1. Солодкий рай

Чутки про відкриття нової кав'ярні -кондитерської розлетілися містечком за лічені дні. В перший же тиждень у бік цукерні почали стікатися, безупинні потоки людей.

Так званні солодкоїжки, ставили за мету в найкоротші терміни скуштувати весь асортимент смаколиків, тож навідувались до кондитерської по кілька разів на день. Дехто менш заможний, але наділений неабиякою силою волі, просто блукав залою кав'ярні, вдихаючи аромати й оцінюючи естетичний вид солодощів.

А затяті борці з калоріями, ніби випадково, обирали маршрут, що пролягав повз "Солодкий рай" і так, ненав'язливо поїдали очима барвисту вітрину.

⠀Крамничка й направду нагадувала музей, настільки широким та незвичайним був її асортимент: пісочне, бісквітне, вафельне, мармеладне, мусове, шоколадне, ванільне, трюфельне, карамельне, фісташкове, вершкове, фруктове, горіхове, зефірно-полуничне й повітряно-безешне.. Чого там тільки не було!

По центру зали незмінно красувався надзвичайно апетитний торт. Він завжди стояв під склом круглої камери-циліндра, що мала ідеальне освітлення й оберталася навколо себе.

Це був високий чотирьох'ярусний красень з інтригуючою назвою "Прозріння". Апетитні коржі щедро покриті густою масою, схожою на малинове варення, повітряні хмаринки з вершків між якими, ніби тендітні балеринки затишно витанцьовували малинові ягоди.

Гріх було не захотіли того спокусливого велетня, та не дивлячись на велику кількість бажаючих, торт завжди розчаровував написом "reserved", що розмістився на табло поруч із бажаним смаколиком. Інтерес до кондитерського виробу зростав, а терпіння зменшувалося з кожним днем.

"Торт продається тільки цілим, якщо бажаєте замовити, залишіть свої контакти ось тут". - промовляючи ці слова дівчина-адміністратор подавала клієнтам ручку й блокнот, в якому вже вбачався не малий список із бажаючих отримати своє замовлення. Оксана теж залишила свої контактні дані. Рука зробила це сама, автоматично, попри всі відмовки здорового глузду.

"Це, мабуть, коштує шалених грошей" – подумала дівчина, виходячи з крамнички і почала шукати відмовку на випадок, коли їй зателефонують стосовно торта

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.