Щасливого Різдва!

Дім... Що приходить вам на думку, коли ви кажете слово дім? 

Для когось дім - це люди. Сім'я та друзі, які підтримають та допоможуть. А для когось дім - це дім. Місце, в якому вони живуть, місце, де є затишок, щастя та тепло. 

Мері, найкрасивіша та найбагатіша дівчинка Зоряндії. Вона дочка короля цієї мальовничої країни. 

Чому Зоряндія, запитаєте ви. А ось чому...

Мері народилась, коли перша різдвяна зоря зійшла на небі. Король одразу полюбив свою маленьку донечку і на честь неї назвав свою країну. 

Волосся у Мері було біле, як сніг у Новий рік, а голос... Голос найнезвичайніший. Вся Зоряндія завжди зупиняла усі справи та йшла на центральну площу, слухати маленьке дитя зими у рожевій суконьці. 

Була у дівчинки лише одна проблема. Не відчувала вона поряд свого дому. Спокійно Мері їздила до бабусі та навіть не сумувала за друзями чи головним замком країни. Не відчувала дівчина затишку вдома через, що постійно сумувала. 

Король не міг бачити доньку без посмішки, а тому постійно запитував у дитини, що не так, але вона не казала. 

І вирішив він на всю Зоряндію проголосити: "Хто зможе доньку мою врятувати, тому подарую три мішки золота!" 

Всі хотіли спробувати розвеселити дівчинку. І ведмідь приходив зі своїм найкращим медом у всій країні, і зайчик з найкращою в усьому світі морквою, і мудрець з найкращими у світі притчами, але ніхто не міг допомогти маленькій Мері. 

І тоді з'явився дракон. Його звали Крісмас. Синього, як небо у різдвяні свята, та білого, як сніг, кольору. Дівчинка, поглянувши у його великі сині очі, одразу зрозуміла, що він зможе їй допомогти. 

Вони проводили разом весь вільний час. Їли солодощі, літали до хмар та торкались місяця на небі. Мері навіть забувала про свою головну проблему, а на її обличчі все частіше з'являлась радість. 

Король Зоряндії був неймовірно щасливий та вже на готові віддати три мішки золота Крісмасу. Але він відмовлявся, адже не для того прийшов у королівство. 

Насправді за посмішкою та бажанням допомогти бідній дівчинці, була туга за своєю домівкою. Дракон найбільше в житті бажав повернутися до своєї країни, де літають до небес його брати та, де в печерах, біля вогню, гріються його сестри. 

Три роки тому він загубився. Не зміг знайти дорогу додому. Довго горював він за сім'єю, жив у пустелях та лісах, поки не вийшов до Зоряндії. 

Мері, яка так само бажала знайти в цьому світі свій затишний дім, зрозуміла його, як ніхто інший. І вони разом вирішили шукати Драконячу країну, можливо, по дорозі дівчинка теж знайде притулок. 

Довго король сперечався з єдиною дитиною, але все ж таки відпустив її. Зоряндія завжди славилась найдобрішою країною, яка усім і завжди допоможе. 

Взяла з собою дівчинка лише улюблену книгу "Снігова королева", де Кай врятував свою сестру не дивлячись ні на, що. 

Коли вони виходили з королівства, пішов перший в цьому році сніг, який білими намистинками плутався у такому ж білому волоссі дівчинки... 

- Ти не боїшся покидати дім? - запитував Крісмас. 

- Це не мій дім, ти знаєш про це. Сподіваюсь, з тобою я знайду його. 

Довго йшли вони, шукаючи сестер та братів дракона. Мері навіть звернулась до Королеви снігу, але і вона, через метіль, не змогла знайти дім Крісмаса. 

Коли вже, зморені снігом та холодом, зупинились перепочити, дракон почув рідні голоси. "Ось там! Вони переїхали у ліс." : верещав Крісмас та тягнув за собою дівчинку. 

А вона, йдучи поряд з другом, зрозуміла, що знайшла свій дім. Мері+Крісмас не можуть вже існувати один без одного. Якщо він, її вірний друг, поряд з нею, то будь-яке місце стане для неї домівкою. Її дім - це люди. Людина.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Єлизавета Крісмері
07.01.2022 16:45
До частини "Щасливого Різдва!"
Кожен знаходить свій сенс в цій історії) Можливо, проблеми твору не мають відгуку у вашому серці саме через те, що у вас не має подібних проблем🥰
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше