День народження Великого Кобзаря! 💙💛

Конкурс "ЗОРЯНІ ОПОВІДКИ: Темрява та Cвітло на космічних перехрестях": Умови конкурсу

Пояснення щодо теми конкурсу:

З давніх-давен, всіяне колючими голочками тисяч зірок небо, вабило та лякало людину одночасно. Колись зоряне небо було прихистком богів та містичних сутностей. Нині, у нескінченній тиші та холоді навколоземного простору, ми ладні шукати шляхи розширення ареалу мешкання та, чим не жартує Всесвіт, представників позаземного життя.

Давайте разом пофантазуємо, що чекатиме на людство, яке врешті-решт залишить свою земну домівку, освоїть Сонячну систему та зазіхне на світи, що обертаються навколо далеких, чужих зірок.

Основний напрямок оповідань - м'яка та тверда космічна фантастика зі всіма супутніми піджанрами. Час дії - від ледь віддаленого майбутнього, +200-300 років від сьогодення, до незрозуміло далекого Кінця Часів.

Простір для фантазії Авторів безмежний, наче сам космос. Ми чекаємо історій карколомних зоряних пригод, дослідження інших світів, зустрічей з позаземним розумом, розв'язання технічних та наукових проблем, катастроф та перемог, сутичок з конкурентами та взаємодії зі штучним розумом. Це далеко не повний перелік тем та напрямків. Єдине обмеження, щодо тематики творів - Авторська уява.

Темрява та Світло не випадково фігурують у назві конкурсу. Особливу увагу організатори приділять роботам, де будуть обіграні з одного боку темні, лихі космічні історії, де панують пітьма та жах, народжений у космічних глибинах. З іншого ж боку, нас потішать розповіді де тріумфує світло, історії розвитку та перемоги у будь-яких найскладніших ситуаціях.

Двом, описаним вище категоріям робіт, будуть присвячені дві спеціальні номінації від організаторів конкурсу:

Чорна діра - Найтемніше, лихе оповідання.

Королева Сонця - Історія тріумфу сил світла.

З повагою та побажанням успіху на конкурсі,

Олександр Мокієнко

Вітаю, друзі!

Хочу ще раз побажати кожному з Вас удачі та нестримного творчого натхнення! З багатьма Авторами ми вже неодноразово перетиналися на конкурсних теренах, а нині, за підтримки команди Аркушу, радо запрошуємо Вас на борт, що рушає у наступну, захопливу, конкурсну подорож! Зі свого боку зробимо все можливе, аби Ваш політ був максимально комфортним й, гадаємо, що спільними зусиллями Авторів та Організаторів (які все ж залишаються такими самими авторами, як і Ви), зробимо його, у доброму сенсі, незабутнім! Тож вітаємо на борту “Зоряних оповідок” та запрошуємо Вас більш детально ознайомитися з умовами конкурсу.

З усіх додаткових питань, що виникатимуть у процесі, можете писати нам у коментарях під конкурсною сторінкою, або в особисті повідомлення на Аркуші.

В добру годину, друзі!

Давидкін Микола

Технічні питання та умови прийому робіт:

1. До участі в конкурсі приймаються закінчені прозові твори, написані виключно українською мовою, які раніше не були опубліковані в електронному вигляді, не виходили друком та не брали участі в інших конкурсах.

2. Допустимий обсяг завершеного твору від 6 до 20 тисяч символів з пробілами. Спираючись на досвід попередніх конкурсів, було прийнято рішення обрати саме такий обсяг. Часом не вистачає буквально кілька десятків символів, коли мова йде про 5 тис., отож вирішили додати ще одну для тих, кому вона буде не зайва. Верхня межа 20 тис. символів з пробілами. Наче й не так багато, як 30-40, але трохи більше за 10, що на наш погляд, дозволяє втілити у життя доволі масштабну авторську ідею.

3. Основним жанром конкурсних робіт є космічна фантастика та будь-які її піджанри. Час дії - від ледь віддаленого майбутнього (+200-300 років від сьогодення), до найвіддаленіших часів, до яких сягне ваша фантазія.

4. До конкурсу допускається не більше двох робіт від одного автора. Якщо твір написаний в співавторстві, надалі у голосуванні бере участь лише той автор, який подав конкурсне оповідання.

5. Прийом робіт з 23-ого квітня до 28-го травня включно. Голосування триватиме з 29-го травня до 7-го червня включно. Оголошення результатів - 8-9 червня. (Строки можуть бути змінені через технічні причини та на прохання організаторів, про що буде повідомлено окремо)

6. Прохання до Авторів! Якщо ваш твір містить ненормативну лексику, елементи жорстокості, насилля, відверті сцени сексуального характеру, контекстні, обумовлені сюжетом, сцени вживання алкоголю чи наркотиків, тощо. Будь ласка, не забувайте ставити позначку (16+, 18+), щодо вікових обмежень.

7. Аби пройти модерацію, ваш твір має відповідати темі конкурсу, вкластися у визначений обсяг символів й бути поданий на розгляд згідно з термінами прийому робіт.

8. Кожен з Авторів, чий твір змагається на конкурсі, має обов'язково взяти участь в анонімному голосуванні за інші конкурсні роботи. Оцінювання творів проходитиме за п’ятибальною системою, де “5” — найкраще оповідання, “1” — автор не впорався із завданням. Інформація, щодо обов'язкових для прочитання, та оцінювання творів, з'явиться по завершенні приймання робіт. Одним з основних критеріїв голосування, для авторів, має бути відповідність роботи тематиці конкурсу, власне бачення, як автора-читача щодо влучання оповідання у задану тему.

