День народження Великого Кобзаря! 💙💛
Всі блоги

Взаємочитання, підписки, вподобайки

Анна Дейна
15.05.2022
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Вибачаюсь за затримку. Так забігалась з хатніми справами і дітьом, що не змогла написати цей блог вчора.😅

    Перед тим, як почати, хочу також залишити тут посилання на інший мій блог, де зібрані усі корисні посилання на Аркуш, ФанАрк і Букбанду🐼.

    корисні посилання

    А тепер власне перейдемо до самого блогу.

    Блог взаємопідтримки

    20220513-130059-0000

    Маленька передісторія блогу.
    Коли у лютому 2021 року я та багато інших авторів пішли з одного рожевого сайту (якщо буде потрібно, розкажу про ті події в окремому блозі) - до створення Аркуша лишався місяць. І ми намагалися переїхати на ваттпад, шукаючи альтернативу проросійсько налаштованій платформі. Ваттпад тією альтернативою для більшості так і не став, бо має дещо незручний інтерфейс та деякі не надто гарні моменти з алгоритмами щодо просування творів і пропонування їх системою іншим користувачам.
    Про те, скільки листів полетіло в сапорт з проханням вимкнути поради російськомовних книжок - я краще промовчу. Так, з рештою це спрацювало, та більшості з нас ваттпад так і не зайшов. Але там я знайшла кілька цікавих ідей, одну з яких хочу втілити у цьому блозі.
    Тож вдячна всім тим книжкам і авторам, які надихнули мене на створення цього блогу (за потреби, можу залишити тут посилання).

    ❗І на останок. Прошу уважно прочитати правила, які будуть нижче й всіляко їх дотримуватись, бо модерувати коментарі до блогу я не можу.

    Правила взаємодопомоги:

    1. Напишіть коментар до цього блогу, де буде така інформація:

    🔸Назва тексту
    🔸Посилання на текст
    🔸Яку допомогу хочете отримати (нижче по кожному типу буде детальніша інформація):

    Підтвердження виконання допомоги (знаю як це звучить😅), пишіть відповіддю на коментар-замовлення.

    2. Обов'язково допомагати у відповідь.

    ❗Якщо ви попросили коментар до своєї книжки, маєте натомість прокоментувати будь-яку книжку навзаєм того Аркушика, який відповів на ваш запрос.

    Те саме стосується кожного типу допомоги окремо. Тобто - допомога має бути якомога більше рівноцінною і взаємною.

    3. Детальніше про типи допомоги:

    • Підписка: взаємопідписка вітається. Якщо ви вже підписані на цього автора - відписуватись не потрібно. Кожен автор у себе в профілі може переглянути список підписаних на нього людей. Прошу про це пам'ятати і не відписуватись одразу після підписки. Ставтесь до інших Аркушиків так, як ви би хотіли, аби вони ставились до вас.

    • Вподобайки.
      На Аркуші можна вполобувати кожну главу текста. Проте у кожного своя кількість глав, і вона відрізняється. Як бути в такій ситцації? Все просто - ставте стільки ж вподобайок текстам іншого Аркушика, скільки він поставив вам. Якщо цей Аркушик читач і не має творів у доробку - ви можете зв'язатися у пп і запитати, чим би могли віддячити.

    ❗Дуже прошу не вподобувати тексти, які ви не збираєтеся читати.
    Все-ж в першу чергу авторам потрібні унікальні читачі. Наразі вподобайки лише підіймають текст у списку, та більше особливо ні на що не валивають.

    • Прочитання. Зверніть увагу, не перегляди, а саме прочитання книжки. Наразі перегляди маже ні на що не впливають на Аркуші (загалом про його алгоритми відомо тільки Адмінамі, а в беті їх обіцяють дуже сильно змінити), а прочитання мають свою цінність для автора. Бо це по-перше унікальні читачі (тобто живі люди, які прочитали текст). І по-друге – можливий фідбек у вигляді вподобайок та коментарів.
      Кожен автор хоче, аби його книжки, оповідання й вірші дійсно читали, а не просто пролистували для виконання квесту, правда-ж?

    • Коментарі. Коментувати можна як кожну окрему главу, так і весь текст автора. Коментарі так само, як і вподобайки пишіть навзаєм. Уникайте порожніх коментарів.
      Що автор хоче побачити у коментарях до тексту: Враження, емоції, реакції на якісь окремі моменти текста, конструктив.
      Мета цього проекту - взаємна підтримка, тож старайтесь уникати негативу й переходу на особистості у своїх коментарях.
      Критику писати можна. М'яка і конструктивна тільки вітається. Проте будь-яка теза критики має бути обгрунтована. Хоча-б у парі речень. Тобто, якщо ви пишете, що було не цікаво читати ось цей момент у тексті - будь-ласка, спробуйте пояснити, хоча-б паррю слів, чому саме. Автору це з високою вірогідністю не очевидно, інакше він би давно це виправив. Будьте терпимі і лояльні одне до одного. У нас тут є Аркушики з різним рівнем письменницької майстерності, у тому числі новачком. Краще якось м'яко підказати автору, у якому напрямку далі рухатись. Згадайте себе на початку вашого шляху письменника, або, наприклад, студентом-першокурсником.

    Адже замість "жахливо оформлений текст" завжди можна сказати "варто трохи попрацювати з правописом прямої мови" і підкріпити такий коментар власне посиланням на правопис. З першого прикладу в автора лише зіпсується настрій, тоді як другий покаже йому приклад того, як зробити свій текст ще кращим!

    Наразі це все. В процесі будемо доповнювати правила.

    Обговорювати блог пропоную у телеграм чаті
    Аркуш Балачки

    upd: Спочатку хотіла робити цей проект книжкою, але адміни попросили блогом. Та я з ними згодна - хай краще найпопулярнішими у мене будуть мої власні твори.🤗

    139

    Коментарі

    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Milakula
    16.09.2023 14:48
    Вітаю! Катерина Іванівна #Прочитання, важливо повністю, до останнього оновлення #Коментар #Вподобайка (не обов'язково) І, звісно, рада буду допомогти навзаєм )
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Галицька Софія
    14.07.2023 13:33
    Привіт, тут зовсім нещодавно, як і в письменництві, тож буду вдячна за #підписка Зараз почала писати свою першу історію. Тут викладаю чернетку, буду вдячна за #коментар , пораду чи конструктивну критику. За бажанням #вподобайка
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Olena Mazur
    07.06.2023 00:23
    Коментар видалено автором
    Леонід Данільчик
    05.06.2023 07:47
    Вітаю. Хочу все, готовий на все)))! #підписка #вподобайка #прочитання #коментар Особливо критичний коментар.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Галицька Софія
    14.07.2023 13:34
    Почала читати, дуже класна історія. Додала до бібліотеки, обов'язково повернуся щоб дізнатися що там далі 😊
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Анна Дейна
    05.06.2023 01:54
    Подивіться на дату створення блога. Тоді на Аркуші було досить тихо, Блог допоміг авторам знайти читачів. Адже інші автори теж є і читачами. Взаємне читання і коментування допомагає знайти помилки та підняти активність під текстами. А на мене через нього, до слова, підписалось щось людини дві, тож все зовсім не так, як ви подумали.)) А все тому, що у мене дуже мало часу, й того я дуже рідко щось читаю. Тож все чесно. Зараз автори самі його періодично підіймають з нетрів Аркуша.)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • мелхіседек
    05.06.2023 08:11
    дякую, що пояснили свою думку! я жодним чином не мав на увазі привернення уваги особисто Вами:) мабуть, просто треба краще писати – аби тебе захтіли читати – це моя думка! щодо себе особисто, я неперервно дивуюсь із власного потягу – щось писати! можна сказати, це цікавий привід поспостерігати за собою – ще раз! але реакція читачів – це і є, як на мене, головний критерій: як пишеш, так і читають) бажаю якомога більше талановитих авторів – на ресурсі! й більше часу – в модераторів) а щодо читачів... як писала Л. Костенко – здається, про довіру – "то полоханий звір")
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Маяков
    22.02.2023 22:19
    Вітаю! Буду радий будь-якій активності: лайк, коментар. Від мене буде взаємна активність. Стімпанк пригоди та кошко-дівчата https://arkush.net/book/3388 Варіативність та можливість вибору https://arkush.net/book/3536
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Злата Соловей
    23.02.2023 08:44
    Вітаю! Почала читати "Пил богів". Лайк та комент на перший розділ. У мене можете спробувати: https://arkush.net/book/4155 Якщо зайде, можемо продовжити взаємочитання ^^
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Молодецький
    25.10.2022 13:27
    Тим часом кількість коментарів зростає і мій загубився на другій сторінці. Та й я за півроку написав чимало цікавого. На доданок до своєї фантастики, містики, жаху, фантастичного/містичного детективу, які я рекламував у травні пропоную прочитати та оцінити мої нові твори в інших жанрах: Коротке оповідання у жанрі фантастика + романтика. #прочитання, #коментар і будь-яка конструктивна критика "Запах зірок" https://arkush.net/book/3181 Коротке легке гумористичне фентезі. #прочитання, #коментар і будь-яка конструктивна критика "Таємниче викрадення гномів" https://arkush.net/book/3807 Єдиний мій поетичний твір, можна сказати експеримент. #прочитання, #коментар і будь-яка конструктивна критика "Куплю рога оленя, лося" https://arkush.net/book/4953 Ну а для тих, хто любить великі твори і готовий пірнути у літертурний світ з головою є нові відносно величенькі книжки від мене: Повість у суміші жанрів шпигунського детективу, фантастики та любовної драми #прочитання, #коментар і будь-яка конструктивна критика "Захотіла голубка бути з голубом" https://arkush.net/book/5103 #прочитання, #коментар і будь-яка конструктивна критика Велике оповідання у жанрі гумористичного фентезі "Фортунадіс посміхається" https://arkush.net/book/5267
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Емі Делл
    25.10.2022 08:47
    привіт. кого цікавить тематика психологічних трилерів — ласкаво прошу до "Мені дуже шкода" https://arkush.net/book/4214 цікавить будь-яка активність, але особливо хочу побачити відгуки. чекаю на зворотній зв'язок :3
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Емі Делл
    01.12.2022 14:02
    Дякую! Займуться читанням Ваших робіт. У Вас їх досить багато, можливо, мені звернути увагу на щось конкретне?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Нечепаєва Дар'я
    21.10.2022 10:00
    Добрий день! Якщо Вас цікавить мала проза, зверніть, будь ласка, увагу на мою збірку оповідок "Співи кольорів". Посилання: https://arkush.net/book/5446 . Я недавно почала літературну творчість, тому заздалегідь вдячна за будь-яку реакцію. #вподобайка #прочитання #коментар
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ілянка
    20.10.2022 15:15
    У мене є фентезі про пригоди компанії підлітків у Мелітополі з паралельного світу, де є живі сили природи і править король Данило Романович. Всім охочим сюди: https://arkush.net/book/3646 Чекаю на прочитання і коментарі, відповім тим же. І дякую за таку можливість)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Галицька Софія
    14.07.2023 13:35
    Класна задумка, дуже люблю щось з паралельними світами та українськими мотивами. Зберегла собі та підписала. Обов'язково буду читати 😉
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Галицька Софія
    14.07.2023 21:46
    Я поки лиш починаю писати, але буду вдячна за підписку і конструктивну критику твору 😊
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Магда Май
    19.10.2022 23:39
    Привіт. Тим, хто любить романтику пропоную "Чари Буйного лісу" "Повернення лінсів". У відповідь прочитаю і прокоментую ваші твори
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Тетяна Фан
    19.10.2022 13:51
    Вітаю. Запрошую до прочитання Оповідання. Воно написане моїм батьком я його зробила в електроному варіанті. Хотілось би дізнатись думку на рахунок написаного. Ось посилання на Оповідання. https://arkush.net/book/5236?tab=comments#new-comment
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ївга Лютневська
    19.10.2022 09:41
    Запрошую до прочитання фентезі-повісті "Море в огні" із купою символічних моментів (можна навіть порахувати за бажанням) https://arkush.net/book/4795 Буду вдячна за будь-яку реакцію!))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Катерина Халецька
    18.10.2022 23:35
    Привіт. Наразі пишу мініатюри, оповідання і казки. Є ідеї на більші твори, та невистача мотивації. Читати люблю різні жанри, тож у боргу не лишусь, бажано лише дописані твори, бо потім нетерплячка мучить. Першочергово пропоную взаємочитання, а там як піде. Чекаю в гості і радо нанесу взаємний візит.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Міністр (без) культури
    11.10.2022 21:05
    Буду вдячний, якщо прочитаєте і прокоментуєте кілька глав мого фентезі роману "Сильна Кров": https://arkush.net/book/4736 #прочитання #коментар
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    11.10.2022 13:06
    Буду рада будь-якій реакції, а найкраще - коментарям. Це мої перші спроби написати щось, і дуже цікаво, як воно взагалі :) https://arkush.net/book/5282 #прочитання #коментар
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Роман Тихий
    11.10.2022 22:56
    Прочитав-прокоментував "Завдання - нічого не робити". Класний задум, чудовий гумор. Отримав масу задоволення.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Надія Мак
    26.07.2022 00:49
    Отже, виконано. Прочитано. Розумію, що читати весь роман за казку не рівноцінно. Але може перечитаєте кілька розділів ✨
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Надія Мак
    23.07.2022 03:51
    Це така корисна ініціатива. Коли тільки зареєструвалась, то зразу стільки емоцій і цікавих книг, не знаєш за що хапатися. Було б чудово, якби ви прочитали мою книгу, я лише почала викладати розділи. "Син мавки" https://arkush.net/book/3741 #прочитання #коментар
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олена Шапран
    22.07.2022 20:33
    У мене не виходить завантажити обкладинку на Аркуші до твору. Можете допомогти і щось порадити?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Увага!
    Сайт працює у режимі альфа-тесту. Про помилки пишіть Аркушу або на support@arkush.net!
    Новини
    День народження Великого Кобзаря! 💙💛
    09.03.2024

    Слава Україні, аркушики! 🇺🇦

    «Борітеся – поборете!
    Вам Бог помагає!
    За вас правда, за вас слава
    І воля святая!»

    Т.Г.Шевченко

    ... Детальніше
    Блоги
    Мені сьогодні 30 років :) Катерина Бондарєва
    29.03.2024
    Можна написати дуже довгий пост про те, скільки я всього зробила, скільки країн побачила, проектів н ... Детальніше
    "Демони Розумового Горища" тепер і в аудіоформатіЮгин Кобилянський
    28.03.2024
    Неймовірна Dodo Vess озвучила декілька віршів з моєї збірки поезії "Демони Розумового Горища" Тому ... Детальніше
    Той морокОлександр Твін
    29.03.2024
    Виклав нове оповідання Запрошую почитати ... Детальніше
    ТРУДНОЩІ ПЕРЕКЛАДУСергій Волошин
    29.03.2024
    Спілкуючись зі своїми читачами, помітив одну особливість, на яку не знаю як реагувати. До сих пір не ... Детальніше
    Весна і кохання. Флешмоб еротичних оповіданьМіло Севіч
    29.03.2024
    Шановні Аркушники, читачі, та гості, хочу запропонувати усім невеличку розвагу, а саме флешмоб. ... Детальніше
    А знаєте, про яке місто на Аркуші пишуть найчастіше?Нівроку
    15.12.2022
    На Аркуші публікують свої твори вже 1162 автори з різних куточків України. Є письменники як зі сходу ... Детальніше
    На Аркуші вже:
    10068читачів
    112955коментарів
    Щиро вдячні всім, хто підтримав нас переказами на рахунок!
    А також всім, хто приєднався до нас на Патреоні!
    Наші патрони
    Всі кошти підуть на розробку та розвиток Аркуша! А підтримати нас можна тут: