Права - роззява!

"Права – роззява, ліва – королева!"

Марійка твердила це, як мантру, бо саме на ліву ногу вона сьогодні спіткнулася. На ліву! У переліку «законних забобонів» це правило спрацьовувало на сімдесят процентів! А значить, їй сьогодні пощастить! Якщо спіткнувся на праву ногу – ти можеш сьогодні підвищений шанс на завершення чого-небудь успішно!

Вона не дуже вірила в забобон «Якщо свербить ліва долоня, то отримаєш гроші, а якщо права – то зустрінеш когось доброго знайомого і вітатимешся з ним». А вчора так і було! Права долоня чомусь свербіла, І Марійка постукала тоді у віконне скло для закріплення сили забобону чисто механічно, бо так вчили в школі. Виконувати забобонні ритуали слід було поетапно і правильно – тоді вони мали ефект. І зустріла Максима! Того, за ким сохла ще старшокласницею! І він упізнав її! І вони мило потеревенили. А потім він запросив її на побачення. Ну, можливо, й не на побачення. А просто в кав’ярню. Але Марійці подобалося думати, що це побачення.

Сьогодні, йдучи по вулиці, вона спіткнулася на ліву ногу! Ліва – королева!

У кав’ярні було кілька столиків, і Максим чекав її, попиваючи сік зі склянки.

Вони мило поспілкувалися, а потім він сказав:

- Марійко, коли я йшов на нашу зустріч, мені дорогу перебіг чорний кіт. У «Книзі забобонів», ти ж знаєш, це до нещастя. Тому... Ти чудова дівчина, але нам не судилося продовжувати спілкування. Вибач.

- Але ж...

Марійка мало не плакала. Максим попрощався і пішов.

Але ж ліва - королева! Чи... Ой, вона завжди плутала право й ліво!

Марійка глянула на свою ногу і зрозуміла, що помилилася. То була права – роззява. От так от!

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Мавка (Ганна Заворотна)
30.10.2023 13:28
До частини "Права - роззява!"
Спойлер!
Чому права - роззява, якщо спіткнутися на праву ногу - це до успішного завершення чогось? Принаймні, перший абзац говорить саме так
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Роман Фещак
    02.03.2023 22:14
    До частини "Права - роззява!"
    Спочатку твір здався занудним, проте кінець потішив і за це додатковий бал. Тільки, на жаль, міфічності у творі немає. Дякую за легкий приємний настрій та післясмак.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Смольницька
    24.02.2023 16:12
    До частини "Права - роззява!"
    Життєво. І показано, які герої навіювані. Той хлопець далі б вигадав (якби не було чорного кота), що не треба зустрічатися, бо за гороскопом не пара:)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олена Мрійлива
    24.02.2023 00:57
    До частини "Права - роззява!"
    Кумедно, прекрасно написано, якби не конкурс саме міфів, поставила б 4-5, однак це реалізм скоріше, хоч і колоритний, з забобонами
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше