Зміст
  • Розділ 1. Як я себе не люблю
  • Розділ 2. Я їду на церемонію
  • Розділ 3. У королівському палаці
  • Розділ 4. Остання піщинка
  • Розділ 5. Пророцтва і підказки
  • Розділ 6. Я збираюся на бал
  • Розділ 7. Викрадення
  • Розділ 8. У темниці
  • Розділ 9. "Культурненько"?
  • Розділ 10. Про що розповів дракон
  • Розділ 11. Так чи ні?
  • Розділ 12. Плани чорного мага
  • Розділ 13. Моя жахлива магія
  • Розділ 14. Розчарування і відкриття
  • Розділ 15. Історія Бармуто
  • Розділ 16. Авантюрний план
  • Розділ 17. Подорож до Ледуму
  • Розділ 18. Одна
  • Розділ 19. Магда
  • Розділ 20. Подарунки богів
  • Розділ 21. В тенетах Тенебріса
  • Розділ 22. Принцеси
  • Розділ 23.. Таємниця мага-дракона
  • Розділ 24. Орест і Марта
  • Розділ 25. Закляття Прамози
  • Розділ 26. "Непристойний" план
  • Розділ 27. І ніякої магії
  • Розділ 28. Провал
  • Розділ 29. Нерівний двобій
  • Розділ 30. Магія справедливості
  • Розділ 31. Марсана й Тенебріс
  • Розділ 32. Знайомство з Ольсеном
  • Розділ 33. Прощавай!
  • Розділ 1. Як я себе не люблю

    Мене звати Марта. Я - жирна, товста, гидка, ряба корова! Та ні, краще свиня! Ох, і не люблю я себе. У моєму домі немає дзеркал на стінах у кімнатах. От зовсім немає! Ще коли я купила свій маленький затишний будиночок (дякую дідусеві, який залишив мені невеличку спадщину!), я зразу ж наказала познімати усі дзеркала зі стін. Правда, у ванній кімнаті є дзеркало, яке вмонтоване у стіну. Але воно невеличке і магічно деформоване. Я вже не поскупился, добряче заплатила магові-ремонтнику. Зате тепер коли я дивлюся у дзеркало, то зовсім не бачу своєї веснянкуватої круглої мармизи. Там видно звичайне обличчя звичайної пересічної дівчини двадцяти років. Дзеркало трохи викривлене і видозмінює моє обличчя і фігуру (ох, це мій біль!), не показує веснянки, чітким овалом окреслює мої щоки, демонструє русяве волосся (а не як у мене, руде, майже морквяне). Такою приведеною до посереднього образу я собі подобаюся більше. Бо насправді я - жирна свиня! Вага у мене на десять (а то й на п'ятнадцять, бо я давно не зважувалася!) кілограмів більша, ніж я хотіла б мати.

    А одяг! Ви б бачили ці широченні лахи у шафі! Звичайно, прокидаючись зранку і збираючись на роботу, ви думаєте, що б ото його таке надягнути? Відкриваєте шафу і приміряєте купу одягу, аж поки вам не видається, що ви досягли ідеалу і в цьому будете неперевершена сьогодні. Чи не так? О, я знаю ці хвилини радості, коли приміряєш сукні чи спідниці і подобаєшся собі. Це в мене було років із десять тому, коли я була маленька і гарненька. А тепер я товстенька і гидкенька. Отак запхаєш руку до шафи, що витягнеш - у тому і йдеш. Все одно ти нікому не потрібна і нікому не цікава, така товста і незграбна.

    - Неоторо, - каже моя служниця і домоуправителька в одній особі, пані Хелена, - вже час їхати. Карета чекає.

    - Так, - хутко скручую на голові волосся і накидаю на плечі бузкову шаль. - Вже йду.

    Сьогодні у мене важливий день.

    Кожного року у День Перевертання Годинника у королівському замку збираються молоді дівчата столиці аби взяти участь у традиційній святковій церемонії. Це дівчата з благородних родин, які мають Знак на тілі. А от величезний пісочний годинник у здоровенній Часовій залі в цей день відраховує останні піщинки року. Кожна піщинка підписана і наділена певним пророцтвом. Це пророцтво стосується всього королівства і обов'язково збудеться у новому році. Такий магічний ритуал був започаткований ще тисячу років тому легендарною королевою і великою магессою Гларелою Великою. Королева зачарувала триста п'ятдесят піщинок (саме стільки триває рік), вклавши в них колосальну магічну силу. Кожного дня на дно Годинника падає одна піщинка, відраховуючи новий день. У кінці року остання піщинка зберігає у собі пророцтво на наступний рік.

    Завдяки магічним пророцтвам наше королівство є досить багатим і щасливим. Щоб годинник не ламався і завжди був повен магічної сили, в останній день року до королівського палацу збираються дівчата зі Знаком. І для цього не обов'язково бути магом. Обрані виступають провідниками магічних потоків, які насичують годинник силою. Я буду брати участь у ритуалі вперше. Дуже хвилююся.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.