9. Твори, що не відповідатимуть темі конкурсу, матимуть велику кількість орфографічних помилок, або ж порушуватимуть вікові рамки (відсутність позначки щодо вікових обмежень), будуть відхилені. За бажанням кожен з авторів, чий твір не пройшов модерацію, матиме змогу допрацювати своє оповідання, аби вкластися у зазначені конкурсні рамки й повторно заявити роботу на розгляд.

10. Важливо! Переможців буде визначено шляхом голосування учасників конкурсу. Тож просимо Вас дотримуватися режиму анонімності! Не вказуйте у тексті конкурсного твору своє ім'я/псевдонім та не лишайте жодних посилань, що можуть розкрити Ваше авторство. Публікуючи твір, уникайте тегів, які притаманні саме Вам.

Призи:

1 місце — 500 гривень.

2 місце — 300 гривень.

3 місце — 200 гривень.

Переможців у додаткових номінаціях визначатимуть організатори конкурсу, спираючись на максимальне розкриття авторами заданої теми й загальної якості твору.

Додаткові відзнаки від Організаторів:

Меркурій - Найближча планета до Сонця, названа на честь давньоримського Бога торгівлі, що відрізнявся швидкістю, також Меркурій передавав повідомлення від богів до людей. Він був втіленим вісником і покровителем торговців та подорожніх. У назві номінації "Меркурій" відображається швидкість та експресивність короткого (у рамках лімітів конкурсу, 6-7 тис. символів) фантастичного оповідання з космічною тематикою.

Венера - Названа на честь римської Богині краси та любові. Відображає жіночну енергію та красу. В назві номінації "Венера" відображається романтичний та емоційний аспект фантастичного оповідання з основною любовною лінією.

Марс - Названа на честь римського Бога війни. У назві номінації "Марс" відображається воєнний аспект, бій та виживання в космічному просторі. Найкращий твір у жанрі бойової фантастики.

Земля - У назві відзнаки "Земля" відображається зв'язок космічного Людства зі своєю колискою-домом. Фантастична історія може бути про людей, які залишили Землю або, суто для прикладу, про те, як Земля врятувала людство від загибелі. Загалом найкращий фантастичний твір, у якому ключову сюжетну роль відіграє Земля та навколоземний простір.

Плутон - Названа на честь Римського бога Пекла і підземного світу Плутона. Найкращий фантастичний твір, присвячений космічному лихому антигерою. Але не обов'язково історія з негативним фіналом.

Уран - Названа на честь грецького Бога неба, Урана. Оповідання, що отримає цю відзнаку, повинне розповідати про історію далеких подорожей, пошуку у зоряному просторі та космічні експедиції.

Юпітер - Названа на честь римського верховного Бога, короля богів і неба. Юпітер - складна для прямого дослідження планета. Найкращий фантастичний твір присвячений науковому пошуку, дослідженням, проблемам що виникають на шляху науковців в космічному просторі та шляхам їх вирішення.

Сатурн - Названа на честь римського Бога землеробства та родючості, Сатурна. Отримати цю відзнаку може оповідання що найкраще розповість про колонізаторську діяльність Людини та проблеми, які можна зустріти на шляху заселення інших світів.

Нептун - Названа на честь римського бога моря, Нептуна. Ця відзнака дістанеться оповіданню, яке “обіграє” зустріч зі світами водної стихії та їх мешканцями, у концепції космічного оповідання.

Нагорода за кожну з додаткових номінацій - унікальна відзнака від Аркуша на сторінці автора.

Увага!
Сайт працює у режимі альфа-тесту. Про помилки пишіть Аркушу або на support@arkush.net!
Новини
День народження Великого Кобзаря! 💙💛
09.03.2024

Слава Україні, аркушики! 🇺🇦

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»

Т.Г.Шевченко

... Детальніше
Блоги
Персонажі "Кола Крові.Покручі"(візуал)Milante Gotham
28.03.2024
Нарешті в мене дійшли руки зробити це, точніше розібратись, як вставляти фотки. На першій Енджел і С ... Детальніше
А про який конкурс на Аркуші мрієте ви?Леся Сагула
16.03.2024
А раптом Аркушівські Боги випадково прочитають оцей мій блог і прислухаються до наших з вами вподоба ... Детальніше
Книжковий відгукоблог №4. "У лісі-лісі темному""Соня Амбріс
28.03.2024
Книга: «У лісі-лісі темному» Автор: РУТ ВЕА 🔸 9/10 Трилер, який захоплює. Усе динамічно, цікаво зап ... Детальніше
Про оповіданняДіана Вінтер
28.03.2024
Завжди, коли пишу або читаю оповідання, думаю, що його можна було б перетворити в книгу. Розкрити вс ... Детальніше
І знову перезапуск збіркиЮрій Запорожець
28.03.2024
Черговий перезапуск саги "Трохи пізніше опівночі". https://arkush.net/book/12924 Цього разу озпові ... Детальніше
Гаррі ПоттерOlya Ollivandrovna
27.03.2024
Гаґріт: «Тільки божевільний піде грабувати Грінгортс, банк, який охороняють дракони, заклинання та з ... Детальніше
На Аркуші вже:
10061читачів
112718коментарів
Щиро вдячні всім, хто підтримав нас переказами на рахунок!
А також всім, хто приєднався до нас на Патреоні!
Наші патрони
Всі кошти підуть на розробку та розвиток Аркуша! А підтримати нас можна тут: