Доповідь, 29 вересня 1268 року

29 вересня 1268 року

«Ясновельможному пану Ярославу Підлісному.

Ваша світлосте! Прошу з розумінням віднестись до заминки, що передувала цьому листу. Я прибув до південної марки та, як і було домовлено, прийнявся за написання звіту лише після того, як гарно ознайомився з ситуацією.

В краю спостерігаються панічні настрої. Врожай видався мізерним, худоба гине від невідомої хвороби. Особливо це характерно для прибережних селищ та, зокрема, Веросу. Щоправда, жителі останнього займаються здебільшого морським промислом та мародерством на Мертвому острові. У місті є церква, однак місцеве духовенство ніяк не може припинити цього неподобства.

Я побував на полях постраждалих селян у Вербному, Великих Криницях та Стародубському. Всюди однакова картина – збіжжя вкрите чорною цвіллю, овочі порожнисті та непридані до їжі. Тварини дають мертвий приплід. Між селян ширяться чутки про чорну магію та прокляття, що впали на ці землі. Крім цього, збільшилась смертність від хвороб і серед людей, як містян будь-яких верст, так і селян. В містах вдосталь волоцюг, що пророкують кінець світу. Однак чим далі на північ, тим менше трапляються подібні випадки.

Я відправив хворі рослини до Наукового Цеху у Берлігу та чекаю від них результатів. Продовжую спостереження»

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.