Зміст
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 5

    - Не озирайся, Анжелко, ні в якому разі, - тихо шепотіла собі під ніс Енн-Джей. - Не можна зараз. Бо трігерне. Стрибне таки у воду. На цей раз точно стрибне, якщо озирнешся. Ти, трієчка по життю, рятувати завжди вміла "на відмінно". Не спорти все і цього разу.

    Вона відстежувала реакцію Лева на слова-зачіпки під час їхньої не дуже довгої розмови. Спочатку вони хлопця зовсім не чіпали, але потім, поступово, він став виходити зі свого трансу, все сильніше віддаляючись від річки. Не фізично, а психологічно. Хороший же хлопець начебто. Сорочку зняв з себе, щоб її зігріти. Цуценя прийняв. Так смішно шкарпетки стягував, намагаючись не потривожити малюка. Захисник, одразу видно. Тільки не озиратися.

    Цербер завозився під курткою, лоскочучи лапами живіт. Енн-Джей не втрималася та, перехоплюючи малюка зручніше, все ж таки кинула погляд назад, роблячи вигляд, що це вона не за власним бажанням, а через метушню цуценяти. Лев стояв, притулившись спиною до огорожі моста, освітлений ліхтарем. Він дивився їй вслід, і вітер з річки куйовдив його підсохле після дощу волосся.

    - Все, Цербере, ми його врятували, - шепнула дівчина цуценяті. - Вже не стрибне. Принаймні, не зараз. Можна спокійно йти додому, в тепло. Відігрівати й лікувати свої кінцівки та душі.

    Вона попрямувала далі, більше не зупиняючись і не озираючись. Однією рукою притримувала малюка під курткою, іншу берегла від холоду в кишені. Пройшла ще метрів п'ятдесят, майже досягши середини моста, коли поруч зупинилася іномарка.

    - Слухай, а давай я заберу, - запропонував Льова, дивлячись на Енн-Джей з водійського сидіння. Йому довелося сильно нахилитися, щоб побачити її зі свого місця через опущене вікно пасажирських дверцят.

    - Кого, Цербера? - здивувалася дівчина.

    - Тебе. І його теж, звісно.

    - Ну, можеш спробувати, - посміхнулася Енн-Джей. - Але тільки є умова: жодних самогубств. Ніколи більше.

    - Обіцяю...

    Березень 2021

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.