Зміст
  • 1. ХАЙ ЖИВЕ ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ! АЛЕ НЕ ДОВГО І НЕ ЩАСЛИВО?
  • 1.1. Темний заколот
  • 1.2. Хибний задум, проте дієвий
  • 2. УСЬОМУ СВІЙ ЧАС
  • 3. ДОПОМОГА ТЕМНОЇ СТОРОНИ. ЧИ ЗАГРОЗА?
  • 3.1. Звільнення Прадавньої
  • 3.2. Таємничий ритуал
  • 4. ПРОРОЦТВО СПРАВДЖУЄТЬСЯ
  • 4.1. Поява спадкоємця
  • 4.2. Поява спадкоємця 2
  • 4.3. Перші втрати
  • 4.4. Зустріч двох спадкоємців
  • 5. ВТЕЧА ВІЧНОГО. НАЙТЕМНІШІ ЧАСИ ТЕМНОЇ ІМПЕРІЇ.
  • 5.1. Переможне повернення
  • 5.2. Жорстокий правитель. Корись, або помри
  • 5.3. Спадкоємець для Вічного
  • 6. ТИМ ЧАСОМ НА СВІТЛІЙ СТОРОНІ
  • 6.1. Доля Академії
  • 6.2. Темна загроза
  • 6.3. Нові факти з книги пророцтв
  • 6.4. Випробування сил
  • 6.5. Розкриття родинної таємниці
  • 7. ПІДСТУПНИЙ НАСТУП
  • 7.1. Ризикнути і програти. Чи навпаки?
  • 7.2. Початок наступу
  • 7.3. Стримання наступу
  • 7.4. Доленосна зустріч
  • 7.5. Втрата
  • 7.6. Чи легко зруйнувати темні чари?
  • 8. НЕ ТАКА ВЖЕ Й ТЕМНА…
  • 8.1. Нові почуття
  • 8.2. Знайомство з Драконом
  • 9. ВИРІШАЛЬНА БИТВА
  • 9.1. Хвилююча ніч
  • 10. НАСЛІДКИ
  • 10.1. Видіння Вічного
  • 10.2. Час діяти
  • 10.3. Тимар
  • 10.4. Повернення Нілона
  • 11. ТЕМНА КОРОНАЦІЯ
  • 11.1. Прийняття Темного спадку
  • 11.2. Знищення хитрого Калдіуса
  • 11.3. Усунення останніх перешкод
  • 11.4. Впевнені кроки до світлого майбутнього
  • 12. ПОЛЮВАННЯ НА ПРАДАВНЮ РОЗПОЧАТО
  • 12.1. Ризик виправданий
  • 12.2. Час діяти
  • 13. ПРОТИСТОЯННЯ ТА ПОРЯТУНОК
  • 13.1. Щасливе повернення
  • ЕПІЛОГ
  • 4. ПРОРОЦТВО СПРАВДЖУЄТЬСЯ

    Алессія з Куртом прогулювалися парком, насолоджуючись літньою теплою погодою. Іспити позаду, весілля друзів відгуляли. Точніше сказати, відбули, бо Алессії було важкувато через вагітність. Вони пробули недовго, привітали, пообідали і перемістилися у Палац. А зараз, вже розслаблені, гуляли, розмовляли про майбутнє, розмірковували про ім’я спадкоємця. Насправді було багато варіантів чудових імен, проте вирішили все ж дочекатися появи дитини і вже тоді дати йому ім’я. Чекати залишилося недовго, близько місяця. Раптом Алессія зупинилася і тривожно подивилася на чоловіка.

    - Кохана, щось трапилося? - стурбовано запитав Курт і підхопив кохану під лікоть.

    - Ще не знаю… Тато Барт поспішає до нас. Відчуваю, що він несе нам якісь новини. І ці новини не добрі… Пішли зустрічати, - втомлено промовила Алессія, взяла чоловіка за руку і потягла до Палацу.

    Барт буквально влетів у вітальню і, віддихавшись після бігу, сказав:

    - Будь ласка, покличте Імператора, у мене новини…

    За хвилину всі мешканці Палацу вже сиділи у своїх кріслах і чекали на розповідь Барта. Вільмер, нетерпляче попросив його вже починати промову, бо дехто, показавши на Алессію, зараз зомліє. Барт вибачився і, прочистивши горло, почав:

    - Почну з добрих новин. Вчора спілкувався з читцем зорь і він повідомив, що друге знамення вже скоро. Очікується на п’ятнадцятий день першого осіннього місяця. З цією подією пов’язана одна недобра новина… Я переклав вже половину сувою Вільяма, який він передав Куртові у спадок… На жаль, не можу прискорити переклад, тому що працюю один, нікому не можу довірити таку важливу справу…

    - Барте, що з тобою, зберися і доповідай, не тягни! - розлючено гримнув Імператор.

    - Так, вибачте, Ваша Величносте, трохи захопився. Не буду казати цитатами, скажу своїми словами… - замовк Барт і підняв очі, наче формуючи до купи інформацію, щоб вдало її передати.

    - Барте… випробовуєш моє терпіння? – здвинув брови Імператор.

    - Ні в якому разі. Отже, на появу параду зірок у небі, тобто на друге знамення, всі магічні створіння отримають прилив сили. Вічний набереться сили, зламає "дзеркало замку" і вогнем пройде по землі. Згодом, відкриє деякі кордони, підкорить одну із рас і створить змішане військо людей зі звірами, які нападуть на Світлу Імперію і знищуватимуть все на своєму шляху…

    Всі завмерли і кожен прокручував щойно почуте у себе в думках. Лише Імператор був при тямі і запитав Барта:

    - Вибач, Барте, ти сказав "почну з добрих новин". Якщо те, що ти щойно розказав, добра новина, то давай вже погану, щоб остаточно приголомшити вже всіх тут присутніх…

    - Добра новина полягає в тому, що на друге знамення очікуємо народження спадкоємця, - урочисто промовив Барт і продовжив, - він вже народиться магічно обдарованим і його сили підсиляться знаменням. Тобто, він народиться в повній силі і не потребуватиме посвячення… А я що, не сказав цього відразу? - питальним поглядом подивився на всіх по черзі, а потім вибачився. - Перепрошую, просто стільки новин, що я просто розгубив усі думки.

    - Ні, Барте, про спадкоємця ти не сказав відразу. Які ще новини маєш? - Вільмер не дав Імператору висловитися, бо бачив, що той вже не витримує порядок подачі новин і може щось заподіяти бідному Бартові…

    - Найгірше те, що Вічний захопить владу у Темній Імперії, а що трапиться з Сандрією і Воленом, на жаль, невідомо… Можливо, необхідно уважніше ще перечитати… Вибачте, за такі новини, проте маємо діяти, щоб зберегти свої родини, як Світлу, так і Темну… Ви розумієте про що я?

    Імператор згадав недавню розмову з Воленом, коли той сказав, що ховатися не буде. "Навіщо той героїзм? Навіщо змагатися з непереможним напівбогом? Колись, Волен покинув усе і втік з коханою заради спокійного життя. Зараз ситуація критична. Життя дружини і ненародженої дитини в небезпеці. Чому він не хоче ховатися? Треба ще раз побалакати з ним. Може почує, та не буде гарячкувати, а сховається… Побачимо…" - подумав Нілон і тяжко зітхнув.

    Алессія з Куртом, обійнявшись, мовчки пішли до своїх покоїв. Зачинившись, Алессія вже не стрималася і тихо заплакала. Вона оплакувала своє, мамине, батькове, братове майбутнє. Не знала чим зарадити. Волен – могутній Темний, він має захистити свою родину і себе. Вони нещодавно возз’єдналися і яку долю отримали? Померти від руки божевільного напівбога, який буде мстити всьому світу? А власна дитина, дату народження якої, вона щойно дізналася, що її очікує? Погладжуючи животик, тихо, крізь сльози промовила:

    - Дитя моє! Яка доля очікує на тебе? Весь світ сподівається на твою допомогу… А ти ж іще навіть не народився… Будемо сильні, здолаємо цього триклятого напівбога і отримаємо спокій. Тільки б всі залишилися живі. Курте, - вона підняла на коханого заплакані очі, - як нам пережити це все? Як захистити малого? Як допомогти Волену з мамою?

