Зміст
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 5

    Славко загубив телефон ще від самого початку, коли їхав на дислокацію. Він чортихався та відчайдушно лаявся, але відновити сімку можливості не випадало. Волонтери забезпечили його тимчасовою слухавкою з новою сімкою, номер матері парубок знав напам'ять, а от Оксанчин вивчити не встиг. Він тільки сподівався, що буде можливість зробити собі нову картку зі старим номером, і вибачитися перед дівчиною за своє довге мовчання.

    Слушний випадок трапився тільки через два місяці після втрати старого телефону. Але на новій сімці, номери, звісно, не збереглися. А Оксана не телефонувала.

    Славко намагався відшукати дівчину у соціальних мережах за назвою села та фестивалю, на якому вони познайомилися, але ці пошуки нічого не дали. Прізвище Оксани він з'ясувати не здогадався. Парубок згадав, що Олег, здається, обмінявся тоді контактами з Вірунькою, подругою Оксани, але товариш служив у інших військах, а номер його телефону також згинув разом з втраченою слухавкою.

    Олег зателефонував майже через півроку після фестивалю, коли Славко зібрався у відпустку. Він вже придбав квиток на потяг, щоб дістатися до Віруньчиної хати та розпитати дівчину про Оксану.

    - Де запропав? – запитав приятель обережно.

    - Втратив телефон, – коротко пояснив Славко. – Ти сам чого не проявлявся?

    - Не думав, що тебе доведеться розшукувати, – посміхнувся товариш. – Телефонувала Віра.

    Парубок похолов. Серце стиснуло поганим передчуттям.

    - Що сталося?

    - У Оксани післязавтра весілля. Слухай, я ж знаю, як ти до неї ставишся. Чому?..

    - Я. Загубив. Телефон, – зціпивши зуби, сказав Славко. – Коли зміг вирватися, щоб відновити сімку, минуло два місяці.

    - Віра каже, що вона саме два місяці намагалася до тебе додзвонитися.

    - Я ще встигну її зупинити.

    - Може не треба, Славко? Вона заміж виходить.

    - От хай вона мені сама й скаже, що не треба. Де весілля?

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.