Мисливські тури, або Полювання на каZапа

Що знаходиться там - в глибинах твого мозку, де стирається межа емпатії? Де біль бере гору, а вирощений ним звір виривається на волю та вимагає лише вдовольняти його голод? Коли війна залишила занадто глибокі рани. Коли покалічена душа не знаходить спокою. Коли всередині все випалено... Ми вам допоможемо! Просто оплатіть тур, виберіть мішень та підпишіть контракт,, а наша фірма все організує! Адже ви вже однаково перейшли межу, чи не так?
8728157
Публікація: 16.09.2022 - 02.10.2022
Оповідання
Завершено
Сторінок: 11
Символів: 15 350
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Вільна
10.11.2023 08:40
До частини "Мисливські тури"
Шикарний задум! Ідея про "мисливські тури" не нова, але подана класно. Не дуже переконала реалізація. Тобто, якщо вже вона прямо потрапила до його дому, чи не логічніше було б отруїти чимось незнайомим місцевим? Як казав один літературний персонаж: "вогнепальна зброя - то для відстані". І для організації було б спокійніше мабуть відправляти з "туристом" якийсь супровід. Бо техніка - то класно. Але коли є людина поруч, нехай і прихована, яка додатково слідкує, аби все пройшло вдало і без проблем, якось життєвіше)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    11.11.2023 00:16
    До частини "Мисливські тури"
    Ну так в нас героїня вже далеко не перший такий тур бере - досвідчена туристка, так би мовити :) А вогнепальну зброю вона вибрала саме тому, що хотіла зробити це саме так, власноруч, а не просто спостерігати, як воно там буде подихати від чогось, отруївшись. Тобто, це виключно справа смаку героїні. Бо не варто забувати, що вона купляє собі таке дозвілля виключно задля власного задоволення.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Вільна
    10.11.2023 07:54
    До частини "Мисливські тури"
    Шикарний задум! Ідея про "мисливські тури" не нова, але подана класно. Не дуже переконала реалізація. Тобто, якщо вже вона прямо потрапила до його дому, чи не логічніше було б отруїти чимось незнайомим місцевим? Як казав один літературний персонаж: "вогнепальна зброя - то для відстані". І для організації було б спокійніше мабуть відправляти з "туристом" якийсь супровід. Бо техніка - то класно. Але коли є людина поруч, нехай і прихована, яка додатково слідкує, аби все пройшло вдало і без проблем, якось життєвіше)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    11.06.2023 13:15
    Минув майже рік від написання цього оповідання. Люди, які ТОДІ жалілися, що "ЦЕ ЗАНАДТО ЖОРСТОКО, ТАК НІЗЯ І НЕ ЛЮДЯНО". Ви там зараз як, певно, згодні і з люсею та тупим-собачим-ротом, які волають, що "нізя жартувать про акулу"?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    04.10.2022 08:46
    Мабуть десь недалеко від авторки та безмежно далеко від більшості інших учасників цього конкурсу, які в своїй масі писали сонячні утопії про гуманістичні ідеали та тезнологічний прогрес...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Лана Філлі
    29.09.2022 17:36
    До частини "Мисливські тури"
    От нарешті в останній день змогла точно визначити, що мене як читачку занепокоїло у вашому тексті. Так, ризик скотитися у поствоєнну ненависть описано яскраво. Але нема катарсису. І лишаєшся по прочитанні по вуха в цій калюжі й далі ходиш з цим застереженням на душі, і це доволі паскудно. І що з цим відчуттям робити далі? Текст навіть не натякає.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    29.09.2022 21:28
    До частини "Мисливські тури"
    Просто процитую: And if I had the answers I'd have written them out So I could tell you what to do and what this thing is about But all I've ever learned comes second-hand And I dare not preach what I don't understand Не кожен літературний твір повинен давати "відповіді" та "проповіді". Не кожен літературний твір повинен "розжовувати та вкладати в рота". Іноді мета твору - поставити запитання та спонукати до роздумів, аби кожен читач міг сам знайти ці відповіді для себе.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Лана Філлі
    29.09.2022 22:39
    Жодного співчуття до емпатів, ми невидимі у цьому жорстокому літературному світі *іде геть, буркочучи й ридаючи*
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Тетяна Фан
    28.09.2022 00:17
    До частини "Мисливські тури"
    Вітаю. Прочитавши даний твір розумію скільки у автора в середині люті та тих хворих. Я її розумі так як вже писали про це я повторюсь. Маю надію, що ми цієї грані не переступимо. Нам жити і своє робити. Свій світ, свою сім'ю, свою Україну. Ми створимо хоча ні вже створюємо її нову, сучасну, розвинуту, творчу, музичну, мистецьку. МИ не схожі на будь яку іншу країну в Європі. Не вистачило кінцівки. Хоч в такому форматі але хотілось якогось завершення.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    28.09.2022 21:21
    До частини "Мисливські тури"
    Дякую! Так, нам доведеться докласти чимало зусиль, аби не дати цій люті зжерти нас самих. Це буде непросто, і тут все залежатиме від кожного з нас особисто. Ну фінал тут власне такий от відкритий - із великим знаком запитання та "нічого ще не закінчено, ці психотравми ще надовго. і воно продовжуватиметься, триватиме, аж доки ми не зуміємо впоратись зі своїм болем"
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Тетяна Фан
    28.09.2022 22:20
    Вітаю. Погоджуюсь для більшість це велика психологічна травма і не факт, що вони оправляться після цього.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ярина Мартин
    19.09.2022 19:42
    До частини "Мисливські тури"
    Сподобалося як єхидно (не знаю, яке точно слово підібрати) зображене запорєбрікове містечко і його жителі. Прочитала оповідання, коментарі, а потім знову переглянула текст. Написано вправно, але мені не сподобалося те, що побачила в кривому дзеркалі. Сподіваюся, цю межу нам вдасться втримати. А ще не вистачило сюжетної перемоги, того самого полювання в москві)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    19.09.2022 20:17
    До частини "Мисливські тури"
    Дуже дякую за коментар) Те саме полювання в москві - то скоріше сюжет для окремого оповідання-сиквелу, я б сказала)) Можливо колись його і напишу - хтозна)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Moonrise Darkness
    19.09.2022 17:58
    Це оповідання, мені здалося перш за все переосмисленням дійсності, а не закликом відстрілювати росіян після перемоги. Не погоджуюся з багатьма коментарями, про ''не можна ставати такими поганими'', ''треба відпустити минуле й жити далі''. Рашисти в багатьох людей забрали все. І всі ці ''душеспасительні'' ідеї, виглядають, наче розповідь людині, якій викололи очі, про те, який чудовий та прекрасний світ навколо. Вбивство тварин заради їжі чи задля розваги на полюванні - звична справа в суспільстві, але полювання на істот людського виду які набагато гірші за тварин чомусь навіть просто у вигаданій історії для багатьох виглядає страшним і неприпустимим. Твір на перший погляд доволі позитивний і з гумором. Хоч в оповіданні майже не описано минуле головної героїні, але яскраво відчувається в її вчинках, що колись з нею трапилося щось жахливе. Війна забрала все, що було хорошого в її житті й тепер вона знаходить порятунок лише в помсті. Думаю, що у високотехнологічному світі майбутнього вона випробувала інші способи подолання ПТСР, які круті й ефективні, але наслідки російської агресії виявилися надто руйнівними й деяким людям приносить полегшення лише таке сафарі. Теж не бачу в творі жодного застереження й сумніваюся, що воно тут треба. (Таке застереження й так давно існує у реальному світі у вигляді законів.) На жаль, багато українців наразі все ще продовжують шукати хороших росіян, виправдовувати їх важким дитинством і впливом пропаганди і тяжіють до російської культури. Навпаки в нашому суспільстві русофобія недостатня й такі твори дуже потрібні. На мій погляд, це оповідання показує наслідки війни для психіки тих, хто її пережив і те, що навіть після перемоги, такого ворога, як рашисти неможливо пробачити. У творі значно більше від справжнього світу, ніж у стовідсотково позитивних утопіях на конкурсі.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    19.09.2022 18:29
    Щиро дякую за коментар! Власне так, навіть після завершення цієї війни ми матимемо іще дуже багато болю. І найтяжче для нас буде - не дати цьому болю зруйнувати нас самих. При тому знайти оцей баланс - між тим, щоб остаточно визвіритись, і тим, щоб не шукати "хароших рускіх". Але чи вийде зробити це? Де ота от сама межа, яка не дозволить нам самим перетворитись на монстра, який лише більше пожиратиме нас із середини, не знаючи вдоволення? Ну а думок про "сонячні утопії" я особисто зрозуміти не можу, для мене вони в принципі здаються... фальшивими, чи що. Не тільки тому, що я в принципі не вірю в утопію з багатьох причин. А й тому що так, ок, ми переможемо в цій війні. Так, ок, раша розпадеться - хай навіть за роки. Але невже весь той біль візьме та випарується? Невже ті, хто сидів під обстрілами, втратив усе, залишився без кінцівок, бачив власними очами смерть близьких, кого рашисти змушували закопувати трупи односельчан, хто пережив справнє пекло... просто забудуть весь той біль? Агоу, воно так не працює! Наше покоління, треба це визнати, морально травмоване та скалічене, і навіть багато годин в психологів не допоможуть осточно викорчувати ці травми, аби одразу завтра жити в "прекрасному утопічному майбутньому". ТАК думати можуть хіба ті, хто геть абстрагувався від усього та поринув у Еквестрію. І як на мене - це ховання голови в пісок і воно не ок. Ми маємо біль, який гризтиме нас кривавими ранами. Тож так, цей факт треба прийняти і говорити про цей біль, намагаючись дати йому раду, аби він не зруйнував у нас все те, що ми цінуємо.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    19.09.2022 18:33
    Та мабуть найбільше мене радує те, що мій твір викликає такі дискусії, що кожен, читаючи його, бачить щось своє і це викликає в усіх суперечливі думки. Бо власне це і є головне завдання літератури - змушувати читача про щось задумуватись, дискутувати про сенси та морально-етичні дилеми, почуватися поза межами зони комфорту та робити свої висновки. Це означає, що мені вдалося написати твір, який справді живий, а не "стерильний та поверхневий")) Що для мене, в принципі, найцінніше - незалежно від того, як хто в результаті оцінить це оповідання)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Давидкін Микола (Ангелнік)
    19.09.2022 10:03
    Мені сподобалася манера вашого письма та подачі тексту. Назва міста усміхнула ) Хороший задум для початку масштабною фантастичної історії у рамках бойовика. Я розумію, що після дій, які чинить та продовжує чинити наш північний сусід, поважати його м'яко кажучи не має за що. Гадаю, частина української аудиторії добре сприйме оповідання, адже всім накипіло і те, що творить наш ворог у більшості людей викликає гнів та жагу помсти. Але на мою суб'єктивну думку, приміряючи на себе маску ворога, добро ризикує саме перетворитися на зло, а це можливо ще гірше, ніж програти на полі бою. Жити ненавистю після перемоги, можливо. Ніхто не має право заборонити відчувати те, що болить. Але уявив для себе ситуацію, коли твір потрапляє до збірки без змін у сюжеті. Український читач може сприйняти, бо вистачає людей, що мають подібні відчуття, й бажання потримати за горло окремих персонажів. За рос. думку мовчу - бо це чи не один в один той ярлик нацистів й кровожерливих виродків, який на нас вішають пропагандисти в рф. А тут ми ніби розписалися самі, що ми такі є, адже бачать не завжди причину, а одразу кінцевий результат. Європейський читач, що можливо зазирне до англомовної версії (хоч певен, що й самі європейці далеко не святі) замість воїна світла і добра, побачить героя, який вбиває людей, нехай й лихих та отримує від цього задоволення. В розвиненій Україні є компанії, які ладні організувати сафарі стосовно окремо взятої нації. Це по суті, те за що ми зокрема зараз клянемо росіян. Добрі ми, або погані - ніхто не давав їм права нас вбивати й діяти з позиції сили. Тут виходить ролі змінились й тепер ми офіційно сильніше, а ворогам вдалося зробити когось із нас подібним до себе. Як окремо взятий герой оповідання - усе ок. Є й такі думки та настрої в суспільстві. Я й сам переглядаючи статистику ворожих втрат, спіймав себе на думці, що сприймаю це саме як статистику. Забуваю замислитись, що на сотню ворогів, які воюють за гроші, отримують задоволення, просто безпринципні, або такі, що не мають власної думки, є бодай один, котрий, як навіть не надто мислячий, але банально хоче додому, бо втрапив не у свою війну. Занадто багато злого та несправедливого було, через що і в нас самих часом прокидається та сама пітьма, яку потрібно попри емоції тримати під контролем, аби самому не перетворитись на звіра. У будь-якому випадку, дякую за вашу творчість та конкурсне оповідання. Натхнення й наснаги для майбутніх робіт.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    19.09.2022 14:40
    Дякую за розлоги коментар! Власне, як я писала раніше в коментарях, це оповідання - скоріше застереження. Аби ми задумались власне про всі оці речі - де та межа, перетнувши яку через весь біль, який відчуваємо, ми самі перетворимось на чудовиськ, яких жахнулися б.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    19.09.2022 15:20
    А щодо продовження у вигляді масштабного фантастичного бойовика, в якому буде розширена та більше розкрита морально-етична дилема - авторка чесно подумає в майбутньому)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Лана Філлі
    18.09.2022 21:41
    До частини "Мисливські тури"
    Як застереження, як привід подумати, текст доречний. Як історія, яку хочеться читати, ні. Все залежить від мети, і направду. Дай нам Боже змогу пошвидше звільнитися від тієї нечисті й зцілити свої рани.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Мокієнко
    18.09.2022 17:15
    До частини "Мисливські тури"
    Твір полишив більше питань, ніж надав відповідей. Знайшов їх лише у коментарях до коментарів, вибачте за тавтологію, які надала Автор. Шкода, але саме історію "застереження" мені з тексту зчитати не вдалось. Лише кроваві ігри, на кшталт, "Людин, що біжить", та мотивація рівня "Робимо, бо можемо". (Але, добре, що я все ж прочитав коментарі, й тепер знаю, яку думку хотіла вкласти Автор) По темі конкурсу - мені не вистачило ні технологій, ні ролі України (та роль, яка зчиталась, на жаль, не прийнятна). Намагавсь бути об'єктивним. Успіху на конкурсі!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 17:30
    До частини "Мисливські тури"
    Дякую за коментар! Кожен робить свої висновки, відштовхуючись від свого власного перцептивного досвіду. Це - особливості об'єктивності суб'єктивізму читацького розуміння твору.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Мокієнко
    18.09.2022 17:37
    Так, кожен читач зчитує своє, й картинку в голові. для себе. будує свою. І це чудово :) Чи збігається те, що отримав від тексту читач, з тим, що заклав автор - питання друге. Й чи повинно взагалі щось збігатись? Якщо сказати простіше - "На смак та колір - фломастери різні". І це знову ж таки прекрасно!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 17:49
    Саме так)) Головне для автора - це коли читач, прочитавши в історії таку картину, жахнеться з такої можливості майбутнього, та навіть на підсвідомому рівні задумається, вирішивши. що не хоче дозволити болю та ненависті зруйнувати себе та зробити своє майбутнє ТАКИМ. Отже, мета, що закладалась при написанні, буде досягнута) Адже ми зараз справді ходимо по дуже тонкій кризі. А чи усвідомить читач усі ці закладені автором механізми, читаючи сам твір - то вже справа десята)) Не кожному, хто користується годинником, конче необхідно знати, як саме працюють його механізми - головне це знати, котра година) Ще раз дякую за відгук))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Катерина Халецька
    18.09.2022 04:11
    До частини "Мисливські тури"
    В мене змішані враження після прочитаного. Нестандартна ідея. Та така жорстокість... Не думаю, що така туррозвага може призвести до хорошого...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 04:20
    До частини "Мисливські тури"
    Власне, повторю вам те, що вже казала декому з коментаторів нижче: моє оповідання - це, скоріше, застереження. Аби ми не перетнули одного дня межу. Воно не про розвагу, а про те, як важко нашому поколінню буде впоратися з пережитим колективним національним болем та травмами. І до чого це може призвести, якщо ми не знайдемо цьому болю ради. Дякую за коментар!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Ліщук
    17.09.2022 23:05
    До частини "Мисливські тури"
    Війна забрала в мене маму, не давши змоги навіть по-людському її поховати... Війна вигнали мене з хати... Але я намагаюся берегти свою душу від ненависті... Ми перемагаємо, бо відрізняємося від тих гнид саме своїми душами. І нехай у майбутньому в україночки будуть чистіші й світліші відпустки, ніж таке полювання! Слава Україні!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 02:35
    До частини "Мисливські тури"
    Вам пощастило, що ви змогли уникнути ненависті, і я навіть не уявляю, як ви пережили це. Але мало хто зможе наслідувати ваш приклад( Та й врешті, після всього колективного болю ми цілком маємо право ненавидіти. І не маємо права пробачати чи забувати. Головне ж питання, яке постає перед нами - де ота сама межа, перетнувши яку, ми зайдемо трохи не туди? І конкретно це оповідання - це, скоріше, застереження. Аби ми не перетнули одного дня цю межу
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Ліщук
    18.09.2022 09:04
    Як застереження - так!!!!!!!!!!!!!!!! Вибачте, я цього не зрозуміла. Дякую за пояснення! Я змінюю оцінку)))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Молодецький
    17.09.2022 22:52
    До частини "Мисливські тури"
    З одного боку оповідання занадто іроничне, як памфлет. З іншого боку — мораль досить сумнівна. Я розумію бажання помститися, але мисливські тури виглядають не надто етичними та правильними. Краще б автор більше розгорнув тему роботи української розвідки проти конкретних військових злочинців.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 02:38
    До частини "Мисливські тури"
    Це, я б сказала, що це - трагікомедія, "гіркий чорний гумор". Криве дзеркало національного колективного болю. І, свого роду, застереження (підказка: не варто сприймати будь-який твір з позиції "якщо автор щось пише, то він автоматично схвалює всі події, думки та вчинки головного героя, проектуючи себе на його місце". Для мене написання творів - це найперше моделювання різних характерів, досвідів та вчинків, через які проходять різні герої). Якщо ж ви вважаєте, що жанр трагікомедії - це щось, що не має права на існування, то я з вами погодитись категорично не можу. Конкретно про роботу української розвідки книжки мають писати саме розвідники, а не "диванні експерти". Я - не військова і вважаю. що не маю такого морального права. А саме в мене в планах пригодницький фентезійний роман з алюзіями на роботу української розвідки. Та це вже інша історія, яку я, колись, дописавши, запропоную своєму видавцеві. Та робота буде непроста і доволі масштабна. Ну а тут я просто хотіла сказати про трохи інші речі.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    17.09.2022 22:33
    До частини "Мисливські тури"
    Початок видався веселенький, але з моменту, коли гг вбила, кого вбила, а далі їй треба було ще, твір перестав подобатися, а навіть відверто згидився. Не те, щоб мені було шкода ваших жертв, але дуже жаль головну героїню й українців, яких ви створили у своєму світі. У вас вийшло, що українці стали якимись ненажерливими, вічно спраглими крові й смерті, істотами. І фактично замість майбутнього, вони досі живуть минулим, не в змозі відпустити його й іти далі. Я не кажу про забуття чи прощення, але те, що ви описали - це стовідсотків діагноз, а не майбутнє. Крім того, тема не цілком розкрита. Саме тому моя оцінка низька.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 02:42
    До частини "Мисливські тури"
    Я так розумію, фільм "Паразити" ви не дивилися, якщо такий перехід від чорної комедії до криво-дзеркальної трагедії вибив вас із колії та змусив почуватися некомфортно? Це нормально - мати різний емоційний перцептивний досвід. Та замість того, щоб сходити на негатив, я пропоную вам трохи цей досвід переосмислити. Повторю те, що вже казала іншим коментаторам: 1) не варто сприймати будь-який твір з позиції "якщо автор щось пише, то він автоматично схвалює всі події, думки та вчинки головного героя, проектуючи себе на його місце". Для мене написання творів - це найперше моделювання різних характерів, досвідів та вчинків, через які проходять різні герої. Для прикладу, той же Жадан у своїх піснях часто ставить оповідачем ліричного героя, який не є "його власним внутрішнім голосом" (Бухло, Кобзон, Мальви). Здогадуєтесь, навіщо використовується цей прийом?) 2) конкретно це оповідання - це, скоріше, застереження. Аби ми не перетнули одного дня межу Чи, на вашу думку, застерігати - то фу-фу, література жодним чином застерігати не повинна, давайте лише про рожевих поні писати?))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    18.09.2022 09:56
    Навіть якщо застереження, мусить бути якесь відчуття того, що це саме воно. Через текст, через героїв. У вас я відчула те, що написала. Може варто тоді подумати над реалізацією, бо бачу, не я одна так відчула. А це вже статистика.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 14:28
    Можливо, це саме через особисто ваше сприйняття? Оповідь іде від лиця Дарини - яка абсолютно травмована, в якої порушена емпатія та яка вже не може впоратись з цим болем. І те, як ми бачимо світ її очима, жахає та викликає думку: "Ні, от до ТАКОГО я докотитись не хочу - треба шукати спосіб впоратися зі своїм болем, аби він не знищив мене". "І скільки вона не робила цього — їй врешті однаково було мало. Немов всередині неї жив звір, що поселився там, в її череві, багато років тому. Коли вона, згорнувшись калачиком, лежала на підлозі свого розбомбленого будинку, лише сподіваючись на те, що хтось не зайде сюди, аби випустити їй кулю в потилицю. Не кине гранату. Чи не пустить снаряд так, аби уламками її нарешті вбило. Відтоді цей звір ріс, лютував та вимагав ворожої крові. Більше й більше. І тільки в такі миті, як зараз, був задоволений." Даруйте, але як ТУТ може бути не зрозуміло це? В такому разі чого ви чекаєте? Нотацій? Моралізаторства? Мудрої настанови, що "а-та-та не можна так"? Даруйте, але з ТАКИМ баченням я погодитись категорично не можу. Мистецтво працює не так: ми маємо побачити криве дзеркало, подекуди - жахнутися, і кожен зробити свій висновок, спираючись на свій перцептивний досвід, а не прослухати нотацію від "мудреця зверху", який по нотам розпише в рядках твору голосом автора, "що ж він хотів сказати"
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    18.09.2022 14:47
    А твір я справді сприймаю, мабуть, по-іншому, бо оцей уривок якраз мені не йде. В ньому замало драматизму і травматизму, щоб виріс звір всередині. Мабуть, якби ви додали, що гг зґвалтували чи катували, а тоді вже покинули в підвалі, звір всередині був би відчутніший, тоді й мотивація вбивати виправдана. А без цього, гг просто вбивця, яка хоче більше й більше. Якщо вона абсолютно травмована, варто сходити до лікаря, а не оці криваві тури. Крім того, якщо вашу гг ще можна виправдати тим же абзацом-спогадом, що тоді робити з власниками турагенції? Яка їхня мотивація? Гроші? Тоді виходить ще гірше.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 15:26
    1) "В ньому замало драматизму і травматизму, щоб виріс звір всередині. Мабуть, якби ви додали, що гг зґвалтували чи катували, а тоді вже покинули в підвалі, звір всередині був би відчутніший," Оце от - те, з чим я погодитись не можу взагалі. Даруйте, але мені вистачає лише фотографій вбитих дітей з ексгумованих поховань Ізюма, чи спогадів про фото з Бучі, аби відчути це бажання розірвати голими руками горлянки всій клятій русні. І без "зґвалтувань на підвалах". Я не знаю, наскільки ви та ваше оточення абстраговані емоційно від цієї війни, коли вам не вистачає вашого особистого болю через те, що русня робить з нашим народом, і ви можете відчувати біль, гнів, ненависть та жагу ворожої крові, лише якщо ВАС ОСОБИСТО кинуть на підвал та зґвалтують десяток кадирівців. Але уявіть собі, ні - більшості моїх знайомих навіть без такої максимальної жесті особисто з ними вистачає ненависті, від якої хочеться кричати - тому що це відбувається з іншими людьми в нашій країні, які цього не заслуговували. Для прикладу - в моєї близької подруги (яка живе в умовно тиловому місті) нещодавно почало випадати волосся через нервові зриви, під час яких вона ридала та дряпала собі обличчя рууками до кривавих ран. І після півроку жахливої війни, яка болить і не байдужа більшості тих, кого я знаю, для мене справді дико бачити людину, яка не розуміє, а чого б всередині когось міг з'явитися такий "звір", як в Дарини? Чи чому б хтось захотів відкрити агентство, яке пропонує такі тури? Пробачте, але в мене таке враження, що ми з вами живемо в різних реальностях. 2) Секундочку, а хто сказав, що тут хтось хоч когось з героїв ВИПРАВДОВУЄ? Ви, схоже, розумієте твір неправильно взагалі в корені. Це - гіперболізація: криве дзеркало того, до чого може привести ненависть, якщо зараз наше покоління вчасно не зможе дати ради тому болю, що вирує в нас - небезпека втрати людяності, тому що ця війна, цей біль - все пережите нас калічить. Ще раз, це оповідання - не моралізаторська нотація, яка розказує п'ятикласникові, "що таке добре, а ща - погано".. Це - погляд у криве дезркало емоційної прірви, в яку зараз летить кожен українець, якому болить те, що відбувається з його землею. Погляд заради того, аби зробити висновки, жахнутися та подумати, до чого ми можемо прийти, і як сильно ми зараз на межі втрати людяності через те, що з нами роблять різні потвори. А висновки кожен має зробити для себе сам.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • ГаляВуд
    18.09.2022 15:44
    Проблема у сприйнятті. Є люди, які приймають все дуже близько до серця, навіть фото, як ви кажете. Це погано, так можна і до психушки потрапити, і просто здоров'я втратити. Я з тих, хто абстрагується, наскільки можна. Це не означає, що мені не болить чуже горе. Але і звіра в собі пробудити не дозволю. Це нас і різнить від тварин, психопатів і москалів.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    18.09.2022 16:37
    Саме так - комусь вдається впоратися з емоціями та болем, комусь - ні. І тих, кому з цим впоратися важче, значно легше перетнути цю межу. Таких людей дуже багато. І тому важливо говорити про те, до яких наслідків це може призвести. Це я і робила в своєму оповіданні - без моралізаторства дала поглянути на гіперболізований варіант того, до чого ми можемо прийти, якщо не навчимося приборкувати цього звіра та дозволимо йому взяти контроль. Та дала змогу кожному самому, поглянувши на цю реальність, замислитись: а чи хоче він такого майбутнього для себе в своєму завтрашньому дні?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Надія Мак
    17.09.2022 17:47
    До частини "Мисливські тури"
    Знаєте, спершу подумала, що забагато честі їм, ще витрачати своє життя на полювання на них. А потім послухала інтерв'ю однієї людини із наших вцілілих. І тепер думаю, що надто гуманно та куля, от би якийсь чіп, щоб постійно транслював їм, то життя в підвалі з нестачею їжі, то відсутність кінцівки в момент усвідомлення, то втрату близьких чи перебування в камері стоячи цілодобово у своїх випорожненнях і так постійно до кінця вбогого існування. А написали ви гарно.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Мавка (Ганна Заворотна)
    14.12.2022 16:33
    До частини "Мисливські тури"
    У мене у фентезі-оповіданні з великого циклу, де є своя війна на Сході, кого не вбили у бою, відправляють до рудників із постійною магічною трансляцією їх злочинів Хай користь на рудниках приносять - робоча ідея, шахт різного штибу у нас вистачає
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • TrinnUA
    16.09.2022 21:39
    До частини "Мисливські тури"
    Спойлер!
