Зміст
  • 1. ХАЙ ЖИВЕ ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ! АЛЕ НЕ ДОВГО І НЕ ЩАСЛИВО?
  • 1.1. Темний заколот
  • 1.2. Хибний задум, проте дієвий
  • 2. УСЬОМУ СВІЙ ЧАС
  • 3. ДОПОМОГА ТЕМНОЇ СТОРОНИ. ЧИ ЗАГРОЗА?
  • 3.1. Звільнення Прадавньої
  • 3.2. Таємничий ритуал
  • 4. ПРОРОЦТВО СПРАВДЖУЄТЬСЯ
  • 4.1. Поява спадкоємця
  • 4.2. Поява спадкоємця 2
  • 4.3. Перші втрати
  • 4.4. Зустріч двох спадкоємців
  • 5. ВТЕЧА ВІЧНОГО. НАЙТЕМНІШІ ЧАСИ ТЕМНОЇ ІМПЕРІЇ.
  • 5.1. Переможне повернення
  • 5.2. Жорстокий правитель. Корись, або помри
  • 5.3. Спадкоємець для Вічного
  • 6. ТИМ ЧАСОМ НА СВІТЛІЙ СТОРОНІ
  • 6.1. Доля Академії
  • 6.2. Темна загроза
  • 6.3. Нові факти з книги пророцтв
  • 6.4. Випробування сил
  • 6.5. Розкриття родинної таємниці
  • 7. ПІДСТУПНИЙ НАСТУП
  • 7.1. Ризикнути і програти. Чи навпаки?
  • 7.2. Початок наступу
  • 7.3. Стримання наступу
  • 7.4. Доленосна зустріч
  • 7.5. Втрата
  • 7.6. Чи легко зруйнувати темні чари?
  • 8. НЕ ТАКА ВЖЕ Й ТЕМНА…
  • 8.1. Нові почуття
  • 8.2. Знайомство з Драконом
  • 9. ВИРІШАЛЬНА БИТВА
  • 9.1. Хвилююча ніч
  • 10. НАСЛІДКИ
  • 10.1. Видіння Вічного
  • 10.2. Час діяти
  • 10.3. Тимар
  • 10.4. Повернення Нілона
  • 11. ТЕМНА КОРОНАЦІЯ
  • 11.1. Прийняття Темного спадку
  • 11.2. Знищення хитрого Калдіуса
  • 11.3. Усунення останніх перешкод
  • 11.4. Впевнені кроки до світлого майбутнього
  • 12. ПОЛЮВАННЯ НА ПРАДАВНЮ РОЗПОЧАТО
  • 12.1. Ризик виправданий
  • 12.2. Час діяти
  • 13. ПРОТИСТОЯННЯ ТА ПОРЯТУНОК
  • 13.1. Щасливе повернення
  • ЕПІЛОГ
  • 10.2. Час діяти

    Туман розвіяв проекцію, кам’яні, холодні стіни лігва Прадавньої змінилися теплими рідними стінами вітальні, стогін полонених душ різко стих і повернулось яскраве світло, що всіх засліпило. Алессія, щоб не знепритомніти, сіла в крісло. Від видіння трохи запаморочилось в голові. Клара почувалася також кепсько, проте їй вистачило сили схопити склянку зі стола, швидко налити води і подати Алессії.

    Тиша нависла у вітальні. Всі були приголомшені побаченим і мовчки намагалися побороти ступор, у якому опинилися. Всі, крім Віктора. Він поклав сферу на стіл і сказав, розірвавши тишу впевненим голосом:

    - Гравібус перед загибеллю мене прокляв, чим, мабуть, послабив. Маю для початку дізнатися, як зняти це прокляття, а потім навідатися у гості до тієї "милої жіночки", Карги, - повернувшись до Алессії, продовжив, - матусю, ти не хвилюйся, я достатньо сильний, я переможу. А до тебе є прохання: після Тимару, навідайся до дідуся Барта, у нього достатньо літератури, щоб знайти щось для вирішення моєї проблеми. А потім, якщо зможеш, залети і до містера Мурсі, він не відмовить у допомозі.

    - Так, сину, все зроблю. Ми подолаємо ту кляту Каргу.

    Після того, як всі трохи отямилися, Вільмер наказав кожному виконувати доручення, а сам вийшов надвір, де знаходилися Малум з Драконом, щоб порадитися з ними щодо Прадавньої. Вони давно живуть на світі і, можливо, мають інформацію щодо Карги.

    Георг з Віктором піднялися до своїх покоїв, щоб спакувати речі. Перебувати на Темній стороні вони будуть не один день, тому ретельно віднеслися до підготовки. Георг набрав книг з теорії права, тому що першим, чим він планує зайнятися на посаді Темного Імператора – це зміна законодавства. В Академії він був найкращим на курсі у цій дисципліні, тому труднощі його не лякають. Він усвідомлює, що знання теорії не дає гарантій на миттєвий успіх створення законодавчої системи, та він цілком готовий і впевнений. Вірний Кломс допомагатиме йому, тому що він був помічником Імператора довгі роки і його досвід знадобиться молодому правителю.

