Зміст
  • Глава 1. Не нуль (вступ)
  • Сцена 1.1
  • Сцена 1.2
  • Сцена 1.3
  • Глава 2. На роздоріжжі без шляху назад
  • Сцена 2.1
  • Сцена 2.2
  • Сцена 2.3.
  • Сцена 2.4.
  • Сцена 2.5.
  • Сцена 2.6.
  • Сцена 2.7.
  • Глава 3. Несподівані знахідки
  • Сцена 3.1.
  • Сцена 3.2.
  • Сцена 3.3.
  • Сцена 3.4.
  • Сцена 3.5.
  • Сцена 3.6.
  • Сцена 3.7.
  • Глава 4. Знов до звичайної пригоди
  • Сцена 4.1.
  • Сцена 4.2.
  • Сцена 4.3.
  • Сцена 4.4.
  • Сцена 4.5
  • Сцена 4.6.
  • Глава 5. У пошуках виходу
  • Сцена 5.1.
  • Сцена 5.2.
  • Сцена 5.3.
  • Сцена 5.4.
  • Сцена 5.5.
  • Сцена 5.6.
  • Сцена 5.7.
  • Сцена 5.8.
  • Сцена 5.9.
  • Сцена 5.10.
  • Глава 6. Повернення до міста
  • Сцена 6.1
  • Сцена 6.2
  • Сцена 6.3
  • Сцена 6.4
  • Сцена 6.5
  • Сцена 6.6
  • Сцена 6.7
  • Сцена 6.8
  • Сцена 6.9
  • Сцена 6.10
  • Сцена 6.11
  • Сцена 6.12
  • Глава 7. Несподіване “підземелля”
  • Сцена 7.1
  • Сцена 7.2
  • Сцена 7.3
  • Сцена 7.4
  • Сцена 7.5
  • Сцена 7.6
  • Сцена 7.7
  • Сцена 7.8
  • Сцена 7.9
  • Сцена 7.10
  • Сцена 7.11
  • Сцена 7.12
  • Глава 8. Встигнути до світання
  • Сцена 8.1
  • Сцена 8.2
  • Сцена 8.3
  • Сцена 8.4
  • Сцена 8.5
  • Сцена 8.6
  • Сцена 8.7
  • Сцена 8.8
  • Сцена 8.9
  • Сцена 8.10
  • Сцена 8.11
  • Сцена 8.12
  • Глава 9. Знову до підземель
  • Сцена 9.1
  • Сцена 9.2
  • Сцена 9.3
  • Сцена 9.4
  • Сцена 9.5
  • Сцена 9.6
  • Сцена 9.7
  • Сцена 9.8
  • Сцена 9.9
  • Сцена 9.10
  • Сцена 9.11
  • Сцена 9.12
  • Глава 10. І знову “наземне підземелля”
  • Сцена 10.1
  • Сцена 10.2
  • Сцена 10.3
  • Сцена 10.4
  • Сцена 10.5
  • Сцена 10.6
  • Сцена 10.7
  • Сцена 10.8
  • Сцена 10.9
  • Сцена 10.10
  • Сцена 10.11
  • Сцена 10.12
  • Сцена 10.13
  • Глава 11. Стукаючи в двері Смерті
  • Сцена 11.1
  • Сцена 11.2
  • Сцена 11.3
  • Сцена 11.4
  • Сцена 11.5
  • Сцена 11.6
  • Сцена 11.7
  • Сцена 11.8
  • Сцена 11.9
  • Сцена 11.10
  • Сцена 11.11
  • Сцена 11.12
  • Глава 12. Втеча в невідоме
  • Сцена 12.1
  • Сцена 12.2
  • Сцена 12.3
  • Сцена 12.4
  • Сцена 12.5
  • Сцена 12.6
  • Сцена 12.7
  • Сцена 12.8
  • Сцена 12.9
  • Сцена 12.10
  • Сцена 12.5

    - Вам не сподобається те, що я зараз скажу, - прокашлявся Ґуґуг. - Але, можливо, десь під вулицями некромантів в них є щось на кшталт ферми трупожерів та інших жахливих істот. Підвал найбільшого з маєтків може випускати їх погуляти в каналізацію.

    - Чому ти не подумав про це, коли ми бралися за квест? - підскочила Календула.

    Ватажок когорти лише знизав плечима.

    - Тобто, окрім мордерців, що вистежують нас, є деякий шанс, що в підземелля вийде ще й один або більше некротичних монстрів? - пробелькотів Тік.

    Ґуґуг розвів руками та кивнув.

    - Просто скажи мені одне: яким чином ти вважав, що це буде невеличка пригода для заробітку, в ході якої ми ще й здобудемо ключа до підземного міста?

    - В мене був план! - гримнув Ґуґуг так, що Ланко злякався, що їх почують. - Ми мали винищити кількох виродят, отримати винагороду, скупитися, прокачатися, повернутися до каналізації та повторити процес декілька разів. Потім ми б знайшли на якомусь з трупів ключа та приховали його від Ратуші! Забравши останню винагороду, спустилися б...

    - Досить, досить, не репетуй, - помахав на нього долонями Тік. - Гарний був план, ми всі на нього погодилися. Ну, окрім Ланка. Тільки події пішли не в той бік. І не з тією швидкістю. І нам трохи збрехали про стан речей у каналізації. І не попередили, що не треба взагалі ходити в закуток некромантів.

    До шальвіра поступово доходило, в який хаос він ув'язався. Але це не лякало, не спонукало бігти додому. Навпаки, він хотів більше хаосу, щоб лавіювати в ньому та знаходити якісь дивовижні рішення.

    - Слухайте, а нащо нам тікати? Вони ж будуть чекати, щоб ми тікали? - голос Ланка міцнішав. - Давайте підемо назад до того клятого кварталу смерті та чекатимемо на трупожера в засідці!

    - Безумство, - пирскнула Календула.

    - Давайте зробимо! - загорівся підземець. - Вони такого не чекатимуть, принаймні.

    Ще кілька хвилин когорта провела над картами, освітлюючи їх ліхтариками Тіка. Вони складали не надто прямий маршрут, але й не надто довгий.

    Коли пригодники, нарешті, вирушили, в повній мовчанці, то за крапанням води подекуди чулися віддалені кроки. Магус притлумив ліхтарики та переніс їх на руку — щоб можна було бачити карту, прикриту плащем. Крокували повільно, намагаючись їти “тротуарами” та не каламутити воду.

    В якусь мить Ланкові здалося, що він почув, як хтось ходить за тонкою стінкою підвалу будинку, повз який вони проходили. В іншу — побачив силует у світлі сонця крізь грати. Останній нагадав йому про мордерців.

    Аж ось Календула вказала луком на стіну. Тік присвітив — камінь був таким, як у підмурка міського муру. Тобто, катакомби вже були поруч. Знайшовши суху місцинку, пригодники засіли чекати.

    Минула, ймовірно, година. Змінився серпанок освітлення у підземеллі. Жодного скелета не промайнуло повз. Нікого й нічого.

    “Хоча б тут спокійно...”

    Раптом — щось вилізло. Ланко розчинився в тінях, кинджал ліг в руку. Стало чутно, як рипнула тятива. Обриси чорніші за пітьму вайлувато наближалися. Свиснула стріла. “Щось” булькнуло, здригнувшись від влучання, та важко впало у багно.

    - Чекайте, - прошепотів воїн.

    Але воно не ворушилося.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.