Зміст
  • Глава 1. Не нуль (вступ)
  • Сцена 1.1
  • Сцена 1.2
  • Сцена 1.3
  • Глава 2. На роздоріжжі без шляху назад
  • Сцена 2.1
  • Сцена 2.2
  • Сцена 2.3.
  • Сцена 2.4.
  • Сцена 2.5.
  • Сцена 2.6.
  • Сцена 2.7.
  • Глава 3. Несподівані знахідки
  • Сцена 3.1.
  • Сцена 3.2.
  • Сцена 3.3.
  • Сцена 3.4.
  • Сцена 3.5.
  • Сцена 3.6.
  • Сцена 3.7.
  • Глава 4. Знов до звичайної пригоди
  • Сцена 4.1.
  • Сцена 4.2.
  • Сцена 4.3.
  • Сцена 4.4.
  • Сцена 4.5
  • Сцена 4.6.
  • Глава 5. У пошуках виходу
  • Сцена 5.1.
  • Сцена 5.2.
  • Сцена 5.3.
  • Сцена 5.4.
  • Сцена 5.5.
  • Сцена 5.6.
  • Сцена 5.7.
  • Сцена 5.8.
  • Сцена 5.9.
  • Сцена 5.10.
  • Глава 6. Повернення до міста
  • Сцена 6.1
  • Сцена 6.2
  • Сцена 6.3
  • Сцена 6.4
  • Сцена 6.5
  • Сцена 6.6
  • Сцена 6.7
  • Сцена 6.8
  • Сцена 6.9
  • Сцена 6.10
  • Сцена 6.11
  • Сцена 6.12
  • Глава 7. Несподіване “підземелля”
  • Сцена 7.1
  • Сцена 7.2
  • Сцена 7.3
  • Сцена 7.4
  • Сцена 7.5
  • Сцена 7.6
  • Сцена 7.7
  • Сцена 7.8
  • Сцена 7.9
  • Сцена 7.10
  • Сцена 7.11
  • Сцена 7.12
  • Глава 8. Встигнути до світання
  • Сцена 8.1
  • Сцена 8.2
  • Сцена 8.3
  • Сцена 8.4
  • Сцена 8.5
  • Сцена 8.6
  • Сцена 8.7
  • Сцена 8.8
  • Сцена 8.9
  • Сцена 8.10
  • Сцена 8.11
  • Сцена 8.12
  • Глава 9. Знову до підземель
  • Сцена 9.1
  • Сцена 9.2
  • Сцена 9.3
  • Сцена 9.4
  • Сцена 9.5
  • Сцена 9.6
  • Сцена 9.7
  • Сцена 9.8
  • Сцена 9.9
  • Сцена 9.10
  • Сцена 9.11
  • Сцена 9.12
  • Глава 10. І знову “наземне підземелля”
  • Сцена 10.1
  • Сцена 10.2
  • Сцена 10.3
  • Сцена 10.4
  • Сцена 10.5
  • Сцена 10.6
  • Сцена 10.7
  • Сцена 10.8
  • Сцена 10.9
  • Сцена 10.10
  • Сцена 10.11
  • Сцена 10.12
  • Сцена 10.13
  • Глава 11. Стукаючи в двері Смерті
  • Сцена 11.1
  • Сцена 11.2
  • Сцена 11.3
  • Сцена 11.4
  • Сцена 11.5
  • Сцена 11.6
  • Сцена 11.7
  • Сцена 11.8
  • Сцена 11.9
  • Сцена 11.10
  • Сцена 11.11
  • Сцена 11.12
  • Глава 12. Втеча в невідоме
  • Сцена 12.1
  • Сцена 12.2
  • Сцена 12.3
  • Сцена 12.4
  • Сцена 12.5
  • Сцена 12.6
  • Сцена 12.7
  • Сцена 12.8
  • Сцена 12.9
  • Сцена 12.10
  • Сцена 10.7

    - Ланко, я хочу, щоб ти пішов з нами донизу, - порушила мовчанку лучниця. Чи то пак, королева у вигнанні. - Те, що там приховане, важливе для всіх нас трьох, для кожного з особистих причин. Але це дуже складне завдання навіть для досвідченішої когорти пригодників, ніж ми. Ґуґуг не вміє планувати, і не розуміє, що нам доведеться отримувати цей досвід під час просування, щоб взагалі дістатися мети.

    “Якщо вона намагається мене переконати, то виходить в неї кепсько”, іронічно подумав шальвір, але в очах хлопця все одно була найпрекрасніша з усіх бачених ним жінок, і він ловив кожне її слово.

    - Ти, певне, вже б хотів, щоб пригода закінчилася, ти б отримав якусь винагороду та повернувся додому. Спершу наш підземець так і хотів вчинити з тобою, щоб зберегти секрет лише для своїх. Та й вважав, що ти не потягнеш те, що там.

    “А ти так не вважаєш?” злякано думав Ланко, але не міг наважитися спитати. Розум підказував йому, що варто було б повернутися додому, до батьків. Проте це означало також і дядька Влупана, і важку виснажливу працю в полі. А невдовзі і весілля із сусідською дівчиною, яку посватають батьки, а не обере він сам.

    І невідоме раніше почуття зародилося в його серці, або піднялося з глибин, де дрімало приховане. Пожадливість — до нових вражень, до невідомих скарбів, до кохання найкращої з жінок. Він за мить порівняв альтернативи та зрозумів, до чого тяжіє, і що інша сторона не зможе йому дати рівних можливостей, які навіть варто зважувати.

    Шкода, що він не міг бачити, як палають його очі — але то бачила Календула.

    - Я розумію, що тобі страшно, і тобі має бути страшно, щоб ти розкривався, як пригодник, як шальвір, яким ти й гадки не мав, що станеш!

    Тепер очі блищали у жінки.

    “Що там може ховатися? Якась особлива проклята зброя? З якою можна захопити весь світ? В що мене втягує кохання?”

    Холоднокровна нова сторона його особистості, шальвір, підказувала, що тут не йдеться про кохання. Принаймні, не таке романтичне, як в баладах, коли лицар завойовував серце дами, а та завжди була йому вірною. Тихий голос практично налаштованого пригодника намагався підказати захопленому підліткові, що лісодіва, яка народилася ще до побудови фундаменту обійстя Соняшенків, бачила таких героїв та чародіїв, які Ланкові і не снилися — куди вже малому до них в боротьбі за серце королеви?

    Більше з тим, сповнене жаги помсти?

    Але, оскільки то все була боротьба теоретичних припущень, ще й не надто розлого та обмірковано викладених, а радше намотаних, як клубочки линви, то шальвір Ланко заплутався в них за ті кілька секунд, що шукав відповідь... зітхнув та окинув оком вулиці.

    - Календуло, нам зараз треба чатувати, - тихо сказав він, роблячи вигляд, що нічого не зрозумів. - Звісно ж, я хочу з вами на пригоду. Та ми ще не здобули всі індирименти, а варта оно ходить, бач, смолоскипи.

    - А ти молодець, - відповіла із справжньою повагою в голосі таємна королева лісових людей, оглядаючи очі Ланка, націлені не на неї. Звісно ж, вона мала на увазі не тільки його пильність та стриманість, а й прояв хитрості, гідний придворної особи, про що Ланко і не підозрював. - Тільки “інгредієнти” правильно буде.

    Шальвір кивнув, спостерігаючи, як вогник перетинає прохід між будинками та зникає за рогом. Серце його шалено калатало.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.