Очі ляльки

Справу зроблено, залишилось просто почекати. Тепер він не зміг би поворухнутись, навіть якби й захотів; навіть якби біль став нестерпним і завадив залишатися на місці. Цей транквілізатор надійний та ідеально підходить для того, що він задумав.

Вона сиділа поряд з ним – його чарівна лялька з довгим чорним волоссям та блакитними очима. Тендітна, з білосніжною шкірою. Вбрана в білу шовкову сукню зі срібним поясом – на манер тих, що носили ельфійскі красуні в Середзем’ї. Така ідеальна, така красива, така кохана!

Зараз йому навіть страшно було подумати, що ці почуття могли оминути його. Те, що вони були разом, - лише випадковість! Він-бо замовляв її через Інтернет для своєї колишньої дівчини до її Дня Народження. Це мав бути сюрприз. Він сам обрав фірму, обличчя, перуку, очі, одяг та аксесуари. Все за смаком тієї хвойди Наталки, яка покинула його за два тижні до того, як в поштовій скриньці з’явилось повідомлення про надходження посилки.

Зараз йому навіть смішно було згадувати про те, як він побивався, коли та наволоч пішла від нього до багатенького пристаркуватого бізнесмена з пузом до колін і пикою наче в хряка! Заявила — це тому, що він не може вдовольнити всіх її потреб! Вона ж бо красуня елітна, хоче квартиру в центрі, дорогу машину і щоденні походи до найлюксовіших ресторанів та нічних клубів. А його доходів для цього, вибачте, недостатньо! Тому й не мала жоднісінької причини залишатись з ним, коли знайшовся більш грошовитий дядько!

Тепер йому гидко було згадувати цю пародію на жінку – самозакохану, гламурну та безмежно продажну. І як так сталося, що вона заволоділа ним? Як він купився на цей яскравий довгоногий фантик з вульгарно нафарбованими очима, який крутив перед ним своїм бридким задом в леопардових лосинах?

Фітнеси, шопінги, поїздки в лімузинах з шампанським, модні ресторани, тупа собачка в сумочці та смартфон, на який те підсмажене солярієм опудало з накладними нігтям та випаленим перекисом волоссям, весь час себе фотографувало. Те, що він кохав таку жінку, зараз не вкладалося у нього в голові. І усвідомлення власної дурості та сліпоти зводило його з розуму значно більше, за власне розрив стосунків. Він відчував її – необхідність віддатися психозу.

А лялька тимчасом вже стояла на підставці посеред його робочого столу та лагідно дивилась на хлопця, який день за днем рвав на собі волосся. Він боявся підвести погляд та зустрітись з нею очима – з тими самими блакитними очима, які сам же і обрав. Наче жива, наче людина, і водночас анітрохи на людину не схожа! Лялька будила в ньому нестримний, смертельний жах. Було страшно дивитись на неї. Було страшно лягати спати знаючи, що вона дивиться, весь час дивиться! Проте чомусь кожного разу, коли хлопець намагався прибрати ляльку зі столу, сховати її якнайдалі, зачинити в коробці… кожного разу він не міг піти проти її такого страшного, такого лагідного погляду.

Юнак вирішив продати цю дурнувату ляльку. Зробив багато фотографій, поставив низьку ціну… і тричі, створюючи оголошення на сайті, натискав на хрестик в правому верхньому куточку. На четвертий раз оголошення таки з’явилося. Незабаром знайшовся і покупець – якась сорокарічна колекціонерка. Лялька вже лежала в коробці, треба було просто накрити її кришкою та віднести на пошту, проте погляд блакитних очей знову захопив його. За кілька хвилин вона вже стояла на своєму законному місці посеред його столу, а покупець отримав повідомлення про відміну угоди та повернення грошей.

Щойно операцію з перерахування коштів було завершено, хлопець зірвався та почав лаяти ляльку. Він кричав, бив кулаками об стіну, наближав обличчя впритул… досі не наважуючись поглянути в її очі. Ніби злочинець, що зрозумів свою провину та зненацька відчув нестерпні муки совісті.

Усвідомивши це, юнак вилаявся та через силу змусив себе поглянути в ці прекрасні блакитні очі.

За мить він все зрозумів. Зрозумів причину своєї гленофобії, але було вже надто пізно! Йому здалося, що він відчуває, як руки ляльки піднялися та торкнулись його щік. Ніби корячись невидимим нитками, що оплутали його, юнак подався вперед та поцілував її ніжно-рожеві губи. Тієї миті хлопець відчув таке тепло, ніжність та пристрасть, яких жодного разу не відчував ні до Наталки, ні до будь-якої іншої жінки. Забувшись, юнак почав дбайливо знімати з ляльки вишукану сукню та трепетно торкатись холодного шарнірного тіла. А лягаючи спати, поклав її поряд з собою та обережно обійняв.

Всі родичі, знайомі, колеги не здогадувались про переміни. Хлопець так само ходив на роботу, так само навідувався до батьків в гості, так само випивав пива з друзями щоп’ятниці. В один з таких вечорів у нього врешті випитали: так, завів нову дівчину. Так, забув Наталку. Так, щасливий! Але хто вона – промовчав та, сміючись, сказав, що знайомити з ними не буде. Всі посміялись, весело поплескали по плечу та й облишили тему.

Ніхто не знав, що кожну вільну хвилину юнак присвячував ляльці та її чарівним блакитним очам. Не знав про солодкі тенета, якими ця красуня оплутала його з ніг до голови. Це був нестримний вир, і не в змозі виборсатись з нього, юнак дивився на ляльку – заворожено, жадібно. Вона жива, жодних сумніві у тому, що вона жива, просто живе в якомусь своєму, особливому світі!

Він дивився на неї. Він чаював з нею. Розмовляв та ясно чув відповіді. Дарував дорогий одяг та аксесуари з фірмових сайтів. Ходив з нею на вечірні прогулянки, возив на машині на пікніки за місто, навіть провів разом з лялькою відпустку на курорті! Для нього все було ідеально. А хіба може бути краще, коли поряд вона – така красива та щира?!

Довгі місяці божевілля, яке наростало з кожним днем; довгі місяці божевілля, яке відкривало йому істину: вона – це його мрія, його ідеал, його чарівна кохана. Здоровий глузд казав йому, що ляльку кохати не можна!.. але він знав, що це не правда: інші чоловіки також кохають пустих ляльок, які тисячами ходять по цій планеті. Він і сам нещодавно кохав таку ж ляльку… ні, не таку ж! ТА лялька була вульгарна та фальшива, а ця така щира та справжня!

Якби хтось сказав хлопцеві, що лялька йому не підходить, він би його побив. Ця красуня, богиня просто не може не підходити кому-небудь! Так, вона ідеальна, це він недосконалий! І щоб бути з нею, щоб бути гідним цієї ніжної красуні, він має змінитись сам.

Ця жінка – саме те, що йому потрібно. І даремно, що лялька! Кохати ляльку можливо, для цього треба просто уподібнитись до неї – вбити в собі все, що інші називають живим; стати пластиковим.

Йому знадобилось чимало часу та грошей, щоб все спланувати та підготувати. Але це було того варте! Залишалось почекати зовсім трохи, і його мрія здійсниться.

Спеціально для цього дня він замовив для ляльки розкішну шовкову сукню – білу, розшиту сріблом. А для себе – чорний ельфійский камзол та вишиту сріблом чорну мантію. І от зараз, дивлячись на цей дивовижний контраст чорного та білого, юнак не знаходив собі місця від щастя та захвату. Вона сиділа поряд з ним, і вона завжди буде поряд!

- Скоро, кохана моя, скоро, - лагідно усміхнувся юнак і, провівши пальцями по блідій щоці ляльки, палко поцілував обожнювані губи.

Сівши у велике різьблене крісло поряд з лялькою, хлопець встромив у вену голку крапельниці. А потім взяв до рук шприц та вколов транквілізатор. Зараз був найвідповідальніший момент… і він його не проґавив! Перш ніж тіло паралізувало, юнак встиг натиснути на кнопку та запустити систему, опісля сісти в потрібну позу.

Завдяки дії транквілізатора він буде при тямі до останнього, але не зможе поворухнутись і цим самим завадити тому диву, яке запустив власними руками.

Процес повністю автоматизований, треба тільки почекати! Полімер тече по трубкам, через голку потрапляє до вен та замінює кров. Незабаром він заповнить кожну клітину міцного молодого тіла, затвердіє та перетворить його на пластикову ляльку:

Мертву для всіх інших, але вічно живу в його власних очах. В тих самих очах, які колись також викличуть у когось жах.

На таку ж ляльку, як і вона.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Moonrise Darkness
30.12.2021 09:11
До частини "Очі ляльки"
Влучне протиставлення: колишня дівчина, що наче розфарбована лялька і лялька, що здається йому куди більш людяною, за любительку грошей і розкоші. Про явище пігмаліонізму траплялося читати, а ось гленофобія стала відкриттям. Чого тільки на світі не буває... Кінцівка доволі оригінальна і цілком доречна. Ті очі точно в когось викличуть жах...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    30.12.2021 11:13
    До частини "Очі ляльки"
    Так, думки божевільного - це завжди морок. Рада, що вам сподобалась оповідка! Щиро дякую за коментар :)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше