Зміст
  • Пролог
  • Пригода Перша. Дівочі посиденьки - 1. Гендерна кріза
  • 2. Шукачка пригод
  • 3. Тікай з городу!
  • 4. Жертва обставин
  • 5. Темне волохате ЩОСЬ
  • 6. Дзеркальна пастка
  • 7. Перший хлопець на селі
  • 8. Іменем залізних бікіні!
  • 9. Не за планом
  • 10. Аста ла віста, бейбі!
  • Пригода 2. Буферна зона - 1. Поява богині
  • 2. Айдол
  • 3. Возз'єднання родини
  • 4. Рояль в кущах
  • 5. Скаржтеся на це своєму депутатові
  • 6. Пан або пропав
  • 7. Goodbye, Moonmen
  • Пригода 3. Велика та жахлива - 1. Маски та ролі
  • 2. Врятувати рядового Пампушку
  • 3. Резиденція зла
  • 4. Конфлікт самців
  • 5. Нова пані старої столиці
  • 6. Примарні спогади
  • Пригода 4. Ох вже ці магічні академії! - 1. Світло науки
  • 2. Педагогічний талант
  • 3. Ціна знань
  • 4. Біжи, ельфе, біжи!
  • Пригода 5. Звездарик - 1. Мотиви та рішення
  • 2. Космічна одіссея
  • 3. А за журбинкою журбинка
  • 4. Броунівський рух
  • 5. Машина судного дня
  • 6. Алконафти
  • 7. Імперія завдає удару у відповідь
  • 8. Невідома довбана ХРІНЬ
  • 9. Найзліші злодіяння злого двійника
  • 10. Чорна дірюка
  • 11. Хуйло і в космосі хуйло
  • 12. Задірюківські ліберальні опозиціонери
  • 13. Скільки кацапові унітаз не показуй — все одно куди попало сратиме
  • Пригода 6. Недоліки досконалості - 1. Пропозиція, від якої неможливо відмовитися
  • 2. Прихована загроза
  • 3. Корпорація змов
  • 4. Відволікаючий маневр
  • Пригода 7. Мізки! - 1. Вони «просто заблуділісь на учєніях!»
  • 2. Видіння
  • 3. Апокаліптична сюїта
  • 4. Дзеркальник
  • 5. Кара божа
  • 6. Шукачі мізків
  • Пригода 8. Мультивсесвіт божевілля - 1. Тиха стежка
  • 2. Срака наближається
  • 3. Журба та бентега
  • 4. Набутий героїзм
  • 5. Рибка до рибалки пливе
  • 6. Яке їхало, таке й здибало
  • 7. Пан або пропав
  • Епілог
  • 5. Скаржтеся на це своєму депутатові

    — Ти все ж зробила це, — прошипіла яскраво-червона від гніву Ліла, зустрівши нас на порозі музею.

    — Ой, привіт, сестричко, — нервово посміхнулася Міла, в той час як моя сраконька виразно відчула щось зовсім недобре.

    Ну так, загалом зустрічі з Лілою очевидно не було в наших планах дорогою до дзеркала. І знай ми, що вона чекає на нас біля входу в музей, то поблукати б в лісі ще зайві кілька днів, харчуючись припасами тіні-збоченця.

    Щоправда, якби не Асуна, то ми б, напевно, десь два дні й блукали б... щонайменше два дні. Але кішці, схоже, набридло витрачати час на прогулянку, і вона просто побігла кудись, не питаючи нас! Я, звісно, поспішила наздогнати мою кицюню, незважаючи на всі протести Євгена, який кричав: «Та відпусти ти її, нехай біжить, куди хоче!». В результаті ми менш ніж за годину опинилися на тій самій галявині, з якої вирушили на пошуки тіні.

    І ось наступного дня ми рушили до столиці, до заповітного музею. Окрилені перемогою, дісталися туди за три дні. І збиралися весело зробити крок у відображення... але вийшов невеличкий облом.

    — Я ж просила тебе залишити все як є, — прогарчала Ліла. — Невже було так важко просто зникнути з мого життя і нічого не руйнувати?

    — Цей світ потребував того, щоб його змінили, вигнавши зло, — патосно вигукнула Міла, безнадійно намагаючись виправдатися.

