Зміст
  • Голод
  • Голод

    Страшне прокляття прив’язало його душу до свого мертвого тіла. Він, сповнений безжального голоду, бродитиме тепер між світами, допоки не проживе відміряний йому час.

    Голод. Його розбудив голод. Упир був схожим на велетенського блідого павука. Тонкі довгі ноги та руки спритно бігли по землі. Він був швидким. Яскраві та блискучі котячі очі жадібно вишукували собі жертву в пітьмі. Монстр раз по раз зупинявся та, задравши лису голову, схожу на обтягнутий саваном череп до неба, з шумом вдихав прохолодне нічне повітря. Його гострий кирпатий, як у велетенського кажана, ніс, коротко смикався, винюхуючи життя.

    Дівчина поспішала. Нічний холод пробирав до кісток. Вона мала б вдягнутись тепліше. Алла підняла комір свого світлого кашемірового пальта, прикриваючи відкрите горло від вітру. Праворуч бовванів недобудований житловий комплекс, а зліва розкинулось поле. Вдалині чорною смугою виднівся ліс. Їй подобався цей район: тихо, житло недороге, проте добиратись далекувато. З настанням осені вона поверталась додому майже поночі. Поодинокі ліхтарі тьмяно освітлювали широку вулицю. Кроки дівчини луною розходились в порожнечі.

    Аллі здалось, що за нею хтось йде. Вона кинула оком на тінь від ліхтаря. Дивно, окрім неї не було нікого. Дівчина обернулась. Вулиця так само порожня, як і завжди о цій порі. Вона стомлено похитала головою і продовжила йти далі.

    Він її відчув. Так…він чув, як б'ється її серце, як пульсує по жилах гаряче життя! Як довго він шукав її, як же йому холодно та голодно! Вона потрібна йому для того, щоб приглушити його біль та неймовірну тугу по непрожитих літах.

    Упир безшумно підібрався до дівчини, котра безтурботно крокувала порожньою нічною вулицею. Йому потрібно, аби вона оглянулась. Монстр навів на дівчину свою мару, і та, піддавшись страху, повернулась та глянула декілька разів в порожнечу. Тепер вона не втече, тепер вона належить йому.

    Алла пришвидшила крок. Вона постійно озиралась, адже дурнувате відчуття, що вона не сама, її ніяк не покидало. В голові роїлися думки, їй чомусь згадався той хлопець з роботи, що пропонував її підкинути сьогодні ввечері додому на авто: «Ех, потрібно було погодитись!»

    Монстр збив її з ніг одним сильним ударом. Дівчина, мов дешева пластикова лялька, пролетіла декілька метрів і з силою впала на бруківку, боляче забившись. В очах потемніло. Не даючи їй оговтатись, створіння схопило її за ноги й поволокло на пустир. Алла спробувала вириватись, вона відчайдушно намагалась вхопитись руками бодай за щось, але марно. Красивий червоний манікюр подекуди зліз разом з нігтями. Вона брикалась ногами, але міцна нелюдська хватка нападника не слабшала. Він підняв її вгору і знову з силою пожбурив в кущі, перш ніж вона прийшла до тями та почала кричати.

    Хрускіт кісток та тоненьких гілочок донісся до монстра. Він швидко опинився над своєю жертвою і, доки в ній жевріло життя, схилився до її обличчя. Вона мусила побачити його. Її очі розширились від жаху, замість крику з розбитих губ зірвався слабкий хрип. Зламана шия та шок спрацювали, як посмертна анестезія ― Алла не відчувала болю. Єдине відчуття, котре залишилось з нею, це чистий первісний жах.

    Монстр гарячково шматував одяг, аби дістатись до живої плоті. Нарешті…він жадібно впився гострими, мов леза, зубами в шию нещасної дівчини й довго не відпускав її. Він пив життя. Наситившись, монстр підняв закривавлену пащу до неба та, випускаючи тоненькі клуби пари, хрипло закричав.

    Сьогодні він житиме.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Ліза Маслова
    01.07.2022 11:37
    До частини "Голод"
    Бррр! Сподобалось, і наче мало щоб серйозно лоскотати нерви, і досить щоб, так би мовити, пробудити голод, але читацький. Саме те що треба для легеньких мурах :) В голові чомусь грають "Хрестини вовкулаки". (і слухай як повзає навколо страх, навколо страааах....) Можливо, ця асоціація додала мені атмосфери, але як би не було - зайшло дуже.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    13.06.2021 01:32
    До частини "Голод"
    І чому таким необхідним є те, що жертва повинна оглянутись, а потім - подивитися на нього? Без цього він би її не вбив чи як?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Міла Костриця
    26.07.2021 13:51
    До частини "Голод"
    Існує вірування, що будь-яка нечисть охотніше та легше нападає на жертву коли та саме оглянулась. Корінь "ритуалу" тягнеться ще від Біблії, де жінка котра олянулась на палаючий Содом і Гомору обернулась на соляний стовп) а до Біблії були міфи) згадайте що коли Орфей рятував кохану...йому заборонили обертатись)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    13.06.2021 01:17
    До частини "Голод"
    Сподобалося. Але раджу замінити "рідкі" ліхтарі на "поодинокі", "по жилам" - "по жилах" (і ще декілька такого типу помилок). І ще питання: монстр вибрав дівчину через те, що вона ішла сама додому чи йому саме вона потрібна була? Тоді варто пояснити чому так.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Міла Костриця
    26.07.2021 13:54
    До частини "Голод"
    Дякую за відгук, так, перші розділи потребують редагування, потроху виправляю. Ні вона просто поверталась пізно ввечері одна до дому. І шлях її якраз пролягав біля території харчування/вимушеного проживання і співпав з періодом активності потвори)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше