнівної магії Отторак залишився цілим і без єдиного ушкодження, тільки його татуювання злегка диміли. «Скелет титану» - зрозумів Фентір. Давня і забута магія, якою володіли тільки обрані титанами чарівники. Скелет Титану міг вбирати в себе просто неймовірну кількість енергії, захищаючи носія як від ворожої магії, так і від своєї власної. На сьогодні нікому ще не вдалося опанувати забуті чари, але не лише через те, що про них зараз практично нічого не відомо, але і тому, що ніхто не б вижив після спроб повторити подібне.

- Як? - тільки й зміг видавити з себе Фентір.

- Як я вижив? Все просто - я вісник! Я обраний! Я - Голос Богів! Я несу світло істини, щоб розвіяти темряву в цьому світі.

    У цей момент до Отторака підійшло кілька культистів, одягнених в біло-жовті балахони, від них йшла магічна енергія. «Чортові виродки, зрадники. Схоже мої побоювання підтвердилися» - з гнівом подумав Фентір. - Поблизу знаходиться резервний загін солдатів, і звичайно ж вони помітили те дивне синє світло, що охопило руїни. Значить потрібно тягнути час до їх прибуття, а сил, як на зло, у нього майже не залишилося.

- Так значить ти бачив їх, титанів? - зобразивши переляк, запитав Фентір.

- О, так, - відповів Отторак. - я бачив. Вони не такі, якими ми собі їх уявляли ... Скоро, дуже скоро все зміниться.

- Що значить «зміниться»?

Глава культу широко посміхнувся.

- Сам дізнаєшся. Невже ти думав, що я тебе вб'ю. Якщо я хотів би цього, ти був би вже мертвий. Немає сенсу використовувати силу світла проти мага зі схожою стихією. У мене просто є на тебе плани, ось і все.

    Фентір зітхнув з полегшенням. Його руки гарячково стискалися, а серце, здавалося, ось-ось вискочить з грудей.

 - Мені шкода твою сім'ю, в усьому винне ... - почав Фентір, але Отторак відразу ж його перебив:

- Замовкни! Будь ласка, не треба всіх цих сентиментальностей. Збережи хоч краплю самоповаги, а то мене вже нудить від усього цього. Ти частина того, що я зневажаю, частина тих, хто позбавив мене всього, що робило мене колись щасливою людиною. Що зробив ти, щоб змінити цей прогнилий світ? Нічого! Ти просто плазувати перед цим порядком, підвалиною, немов слухняна собака заради жалюгідної кістки. Я не бажаю терпіти і нічого не робити, якщо я можу все змінити. Ось що відрізняє мене від таких як ви. Так що просто виконуй свою роль ...

    Отторак обхопив голову Фентіра і почав шепотіти в його ліве вухо слова на незрозумілій мові. Фентір відчув, як потужна енергія ніби вливається в нього. Ліву сторону обличчя охопили судоми. Око, здавалося, зараз лусне від неймовірного тиску. З вух лилася кров, рот перекосився. Частина обличчя повністю оніміла і одночасно ніби горіла. Тупий сильний біль стис голову, і Фентір зрозумів, що непритомніє. Його очі знову засвітилися, але вже яскраво-синім світлом.

****

    Чаклун прийшов до тями, коли сонце вже високо піднялося над горизонтом.

- Учителю, з вами все добре? - почувся знайомий голос, що належав молодому магу Мереку. Він був одягнений в сіру мантію учня.

Через оніміння в лівій частині обличчя Фентір не міг добре говорити.

- Де Оттоаак? – насилу вимовив Фентір.

- Нікого тут не було, коли ми прийшли. - відповів Мерек. – Ви довго не поверталися, тому я взяв з собою солдат ... Що тут сталося?

- Я, не ... не пам ... я ... не пам'ятаю. - Фентір не міг згадати що сталося, після того як вони оточили руїни храму Енгімуса. Взагалі нічого, як він не старався.

- Я отримав листа від ордена, вони чекають від Вас доповідь і терміново - відзвітував учень.

Фентір не міг зрозуміти, що з ним сталося. Він знав, що це, ймовірно, результат якоїсь магії, невідомої йому. І ще цей орден, як недоречно ...

- Я не поїду. - Різко відповів Фентір. - а що з солдатами, які були зі мною?

- Нікого в живих не залишилося, тільки спалені тіла. О, боги! Бідні люди. Потрібно  подбати про це і сповістити...

- Плювати. - роздратовано перебив Фентір. - Хоч акулам на корм пусти, є  більш невідкладні справи.

    Фентір насилу встав і озирнувся навколо. Навкруг лежали обвуглені тіла солдатів, що вирушили з ним упіймати Отторака. Так, воїни вони були відмінні, і шкода було їх втрачати, але їх є ким замінити. Інша справа, Уліс. Вірний і досвідчений член ордена, який мав корисні контакти по всій імперії і, на жаль, так безславно і раптово втрачений. Мимоволі згадалися його останні слова, щодо інформатора в Червоному Гроті. Та ще Отторак подівся не зрозуміло куди. Все складалося дуже невдало.

- Яку причину вказати ордену? - невпевнено запитав Мерек.

- третя ... дирек ... тива - відповів маг.

Третя директива означала, що людина або об'єкт можливо перебуває під дією чар і, цілком ймовірно, може нанести тим самим шкоду ордену.

- У цьому більше немає потреби. - несподівано пролунав владний голос. Поява високої постаті в червоному плащі і в золотій масці викликала у Фентіра подив і якусь тривожність. Він і його учень вклонилися несподіваному гостю, хоча Фентіру це ледве вдалося.

- Хранителю - промовив старий чаклун.

- Не хвилюйся, Фентіре, - перервав Хранитель, потім продовжив. - Бачу ти теж потрапив під чари нашого знайомого. Мабуть, твій учень уже в усьому розібрався. Добре, що ти його не взяв з собою на штурм, міг би загинути  разом з іншими. Я прийшов з поганими новинами. Два дні тому відбулися загальні збори в нашій колегії. Виявляється, ти був не першою жертвою Отторака. До тебе ще було п'ятеро. Їх допитали окремо і тримали під замком тижнів зо два, кажуть, що з обличчям у них були такі ж проблеми. Варто було цій п'ятірці увійти в зал під час наради, як раптом їх магічна межа різко підвищилася, що призвело до величезного викиду енергії, і дорадчу будівлю було повністю знищено. Загинуло багато людей, половина з них наші. Хорден і його команда не вижили, що вельми вдало. Верховний магістр і Хранитель Півночі ... на жаль. Вони знаходилися ближче всіх, а Хранитель Сходу серйозно поранений. Добре, що я вчасно зреагував і врятував інших. Ось такі справи. Як ти тепер зрозумів, та й я теж ... - Хранитель озирнувся по сторонах, - все дуже погано.

- Ми раді, що з вами все добре - вигукнув Мерек.

- А що зі мною мало статися? - здивовано промовив Хранитель. - Ця магія не може мені зашкодити. Ситуація наступна: враховуючи, що Отторак виявився вам не по зубах, я займуся ним особисто. Хранитель Півдня залишився розібратися з наслідками вибуху. Тепер те, що залишилося від дорадчої будівлі, випромінює величезну кількість магії різних стихій. Дуже нестабільна енергія, але виглядає ефектно. Ми весь час недооцінювали цього язичника "Ока Сонця" ... а ще події в столиці. Як я ненавиджу всі ці підкилимні ігри. Замість того, щоб співпрацювати, ми просто гриземо один одному горлянки. Загалом, Орден зазнав серйозних втрат, а мені ще необхідно відзвітувати перед імператором і розібратися з Безжалісним Непорозумінням, але це все дрібниці, а от як щодо тебе?

- Я не знаю. - тільки й відповів Фентір. - Я нічого не пам'ятаю.

«Два дні тому, та як же він сюди, в цю глушину дістався за два дні?» - дивувався старий маг.

    Хранитель швидко підійшов до Фентіра і став уважно оглядати його обличчя. Фентір вдивлявся в дзеркально відполіровану маску Хранителя, де бачив своє відображення. З якого матеріалу зроблена сама маска, трималося в секреті. Відомо, що під час спілкування з Хранителями - наймогутнішими чарівниками в імперії, відображення в масці повністю розкривало твою суть, та дозволяло бачити всі твої думки. З розрізів маски на Фентіра уважно дивилися жовті очі Хранителя з вузьким, як у змії зіницями. Те, що в ордені є чарівник, який не є людиною, маг знав краще від інших. Коли Фентір прийшов до колегії ще молодим юнаком, саме Хранитель Заходу, вже тоді його так називали, став учителем Фентіра. Решта не знали цієї таємниці і бачили в Хранителі Заходу звичайну людину.

- Магія не імперська, але до болю знайома. Це древній текст, Хронотоміка. Подвійна писемність. Знаєш, що це означає, Мерек?

Не дочекавшись відповіді від розгубленого учня Фентіра, Хранитель продовжив:

- Це означає, що у писемності може бути два значення, в залежності від того який символ будеш перекладати, але справжню сутність такої мови можуть зрозуміти тільки титани, або той, хто володіє їх зором, наприклад, наш Отторак. Він володіє древнім знанням титанів, а ви ні. Тепер він - моя проблема, а у тебе, Фентір, буде інша задача, - пояснив Хранитель. - На рахунок закляття, накладеного на тебе, з цим допомогти я не зможу. Закляття буквально прописано на твоєму черепі і, якщо я спробую його зняти, ти помреш. Твоє тіло до такого не пристосоване.

- Я ... - Фентір спробував з'ясувати інформацію у  свого старого вчителя. Але той його відразу ж перебив:

- Ти, напевно, чув про острови Енгімуса. Від тебе вимагається зібрати дані про всі аномалії, що кояться на цьому архіпелазі. Особливу увагу слід приділити групі, що вивчає аномалії Землі Туманів. З огляду на те, що зробив з тобою Отторак, ти поки не повинен з'являтися  перед іншими магами або членами нашого ордену. Згадавши про третю директиву, ти вчинив мудро, це зайвий раз доводить, що я добре тебе навчив. Ти талановитий маг, і можу сказати з великою гордістю, що орден і колегія, і я, як тимчасовий Верховний Магістр, вирішили призначити тебе Хранителем Півночі, оскільки дана вакансія звільнилася. Тому вирішив особисто тобі про це сказати.

- Вибачте я не розумію, - промимрив Фентір. Йому все ще ледве вдавалося говорити.

- Не треба вибачатися, дитино. Ти відданий справі і вірний нашому Ордену. Ти - найкраща кандидатура. Ти стільки над цим працював, кожен раз доводячи свою вірність нам і всій імперії і бла-бла-бла. У колегію шлях тобі замовлений, однак ти не обмежений в ресурсах. Вирушай в Червоний Грот. Корабель чекає на тебе, мій улюблений учню, вірніше, Хранитель Півночі. Таємниці Енгімуса чекають на тебе. Тільки не забувай про все доповідати мені. Загалом обміркуй всю інформацію, і як закінчиш, приступай до справ. Так, мало не забув - схоже, наш капітан ще дихає, не забудь доглянути за ним, він напевно щось знає ... Цікаво, звідки у нього цей амулет. Я не зустрічав таких уже років чотириста.

- Я зрозумів вас, - тільки й міг відповісти Фентір. Йому більше не було чого додати. Хранитель Заходу завжди серйозний. Він може дати багато, але і стільки ж зажадає натомість. Все, що старий маг знав, так це те, що не варто нехтувати його довірою і часом.

    Хранитель Заходу зник так же несподівано, як і з'явився, залишивши після себе темно-червоний туман. Мерек сприйняв те, що відбувається з подивом. Фентір, як колишній учень одного з найславетніших магів імперії, давно звик до спонтанних витівок свого вчителя і такої великої кількості раптової інформації. Однак, рішення зробити його Хранителем Півночі, злегка спантеличувало. Так, це велика честь, але було очевидно, що це ідея самого Хранителя Заходу. Йому потрібні свої люди. Хорден мертвий, але є імператор, який прагне підпорядкувати собі всю владу в імперії. І знову Фентір змирився зі своєю долею, яку він не обирав.

«Значить острова Енгімуса?» - подумав Фентір, - «Але все ж, що шукав тут Отторак? Варто все оглянути, перш, ніж покинути острів і з'ясувати, що ж сталося після останньої розмови з Улісом. Хвала богам він вижив і дуже сподіваюся, що його пам'ять і здоровий глузд не постраждали».

    Згідно з архівами, Отторак або Оттор (суфікс -ак, використовували колись давно жерці ще за часів титанів) - колишній солдат, служив у Рейскій колегії, а нині він, як пророк найвпливовішого культу, завдав важкої поразки імперії, за яку колись воював. Фентір розумів, що це тільки початок і що йому рано чи пізно, доведеться ще раз зустрітися з Оттораком віч-на-віч.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.