    — Та ніхто нічого не потребував! — завила Ліла. — Все було чудово, ніхто не був нічим незадоволений, в суспільстві налагодилася гармонія. Але ти, як завжди, не могла не встромити носа не в свою справу, щоб смачно висякатися! І тепер через тебе, дрібна скотиняко, люди по всьому світу задаються питанням: «А чому це ми, власне, повинні поклонятися жінкам з великими грудьми?» В деяких країнах вже зараз кілька міністерок і правительок втратили свої пости, і де-не-де на їхнє місце сіли якісь пласкі тітки, а то й поготів чоловіки! Жінки, які отримали все тільки завдяки пишним формам, вже починають це саме «все» втрачати!

    — Але ж так буде правильно, — повчально заявила принцеса. — Кожен отримає те, на що заслуговує, завдяки своїм здібностям, розуму та вмінням...

    — Що ти несеш, дурепо?! — заволала Ліла. — Ти хочеш сказати, що я не заслуговую на пост верховної правительки? Або що жінки, наділені природою пишними формами, не заслуговують на те, щоб їх за це шанували? А ж через тебе всього цього скоро не буде, і серед того, все втрачу я! День за днем нам перестають все прощати, перестають поклонятися і дивляться на те, що і як ми робимо. Замість того, щоб оцінювати нашу роботу по нашій зовнішності! Такими темпами мене скоро позбавлять всіх повноважень і привілеїв! Доведеться або працювати незрозуміло ким, або шукати інші світи, де я зможу непогано влаштуватися без особливих зусиль. І що перший, що другий варіант — справжнє пекло!

    — Ох, яке горе! — злісно фиркнула я. — Теж мені, пекло! Що може знати про справжнє пекло людина, в якої ніколи не було одночасно геморою та діареї?

    — Віддайте дзеркало, паскуди! — істерично заверещала дівчина.

    — Що? — перепитала Міла, насупивши тонкі брови.

    — Дзеркало з тінню! Я знаю, воно у вас! Поверніть його мені. Я розіб'ю його, випущу тінь, все в цьому світі знову стане на свої місця, і ми забудемо про це непорозуміння, а ви собі підете геть.

    — Нізащо! Мені вартувало чималих зусиль врятувати цей світ від стародавнього зла, і я не дозволю йому повернутися, — хоробро заявила Міла, як на мене, напускаючи занадто багато патосу навколо малолітнього хікаря-збоченця.

    — Ти віддаси мені його, — твердо вимовила Ліла. — Тому що поки це дзеркало в тебе, поки тінь не на волі, ні ти, ні твої супутники не покинете цей світ.

    — Тобі не зупинити нас! — завзято вигукнула Мила.

    — Хочеш, посперечаємось? — посміхнулася дівчина, клацнувши пальцями.

    І в ту ж мить з найближчих дверей вибігла ціла юрба середньовічних спецпризначенців з дерев'яними палицями і короткими мечами в піхвах. Що парадоксально, серед них було чимало жінок, і уніформа останніх помітно відрізнялася, головним чином завдяки глибокому декольте, які прикривали хіба 10-20% грудей.

    — Ти мені за все відповіси, — пообіцяла Ліла. — Дзеркала вже давно тут немає. Я переховала його, щойно почала підозрювати, що ти зловила тінь. На щастя, внутрішні війська все ще підкоряються мені, і я не хочу, щоб це змінилося. Тому тут і зараз я, Ліла, верховна правителька, оголошую вас в розшук за... за...

    — За що їх заарештовувати, Ваше Цицькастосте? — перепитав один із солдатів.

    — За... за... — бурмотіла Ліла. Секундочку! Мені це тільки здається, чи вона справді так захопилася думками про сам факт нашого арешту, що забула придумати, які ж звинувачення на нас вішати?

    — То за що? — не вгамовувався вартовий, схоже, все більше дратуючи Лілу.

    — За змови проти держави! — незграбно крикнула дівчина.

    — Які ще змови? — здивувався спецпризначенець, почухавши макітру, якою, після поневолення тіні, можливо вперше вирішив скористатися під час виконання наказів Її Цицькастості.

    — Це секретна інформація! Державна таємниця! — закричала Ліла, злобно розмахуючи руками. — Просто хапайте їх негайно!

    Коли спецпризначенці, знизавши плечима, побігли нас затримувати, я в повній мірі усвідомила критичність нашого становища. Їх було більше десятка, а нас всього четверо, не рахуючи кішки!

    І, до речі, кішку ми не порахували абсолютно даремно! Не знаю, де ця абсолютно домашня кицюня, яка за все життя майже не покидала квартири, навчилася так битися, але роздавала люлі вона анітрохи не гірше за Мілу. А ж та, плануючи втечу з рідного світу в кращих традиціях дешевого фентезі, напевно витратила чимало часу на свою підготовку як могутньої самотньої войовниці-геройки. Тому, до речі, для неї, напевно, було вкрай принизливим те, що якась кішка б'ється краще за неї! Особливо це стало відчутно, коли за один стрибок Асуна зробила епічність Triple Kill, разом вивівши з ладу трьох спецпризначенців.

    Ну а що стосується мене, Євгена та Влайда, то це, на жаль, було дуже жалюгідним видовищем. Ельфа, з усіма його кілограмами жирових клітин, пов'язали практично відразу. Моя тушка теж була недалеко від того, щоб стати жертвою в нерівній боротьбі. Але на порятунок прийшла Асуна.

    — Відступаємо! — скомандувала принцеса, намагаючись відбити атаки. — Тікайте, я спробую відбити Влайда і наздожену вас!

    Кивнувши на знак згоди, ми рвонули світ за очі. Асуна, що прикривала нас, побігла слідом. А ось Мілу, судячи з криків вдалині, таки схопили.

    Розуміючи, що наразі геройство нічим хорошим не закінчиться, ми продовжили стратегічний відступ. На щастя, солдати, схопивши Мілу, не стали нас переслідувати. Скоріш за все, це було пов'язано з тим, що Лілі на нас було, загалом, щиро начхати. Її, певно, цікавило тільки дві речі: «обожнювана» сестра і дзеркало з тінню.

    Ось тільки з другим пунктом на неї чекало епічне розчарування, тому що дзеркальце було в мене! Я забрала його в принцеси, коли ми вирушали в дорогу назад до столиці, і сховала у внутрішній кишені, разом із золотим дзеркальцем Влайда. Тому нехай Міла потягне час, але незабаром Ліла все дізнається, і тоді нас будуть шукати так, як не шукали Усаму Бен Ладена в його зоряний час.

    Розуміючи всю напруженість нашого становища, ми причаїлися в темному провулку і розпочали нараду.

    — Знаєш, називай мене сентиментальним і надто добрим, але я рішуче проти того, щоб кинути Мілу і Влайда тут, — заявив Євген.

    — Згодна, — кивнула я. — Ми ні в якому разі не можемо покинути їх і піти через дзеркало самі з однієї простої причині: з усіх нас відчиняти прохід вміє тільки Міла. До того ж, не подумай, що у мене занижена самооцінка...

    — Ось чого-чого, а цього я про тебе вже точно ніколи б не подумав, — буркнув мій чоловік.

    —...але без Міли нам просто не вижити в цій подорожі, — продовжила я на підвищених тонах, намагаючись ігнорувати цю ремарку. — Тож цих двох нам в будь-якому разі доведеться звільнити. Навіть якщо їх розділили і тримають в окремих в'язницях. Тому що, знаючи Мілу, з її комплексом геройки і почуттям провини перед Влайдом... можу сказати з повною впевненістю, що його вона теж відмовиться кидати напризволяще. Так само, як відмовиться здатися і випустити тінь із дзеркальця. Тим більше, що тепер вже Ліла точно всього цього просто так не залишить. Загалом, вихід у нас один: врятувати наших вухатих друзів, і вже разом з ними бігти до дзеркала.

    — Але з'ясувати, де знаходиться дзеркало, в будь-якому разі потрібно в першу чергу. Нас і так незабаром почнуть активно шукати. А вже після втечі Міли та Влайда... тому краще заздалегідь підготувати шлях до відступу, щоб побігти до дзеркала відразу ж після їхнього звільнення. Загалом, на нас чекає щось епічне.

    — Епічність — це вінчання в косплеї, надто коли в тебе костюм з рогами. А це цілком собі життєва неприємність в місцевій психлікарні, яку можна вирішити за допомогою пляшки горілки, мила та мотузки! — потерши долоні, підморгнула я чоловікові, якого від моїх слів чомусь нервово пересмикнуло.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.