День народження Великого Кобзаря! 💙💛
Всі блоги

"Фантастичний світотвір" частина 8 (мій досвід).

Альбіна Чернявська
26.01.2023
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Продовжую розповідати про свій досвід створення фантастичних світів. Цього разу поговоримо про медицину. Оскільки вона часто буває пов'язана з флорою, а іноді й з фауною, розглянемо її у цьому дописі.
    Спершу, згадаємо про раси, які мають населяти вигаданий світ. Чим вони біологічно відрізняються? Які мають особливості організму (як біологічні, так і біохімічні?) Тепер, подумаємо про тривалість життя мешканців вигаданого світу. Чи в усіх рас вона однакова? Якщо ні, то від чого залежить? Як на це впливає середовище та спосіб життя? І головне питання, як на тривалість і якість життя впливає медицина і загальний рівень розвитку медичних наук? Тепер подумаємо про народжуваність. Кількість? Умови появи на світ малюків? Скільки немовлят виживає? Дитяча смертність? Смертність породіль? Як на це впливає медична наука? Чи допомагає порятунку та підвищенню якості життя та пришвидшенню відновлення? Усе це повпливає на деталізацію вашого світу, оскільки додасть обставин та суспільних обговорень на фоні, а ще ставлення до згаданих питань. Себто, ваші персонажі можуть мати свою позицію з цього питання чи демонструвати до того байдужість.
    Переходимо до наступного етапу. Тут треба подумати від яких хвороб існують ліки, а від яких ні? Які хвороби є невиліковними, а стани непоправними? Коли стан можна покращити та у який спосіб? Особливо приділити увагу варто тому, з чим можуть стикнутися персонажі. І вирішити для себе, як у вигаданому світі суспільство ставитиметься до невиліковно хворих і чи вплине це на персонажів. Якщо вплине, то як? Сформує позицію? Персонаж страждатиме не тільки від хвороби, а й від упередженого стану до нього, чи від надмірної опіки?
    Закінчивши з цим, переходимо до етапу, пов’язаного з попередньою темою. А саме, згадуємо, які рослини є лікарськими. Як за допомогою них лікують? Підтримують хворий організм, або покращують стан? Роблять відвари? Настоянки? Чи порошок? Або їдять листя чи плоди оброблені у якийсь спосіб?
    Продумавши усе попереднє, можна скласти схему того, з чого у вигаданому світі можуть робити ліки. Це можуть бути рослини, чи частини тварин, а можливо, суто хімічні компоненти. Звідки виробники (лікарі, аптекарі чи хто у вигаданому світі тим займається) беруть інгредієнти для лікарських засобів? Вирощують? Збирають дикі трави чи полюють на диких тварин? Добувають хімічні сполуки в лабораторіях і речовини переробляючи інші? Добувають мінерали? Виходячи з цього вирішити, у якому вигляді існуватимуть готові ліки: пігулок, сиропів, крапель, порошків, настоянок/чаїв? Якими на смак будуть ліки, котрі доведеться приймати вашим персонажам? Коли їм доведеться це робити, навіщо і чому?
    Завершуємо роботу над цією темою питанням про те, хто лікарі. Змальовуємо для себе загальний портрет медика. Розмірковуємо про їх положення у суспільстві та ставлення суспільства до них. Серед яких рас більше хороших медиків? Чи є раса, чи група людей що володіють цілителькою магією? Чи такої магії немає у вигаданому світі й істоти можуть впоратися з тим своїми силами?
    Навіть якщо персонажі не зіткнуться з хворобами, варто заздалегідь продумати концепцію медицини й стан справ в цілому. Це може стати імовірним фоном для подій і їх логічним доповненням. Типу хтось знайомий захворів, або жертв якоїсь катастрофи чи бійні рятували та результати цих зусиль. Ваші персонажі можуть обговорювати якісь подібні події, стати їх свідками чи почути про них новину. Усе це зробить світ більш живим і насиченим.

    0

    Коментарі

    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Увага!
    Сайт працює у режимі альфа-тесту. Про помилки пишіть Аркушу або на support@arkush.net!
    Новини
    День народження Великого Кобзаря! 💙💛
    09.03.2024

    Слава Україні, аркушики! 🇺🇦

    «Борітеся – поборете!
    Вам Бог помагає!
    За вас правда, за вас слава
    І воля святая!»

    Т.Г.Шевченко

    ... Детальніше
    Блоги
    Мені сьогодні 30 років :) Катерина Бондарєва
    29.03.2024
    Можна написати дуже довгий пост про те, скільки я всього зробила, скільки країн побачила, проектів н ... Детальніше
    ТРУДНОЩІ ПЕРЕКЛАДУСергій Волошин
    29.03.2024
    Спілкуючись зі своїми читачами, помітив одну особливість, на яку не знаю як реагувати. До сих пір не ... Детальніше
    Весна і кохання. Флешмоб еротичних оповіданьМіло Севіч
    29.03.2024
    Шановні Аркушники, читачі, та гості, хочу запропонувати усім невеличку розвагу, а саме флешмоб. ... Детальніше
    А знаєте, про яке місто на Аркуші пишуть найчастіше?Нівроку
    15.12.2022
    На Аркуші публікують свої твори вже 1162 автори з різних куточків України. Є письменники як зі сходу ... Детальніше
    Конкурс Король/Королева крінжу.Таліана
    07.03.2024
    Кінець голосування! Голосування триває до 29 березня включно. Поставте оцінки під творами. Обов'язко ... Детальніше
    Той морок Олександр Твін
    29.03.2024
    Сьогодні близько 13:00 викладу нове оповідання Доволі незвичайне темне фентезі Заходьте почитати) ... Детальніше
    На Аркуші вже:
    10065читачів
    112914коментарів
    Щиро вдячні всім, хто підтримав нас переказами на рахунок!
    А також всім, хто приєднався до нас на Патреоні!
    Наші патрони
    Всі кошти підуть на розробку та розвиток Аркуша! А підтримати нас можна тут: