Зміст
  • Розділ 1. Як я себе не люблю
  • Розділ 2. Я їду на церемонію
  • Розділ 3. У королівському палаці
  • Розділ 4. Остання піщинка
  • Розділ 5. Пророцтва і підказки
  • Розділ 6. Я збираюся на бал
  • Розділ 7. Викрадення
  • Розділ 8. У темниці
  • Розділ 9. "Культурненько"?
  • Розділ 10. Про що розповів дракон
  • Розділ 11. Так чи ні?
  • Розділ 12. Плани чорного мага
  • Розділ 13. Моя жахлива магія
  • Розділ 14. Розчарування і відкриття
  • Розділ 15. Історія Бармуто
  • Розділ 16. Авантюрний план
  • Розділ 17. Подорож до Ледуму
  • Розділ 18. Одна
  • Розділ 19. Магда
  • Розділ 20. Подарунки богів
  • Розділ 21. В тенетах Тенебріса
  • Розділ 22. Принцеси
  • Розділ 23.. Таємниця мага-дракона
  • Розділ 24. Орест і Марта
  • Розділ 25. Закляття Прамози
  • Розділ 26. "Непристойний" план
  • Розділ 27. І ніякої магії
  • Розділ 28. Провал
  • Розділ 29. Нерівний двобій
  • Розділ 30. Магія справедливості
  • Розділ 31. Марсана й Тенебріс
  • Розділ 32. Знайомство з Ольсеном
  • Розділ 33. Прощавай!
  • Розділ 16. Авантюрний план

    Сказати, що я була приголомшена, це нічого не сказати. Як? Як я це зможу зробити? Звичайна дівчина, що жила собі, як тисячі таких же дівчат? Ходила на роботу, читала книги, робила покупки, плакала й сміялася? Я не маю ніяких особливих талантів, не вмію добре битися на мечах чи стріляти з арбалета, зовсім не володію магією (так, вона в мене проявилася, але ж я не знаю, як її правильно використовувати, люди вчаться цьому мистецтву роками!).

    Всі свої сумніви я висловила Мартусею й Арсену.

    - Ми все обдумали і все передбачили, - заспокоїв мене дракон. - Чи ти погоджуєшся, Марто?

    - Хоч я і не знаю, як це зробити, і страшенно боюся, але я згодна! - впевнено відповіла я. - Думаю, що моя присутність в цьому замку, ініціація і взагалі те, що відбувається зі мною, є невипадковим. У богів, мабуть, є якісь плани щодо мене. І якщо я зможу якось допомогти встановленню справедливості й добра у нашому світі, врятувати вашу дружину, Мартусею, то я це зроблю! Хай це звучить, можливо, і пишномовно, але моя бабуся завжди вчила мене: "Марто, якщо тобі випадає шанс покращити щось у навколишньому світі, - зроби це!" Цей шанс, очевидно, настав.

    - Дякую тобі, дівчинко! - щиро подякував Мартусей. - Я буду твій боржник.

    - Ні, мені не треба ніяка плата! - замахала руками я.

    - Мені це вирішувати, - ствердив дракон. - А тепер - до справи.

    І вони з Арсеном розповіли мені свій план. Це була авантюра чистої води. Але саме тому вона могла спрацювати!

    Щоб проникнути в королівський палац Ледума, принц Орест і Марсана оголошують про свої заручини і їдуть у передвесільну подорож. Першою країною, яку вони мають відвідати, буде королівство Ледум. Вже завтра вони вирушають у гості до короля Ледума Дігора Високого. Разом з ними їде королівський почет - група фрейлін, військових, слуг. Бармуто як друг принца теж вирушає у складі цього передвесільного каравану. Їхати туди два-три дні. Це залежить від дороги і різних дорожніх обставин. Я переховуюся в кареті з театральним реквізитом, оскільки Бармуто планує також виступити з концертною програмою перед королем та придворними Ледума. Прибувши на місце, ми облаштовуємося і вже по обстановці дивимося, як мені замінити помічницю мага, щоб врятувати Аврелію.

    План мав дуже багато недоліків. Одразу ж виникло питання про перетин кордону і митний контроль.

    - Не сумніваюся, що буде ретельна перевірка людей і речей на кордоні з Ледумом, - сказав Мартусей. - Тому я дам тобі спеціальну настоянку, випивши якої, ти заснеш на кілька годин. Це буде сон на грані смерті. Наче стазис. Ти не існуватимеш в цьому світі. Магічні перевірки не зможуть помітити, що ти жива. Арсен замаскує тебе під театральний манекен, зроблений у вигляді дівчини. Твій зовнішній вигляд ми тимчасово змінимо за допомогою особливої магічної маски, яка наче приростає до обличчя.

    - Сподіваюся, це спрацює, - сказав Бармуто. - У крайньому випадку, на кордоні ми ще будемо у своєму королівстві, і завжди можна якось викрутитися з непередбачуваної ситуації. Чого не скажеш про те, коли ми будемо в сусідній країні, а особливо, коли вже перебуватимемо в палаці Ледуму.

    - Так, королівський палац Дігора Високого має багатошаровий магічний щит. І маги там сильні. Я вже не кажу про чорного мага.

    - До речі, як його звати? - поцікавилась я. - Стільки про нього говоримо, а імені й не знаю.

    - Тенебріс.

    - О, красномовне ім'я, - зачудувалась я, - це ж з давньої мови нашого королівства значить "темний"?

    - У кожного мага є свій колір магії, Марто, - розтлумачив мені Арсен. - Переважно це синій колір (як в Ореста, наприклад). Рідко бувають магічні аури зеленого забарвлення. У драконів - золотистий. А в Тенебріса - чорний, темний тип сили. Це не значить, що така магія погана, негативна чи зла. Просто магія. У мене є знайомий інженер, який має темну магію і за її допомогою будує мости й переправи.

    - А в мене - червона, - протягнула я.

    - Так, така магія була в давні часи, про неї пишуть деякі старовинні фоліанти, - ствердив Арсен. - Теж магія як магія. Може, і має якісь особливості, але ми про них не знаємо, бо ці знання втрачено. Тому тобі, Марто, доведеться самій розбиратися зі своїм надбанням.

    - І тут ми підходимо до дуже делікатного і важливого питання, - похитав головою Мартусей. - Твоя магія, Марто. Адже якщо все вийде, і ти зможеш зайняти місце тієї дівчини-магесси у Ледумі, то як зробити так, щоб ніхто не здогадався, що ти не та, за кого себе видаєш? А насамперед, щоб не виникли підозри у Тенебріса!

    - Так, - спитала я. - А як це зробити? Я не знаю, хто вона, де живе, з ким знайома, як себе поводить. І я не вмію користуватися магією, не знаю, як її викликати і вгамовувати, як контролювати. Магія в мене, наче сірники в руках дитини, - рано чи пізно буде пожежа!

    - Саме тому я сам займуся тобою, - погодився дракон. - В арсеналі бойових магів вашого королівства є одне магічне заклинання, яке дуже засекречене і відоме лише одиницям з секретної служби короля. Я добре знав діда принца Ореста, ми колись приятелювали. Кордел Спритний сам тоді дозволив мені скопіювати деякі таємні магічні техніки. Ну, це не важливо. Отже, є таке заклинання "Інформаційна атака". Воно полягає в тому, що магові-початківцю, який вже має початкові магічні навики, або щойно ініційованому магові впливають на мозок і вносять певну інформацію про що-небудь. Людину можна зробити будь-ким, вклавши максимальну інформацію про того будь-кого. Переважно так готують агентів для впровадження в злочинні угрупування, або щоб вивідати різні секрети у конкурентів.

    - Такий собі гіпноз чи навіювання? - спитала я.

    - Щось подібне, - погодився Мартіус. - Тільки тривалість заклинання обмежена в часі. Кілька днів, максимум тиждень, - і людина повертається до вихідної точки, до того рівня знань і навичок, які вона мала перед магічним впливом.

    - Тобто, я маю кілька днів, під час яких я відчуватиму себе помічницею чорного мага, а потім знову стану Мартою?

    - Трохи не так. Ти будеш Мартою, яка паралельно може бути і помічницею чорного мага.

    - Як все заплутано! - застогнала я. - А магія?

    - Я дам тобі всі свої знання про заклинання і всі магічні навички, які використовую. Не впевнений, що всі підійдуть тобі, але викликати магічні потоки і контролювати їх ти зможеш. Ти будеш розуміти сам принцип роботи з магією, а це - найголовніше.

    - Це буде сьогодні?

    - Так. Бажано ще потренуватися десь, щоб перевірити, чи "Інформаційна атака" спрацювала.

    Так ми й домовилися. А поки що ми пішли знову в замок, щоб Мартусей провів ритуал інформаційного заклинання. Біля замку була велике плато, з якого Мартусей у вигляді дракона злітав у гори. Там вирішили потренуватися і випробувати, чи вдався наш експеримент.

    Я йшла за Мартусеєм і думала про те, що я так і не спитала дракона про одну важливу річ, яка мене зараз дуже мучила. Заручини Ореста й Марсани фіктивні чи справжні?

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.