    Зібравшись, прийшли до вітальні попрощатися з рідними. Кломс помітно нервував. Довгий час він не був вдома і не уявляє, як там зараз. Так, він вже старий, минуло багато часу з часів правління Волена. Все залишилось в минулому, наче в іншому, чужому житті, проте підтримати молодого спадкоємця – дуже хвилююча для нього подія. Георг, відчувши почуття Кломса, підійшов до нього і поклав руку на міцне плече.

    - Не хвилюйся так, ми впораємось. будь певен. Я вдячний тобі за все, що ти зробив для мене і за те, що ще зробиш.

    Кломс розчулився й не стримав сльозу, яка підступно скотилась по неголеній щоці. Він підняв очі на майбутнього правителя і мовив:

    - Так, Ваше Величносте, впораємось. Я не маю сумніву щодо Вас, я сумніваюсь в собі, тому що не впевнений, що подужаю. Боюся підвести Вас.

    Підійшов Вільмер заспокоїв старого Кломса, мовляв, Георг вже готовий і достатньо могутній, йому вистачить сили привести до ладу і зруйнований Тенебрис, і всю Темну Імперію. А Кломс просто буде поруч і підкаже за потреби, що і як робив Волен, а Георг вже прийматиме свої власні рішення.

    Отримавши порцію настанов і порад, хлопці вийшли на вулицю, попрощатися з Драконом і Котом. За ними вийшли і Вільмер з Алессією. Клара залишилась у вітальні, розуміючи, що це родинні справи і вона не має втручатись, проте її серце вистрибувало із грудей. Її коханий рушає у невідомість, яка може загрожувати його життю...

    Вона не втрималась, вибігла за ними і, не соромлячись, обійняла Георга. Він поцілував її у щоку, провів рукою по білосніжному волоссю і попросив, щоб та не хвилювалась і чекала, поки він забере її до себе. Вільмер, та і всі навколо вже давно зрозуміли, що цих двох пов’язують прекрасні почуття і не заважали, а просто милувалися ніжністю закоханих, які прощалися на невизначений термін.

    Дракон, щоб відволікти увагу від Георга з Кларою, звернувся до Віктора:

    - Правителю, маю пропозицію. Я явлюся разом з Вами до столиці Тенебріс, на підтвердження Вашої влади і могутності, якщо Ви не проти, - і ввічливо поклонився, - до того ж невідомо, як місцеві сприймуть загибель Гравібуса, можливо Вам знадобиться вогнева підтримка з неба.

    - Так, Мілвусе, дякую за пропозицію. Я погоджуюся на Твою допомогу і підтримку. Зустрінемось на Темній стороні.

    Обійнявши вкотре маму, чоловіки приготувалися до переміщення. Алессія взяла Георга і Клару за руки і тихенько промовила:

    - Я відчуваю ваші почуття і підтримую вас. Перед тим, як ти, сину, відправишся на Темну сторону, хочу дещо сказати. Страшні події познайомили вас, діти, і ви закохались. Благословляю вас на Добро. Хай все якнайскоріше владнається і ви возз’єднаєтесь. Будьте щасливі все життя, - поцілувала їх і повернулась до Віктора. - А ти, сину не барися, скоріше повертайся, маємо вилікувати дідуся. Щасти вам!

    Вільмер створив портал, який перенесе їх прямісінько до темного Палацу. Благословив їх, і вони втрьох з Кломсом увійшли в портал. Дракон Мілвус змахнув крилами, піднявся у небо і стрімко полетів наздоганяти свого Правителя.

    - Не хвилюйся за нього, доню, - обійнявши заплакану Клару, тихенько сказав Вільмер, - він впорається і ви возз’єднаєтесь, обіцяю. Почувайся як вдома, будь вільна і спокійна. Та якщо чогось потребуватимеш, звертайся до покоївки. Одна з них буде завжди поруч.

    Алессія попрощалася з Вільмером і Кларою та підійшла до Малума.

    - Малуме, будь ласка, не відходь від Палацу, допоки я не повернусь, пильнуй Клару і захисти її за потреби, вона мені вже за дочку, - Малум поклонився і запевнив, що не покине дівчину заради Георга.

    Алессія пішла до своїх покоїв, взяла формулу зв'язуючого зілля і закляття, яке вона створила багато років назад, та яке зараз мало врятувати Нілона, сіла за стіл і переписала його на зв'язування світлої сили. Пропрацювала приблизно годину, перевірила все ще раз і спустилась до вітальні. Вільмер нервово ходив з боку в бік, та коли побачив Алессію з папірцем, посміхнувся, підійшов до неї, взяв закляття та нову формулу зілля. Прочитавши, сказав:

    - Все правильно! Тепер рушай, не гаймо часу. Повертайся скоріше... - і віддав папірець.

    Алессія створила туман переміщення і направилася до Тимару.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.