5 - ренегати

Термін цей перекладається трошки не так. Ще один "оманливий друг перекладача". Не зрадник, а - язичник, у контексті нехрещених корінних американців. особливо апачей.

Або "білий дикун" - дорослий білий чоловік,який прийшов жити в плем'я і живе, як вони. На щастя для оточуючих, такі довго не живуть. Бо тоді йшли зовсім не за податковими преференціями. Про Оцеолу чули? Еталон. Метис Білл Пауелл-молодший, від білого та жінки з племені кріків, що родичі семінолам. Прокинули його зі спадком по обом лініям, то семіноли зненацька отримали дуже злого нового члена племені, з дуже характерним іменем (Чорна Вода, напій, що навіває видіння), а білі поселенці Флориди та кріки отримали велику біду. В семінолів і до того була репутація небезпечних людей - аболіцоністи посеред болота з АЛІГАТОРАМИ, а після хоч і невдалої, зате кривавої війни того Оцеоли (бо до нього в семінолів був ще один вождь Оцеола, тому не родич ) з усіма навкруги, репутація семінолів стала ще грізнішою.

Або крадені діти. Як правило, такі жили в стилі викрадачів, і з ними, якщо не вмирали в рабстві. Метиси, на відміну від Канади, теж могли рахуватися членами племені, але то треба дивитися по кожному племені.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.