    До речі цілком реалістичне майбутнє, крім Москви, Пітера й прикордонних Україні і можливо іншим країнам областей (ніхто не хоче мати своїм сусідом клоаку, тому там доведеться людям вправляти мізки). Там скоріш за все будуть українські і з інших країн миротворці. А десь на Уралі, куди ще не добрався китаєць, такі тури можуть (вони нажаль існують в країнах Африки, де точаться громадянські війни) (Великі міста будуть скоріш під контролем американців разом з українцями, і за такі справи будуть сильно бити, бо ми правова держава, а в Усть-Піздюйське корупція, бандитизм і сил на ту величезну країну всюди навряд вистачить)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    17.09.2022 00:31
    До частини "Мисливські тури"
    Щодо - "Великі міста будуть скоріш під контролем американців разом з українцями," - то так, але, як на мене, в трохи більш далекому майбутньому. Як мені здається, спершу ми матимемо сценарій: росія розпалася на 100500 "бананових республік". Москва, пітер і ще пара великих ключових міст - деякий час будуть вимахуватись, називаючись "вєлікай расієй". Але з часом, без колишньої підтримки метрополій та при повній економічній ізоляції, вони повністю занепадуть. І от тоді так - будуть взяті під контроль. Але в оповіданні події розвиваються в гіпотетичному майбутньому до оцього от періоду, коли вони москва та пітер ще будуть "останніми острівцями тоталітаризму, що зберігатиме певний "гламур" відносно Усть-Піздюйськів". На мою думку.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    14.12.2022 20:31
    А нащо Карелії та фінам той гнидник? (Пітер це реально гнидник). Хіба що якщо повністю депортувати звідти всю русню
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Мавка (Ганна Заворотна)
    14.12.2022 22:50
    Карелія - не фінська, а там, може депортувати рашистів, там вони теж є, і так - або приєднатися до Фінляндії, або стати окремою республікою
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    14.12.2022 23:12
    Зараз ні, але історично взагалі-то ці землі належать Фінляндії, і там проживає чимало етнічних фінів. Тож так, я вважаю, що врешті ці території мають Фінляндії повернутися.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Мавка (Ганна Заворотна)
    16.12.2022 11:18
    історично це чудь, меря, веся. Крім фіннів там є помори. А ще багато поморів примусово виселено та мають право повернутися на батьківщину. Тому на окреме існування вона теж має право
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    17.09.2022 00:31
    До частини "Мисливські тури"
    Коментар видалено автором
    Геник
    16.09.2022 20:29
    До частини "Мисливські тури"
    Спойлер!
    Ідея топова. Але ж не вистачає пригоди в москві! З якимись проблемами у процесі і крутою розв'язкою. І назву б якусь потужнішу. Наприклад, "Парк російського періоду", "Дикий схід" або "У пошуках орка" ))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ольга Мігель
    16.09.2022 20:56
    До частини "Мисливські тури"
    З назвою - то припускаю, може з часом щось інше й придумається) Але тут дедлайн притискав, тож вирішила вивішувати під робочою) Дякую)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше