Зміст
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 3

    Отже, про існування обдарованого першої категорії в Магічній академії дізналися тільки сьогодні, тому відомостей про нього у метра Максиміліана було мало. Цей «хтось» живе в моєму місті, уникає компаній, святкує вісімнадцятий день народження і відгукується на ім'я «Саша». О, у нього точно є один контакт – я. Проблема полягала в тому, що ніхто з моїх знайомих-однолітків під ці параметри не підходив.

    – Зникніть, га? Як раніше? І спробуйте ще раз переміститися до Сашка – котиком, наприклад. Коти везучі, чесне слово! Кіт нікого не здивує і не насторожить. А ще краще людиною. У нас людей не вбивають! Ну, може, стукнуть трошки, якщо до цього Саші справді нікого двоногого не підпускають… Але чому б не потерпіти заради благої мети?

    Макс жбурнув мені на коліна забуту кимось газету, з якої витріщався псих, який воював з інопланетянами і застрелив сусіда.

    – Не вбивають, кажеш?

    – Ви ж маг! – Я не розуміла, чому він має труднощі з пошуками. – Чого вам боятися? Начаклуйте собі невидимий бронежилет і вперед!

    – А мозок тобі не начаклувати? Ще раз повторю для особливо розумних: мене викидає до тебе у будь-якій формі. Це означає, що ти – максимальна відстань, на яку я можу наблизитись до Саші за допомогою магії. Ясно? Його добре ховають. Далі – жодних чудес. Жодних! Ну що ще?

    – Нічого…

    – Я бачу, ти хочеш щось сказати, – розлютився Макс. – Швидше і до справи!

    – Чому дракон? З папугою ясно – балакуча птаха зацікавить, але не налякає. А дракон?! З вогнем і кігтями! Де логіка?

    – Там же, де будуть неуки-лаборанти, коли я повернуся, – пробурчав він. – Переплутати Землю зі світом Ейї… За таке посадити треба! Питання закінчилися? Тоді піднімайся і працюй!

    Легко сказати – працюй. Я й гадки не мала, як підступитися до завдання. Взяти, наприклад, ім'я. Саша – це Олександр, так? Я змогла пригадати одинадцять Олександрів, включно з татом, з них троє моїх ровесників.

    Саша Сич минулого місяця на шоу талантів виступав. Сумніваюся, що це поєднується з образом самітника. Саша Глєбов відпочиває на морі. Якби йшлося про нього, хіба Макс потрапив би до мене? У Саші Лисенка на думці тільки навчання, спілкуватися він не любить, але його день народження першого квітня. Куди не поткнешся, скрізь тупик.

    – Міркуй швидше, – поквапив Макс. – Місто у вас гарне, ні до чого йому трагедії.

    – Я роблю все можливе! Але я не знаю поіменно сто тисяч людей і їхні біографії!

    – Ти знаєш Сашу. Тобі потрібно зрозуміти, хто він.

    Всього-навсього! Мені б такий оптимізм…

    Гаразд, підійдемо до завдання з іншого боку. Я витягла телефон і залізла в соцмережу. Встановила два фільтри: рідне місто та дату мого народження. Результат – дев'ятеро осіб, з них Саш – нуль.

    – Це зайве. – Макс спостерігав за моїми потугами з несхваленням. – Забудь ім’я та вік, їх легко приховати. Заплющ очі й подумай. Хто з твого оточення не такий як усі?

    – Тітка Ася. – Тут і думати було нічого. – У неї вся квартира ляльками вуду забита.

    – Я навіть не хочу знати, що це.

    – У Льоші зі сто першої є сушена мавпяча лапка і справжній череп гієни.

    – Зберися!

    Крик не мав ефекту – навпаки, я образилася. Це Земля, йолки-палки! Тут не здають тест на магічну профпридатність! І взагалі, якби відпочивальники у парку не поглядали на Макса з цікавістю, я б вирішила, що він мені мариться, і вирушила б у лікарню.

    Щоб перебороти злість, я закрила всі вкладки і втупилася на заставку. Ця картинка завжди мене заспокоювала. Високі трави м'яко колихалися, підкоряючись легкому вітерцю, поодинокі квіти на довгих стеблах тягнулися до сліпучого сонця і блакитного неба… На горизонті височіли туманні пагорби і пропливали темні хмари, але в центрі малюнка панували тепло і спокій.

    Там, серед трав і сонячних променів, танцювала фея. Не карикатурна і не казкова – звичайна дівчина в коротких шортах і футболці зі стразами. Навколо неї не сипалися блискітки і не виблискували магічні вогні. На картині взагалі не було елементів фентезі – за винятком напівпрозорих крил за спиною танцівниці, які мали настільки природний вигляд, що малюнок сприймався як фотографія.

    – Це хто зробив? – Макс навис наді мною, створюючи тінь.

    – Лісовик.

    – Хто?!

    Я струснула головою, проганяючи зайву сентиментальність.

    – Це нік, – пояснила неохоче. – Лісовик гарно малює, але ніде не піариться. У його групі народу зовсім мало… Я перетнулася з ним давно, на Олімпіаді з літератури в п'ятому класі. Відтоді ми не зустрічалися, але точно знаю: езотерикою Лісовик не захоплюється. Навпаки, його малюнки дуже реалістичні, без особливих ефектів і милих облич. Він ніби вписує міфічних істот у наш світ.

    – Покажи, – з несподіваною наполегливістю зажадав Макс.

    Я неохоче увійшла в свій акаунт і продемонструвала малюнки.

    – А хто це – Лисичка Сью? – Метр ткнув пальцем в аватарку найактивнішого коментатора.

    – Ну, припустімо…

    – Ти, – як припечатав він. – Про що я взагалі питаю? Язик підвішений добре, грамотність на рівні, а логіка кульгає. Для Лісовика ти – головна опора та надія. Подивися, що пишуть інші. Чудово, клас, повне лайно, додай трохи гламуру, феї мають не такі крила… А ти з ним спілкуєшся, і близько.

    – Я навіть не знаю, чи живе він у цьому місті. – Я закрила сторінку, не бажаючи, щоб Макс читав нашу переписку. – Я пам'ятаю його смішним товстим хлопчаком в окулярах! Чуєте?! Я нічого не знаю!

    – То дізнайся! Швидко! Напиши йому, пожартуй, запропонуй зустрітися. У тебе день народження, тож запроси Лісовика. Все розжовувати треба!

    – Він три дні не був онлайн! – гаркнула я. – Він не побачить повідомлення! Треба придумати щось інше. Ви точно впевнені, що ваш Саша – це мій Лісовик?

    – А в тебе багато знайомих, що бачать невидиме?

    Ха-ха, дуже смішно. Серед нас бігають феї, гноми, дракони… Пам'ятаю, коли ми з Лісовиком зустрілися (сиділи за однією партою на літературній олімпіаді), він намалював карикатуру на мене – приробив мені гострі лисячі вушка і багато хвостів. Та я можу заприсягтися: я не кіцуне, в дитинстві мені не робили жодної пластичної операції.

    – Де загубилась, нетямо? – зітхнув Макс.

    – Думаю! – огризнулась я.

    Раніше і він, і Академія, і небезпека, що загрожувала невідомому Саші, сприймалися як щось абстрактне, віддалене, що не стосується особисто мене. Зараз же йшлося про того, кого я не те що б знала… До Лісовика я звикла. Він був невід'ємною частиною моєї реальності. Я не могла від усього відмовитись.

    – Він ходить за покупками в «Снігуроньку». – Google Maps запевнили, що цей магазин розташований у старій частині міста. – Недалеко від його будинку є бар, де музику крутять до ранку, але ніхто не скаржиться, тому що бояться господаря і його амбалів. – Схожих місць знайшлося аж три. – Мобільний зв'язок там поганий… Дорогу відремонтували в цьому році. У сусідів вівчарка на ланцюгу. І флюгер. Лісовик із вікна бачить флюгер з дроворубами.

    – Ну ось, а говорила, що нічого не знаєш, – задоволено хмикнув Макс. – Що ти…

    Я схопила його за рукав і потягла на автобусну зупинку.

    – Ти взагалі можеш робити магію? – запитала, вдивляючись у потік транспорту. – Може, у вашій Академії є чарівна скатертина? Тому що якщо до семи у мене дивним чином не з'явиться святковий стіл, мої приїжджі родичі влаштують катастрофу.

    – Що-небудь придумаємо, – туманно пообіцяв метр.

    І ми сіли в автобус.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.