    - Судячи з того, що малий захистив тебе, то ми можемо сподіватись, що малий сильніше, ніж ми думаємо. Він вже користується своїми силами, а після народження ввійде в повну силу і все буде добре, а ми підтримаємо магічним захистом, поки він буде рости... А з Воленом я особисто спробую побалакати, як батько з батьком… Якщо Імператор дозволить, відправлюся до нього сам.

    Наступного дня Курт підійшов до Нілона і попросив дозволу переміститись на Темну сторону і хоч якось спробувати вплинути на рішення Волена. Імператор довго думав, і все ж дозволив Куртові піти. Може й справді у Принца вийде вмовити Темного Імператора. Домовившись про візит, Нілон створив портал і відправив молодого Принца на перші в його житті перемовини, передавши з кухні дещо для вагітної Імператриці.

    Привітавшись з Темним Імператором і передавши смаколики зі Світлої сторони для чарівної мамусі Сандрії, почав промову, коли залишився з Воленом наодинці:

    - Я не буду довго вмовляти Вас, проте, благаю, почуйте мене. Ви скоро вдруге станете батьком. Перше батьківство Ви, скажімо так, пропустили. Кредус, дякуємо йому, зробив це за Вас. Невже, ви хочете і для другої дитини те ж саме? А Сандрія? Як їй жити потім? Чи взагалі, зможе вона без Вашої підтримки витримати всі "подарунки" долі? Її життя і життя дитини залежить від Вашого рішення. Сховатися від нищівної руки Вічного – це не слабкість, а навпаки. Він все одно прийде до влади. Проте різниця буде в тому, чи ви залишитесь при цьому живі, чи загинете. Колись Ви вже полишали дім і спадок задля майбутнього спокійного життя… Може зараз доля дає Вам другий шанс? Не дуже розумно відмовлятись від щастя. Ніхто не сприйме Ваше переховування за слабкість, проте всі сприймуть Вашу смерть за дурість. Вибачте на слові… Я не хотів Вас образити…

    - Ви все правильно кажете, Світлий Принце. У мене ще є час? Маю добре все обміркувати… - задумливо сказав Темний Імператор. У словах цього юнака він відчув мудрість і був йому дуже вдячний.

    - Часу у нас небагато. Чекаємо на знамення, яке припадає на п’ятнадцятий день першого осіннього місяця, а потім Вічний почне діяти. У нас місяць спокійного життя… Коли саме він вирветься з в’язниці, ніхто не знає, тому покваптеся. Ще одне, благаю, подумайте і про Алессію. Вона не може вдруге втратити батьків…

    З цими словами Курт вийшов на зв’язок з Імператором і той створив зворотній портал, щоб Принц повернувся. Отже, Курт попрощався з Воленом і Сандрією, обійняв їх дуже сильно, бо не знав, чи побачить їх ще хоч раз… Засмучений увійшов у портал, залишивши Темного Імператора з тяжкими роздумами.

    Повернувшись до Палацу відразу побіг до своїх покоїв, дуже хвилювався про свою Алессію. Від дня весілля вони почали відчувати одне одного сильніше. Вони, взагалі, могли не спілкуватися вголос, бо стали одним цілим і відчуття одного стали відчуттями іншого. Це саме те, про що казав Вільмер ще тоді, коли вони тільки-но познайомилися, що вони – споріднені душі. Тепер Алессія зрозуміла значення цих слів. Забігши до кімнати, побачив її з червоними очима, і почав цілувати солоні від сліз щічки і вибачатися, що залишив так надовго. Вона трохи заспокоїлася і, нарешті, запитала:

    - Він послухав тебе? Тато Волен погодився сховати маму з дитиною?

    - Так, здається я достукався до його, найсильнішого з усіх страхів - відчуття, що він може залишити дружину і дітей, якщо загине. Сподіваюся, це спрацює, бо однозначної відповіді він не надав…

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.