Зміст
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 3

    - А куди ж твій жовтий друг подівся? Щось його не видно.

    А це вже не смішно. Ми ж разом пішли на похорон! Він хоче від мене якоїсь відповіді, а я не знаю, що він в мене запитав.

    За деревом пирхнуло на два голоси.

    - І що смішного? Я спав зі скво з ютів, ти теж, скільки там метисят у осейджів стало, капітане Андерсон? Десяток? А вона по мулатам. І я не буду при дитині казати, чим так мулати білим жінкам подобаються!

    - Влазить без олії? - за деревом уже просто реготали на два голоси.

    Яка гидота! Раян мене цікавив тільки як напарник, а не сексуальний партнер! Я йому навіть не подобалась.

    - То не в тому річ, що він втопився, місс Саллі, а в тому, що ж він робив до того. Де гуляв, з ким балакав. І не з тобою, я так розумію, - Квантрілл мружиться, тягне паузу, як актор в театральному гуртку.

    - То з ким він там балакав, я ж тут тоді не був, не знаю, - Кривавий Білл виходить з-за дерева, сідає на землю. Сестра тягнеться за ним хвостиком.

    - А балакав він, - Квантрілл витягає з кишені кителя щось пласке, блискуче. Фотографії та роздруковані сторінки вікіпедії. У пластиковому файлі! - не з Джимом Лейном, не з доком Дженнісоном. Дивно, правда? Такий з себе еббі був той мулат, а мене шукав. І не граматиці чи математиці вчитися.

    - Мабуть, вже вивчився, - дівчисько перезаряджає револьвер, отими паперовими набоями. Металеву гільзу ще не вигадали.

    - Біда в нього була на серці. Помсти хотів, - Квантрілл дивиться мені в очі.

    Що він каже? Де він це взяв? Він - не бреше.

    - А ти казав - Ноланд згодиться, Ноланд непомітний! А від нього користі - як від свині вовни.

    - Від нього теж користь є, коней вибирає добре. Але я казав не те та не про Джона Ноланда. А про Раяна Саммерса, що народиться тоді, коли від нас не залишиться кісток. І в нього була мати, яка узяла та й захворіла чимось. Та й пішла до лікаря вгадайте де?

    - В Нешвіллі?

    - Якби ж то, Джо. Якби ж вона пішла до лікаря в Нешвіллі чи ще деінде, то, мабуть, було б те, що отут написано. І з тобою - теж. Вмирати роздушеною в Канзас-Сіті, бо синьопузі підкопали стіну, це ж добре, місс Саллі. Це ж всього лише одна з сестер Андерсона, в нього ще є. Та й він ніхто, гарматне м’ясце, рядочок у цій газеті, чи звідкіля твій жовтий друг це узяв.

    І що мені на таке відповідати? Він не помиляється, так там і було написано, але коли на тебе оце гарматне м’ясце витріщилось, як кіт на телевізор, то якось не хочеться сперечатися. Та й про що? Таких не вмовиш тікати до Невади чи здаватися, я ж бачу, що робить ця Джо - сіла ближче до нас у пилюку та механічно перезаряджає револьвери. Свій, братів, до Квантрілла руку тягне відпрацьованим жестом. Він їй теж револьвера простягнув, руків’ям уперед. То він бачить чи ні?

    - Щось новеньке. Лімей чи як його. Я ще таке й не бачила.

    - Оце хіба що горобців стріляти, - Андерсон невиховано скручує собі цигарку, - тиждень заряджати, та й то тільки в горобців і поцілити, бо ворог або встигне тебе вбити, або піде обідати. Дурна штука.

    - Лемат. І там його заряджати - важіль вгору та вбік підіймається, а не вниз.

    - А який недоносок таке придумав? То його що, двома руками підіймати?

    - Француз, як з назви чути.

    - Одним рухом, Джо, одним рухом. Бо так ти його зроду не зарядиш. Дай сюди.

    Я не буду реготати. Я не буду реготати. Я не буду реготати з цих трьох недоумків, які не можуть зарядити револьвер!

    - Ну, це хоча б не та гвинтівка, яку тягав Блант. Куди він її подів, не знаєте?

    - Втикав у землю та припинав до неї свою коняку, а так пнувся - барабанна гвинтівка Кольта! Нова модель! А нею можна гвіздки забивати чи огірки до неї підв’язувати, бо не стріляє, - Андерсон все ж зміг зарядити нещасний револьвер та простягав зброю назад сестрі.

    А от що з тим Блантом трапилось? Щось про нього так кажуть, в минулому часі.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.