Темна вода

Три дні він не виходив і не відкривав дверей. Спочатку в двері хтось дзвонив. Потім кілька разів телефонувала Оля - він не брав слухавку. Ще дзвонив слідчий - довелось відповідати і казати щось про те, що захворів і не виходить з дому.

“У мене ковід, дуже погано почуваюсь. З’явлюсь як тільки зможу” Написав він в робочий чат, котрий розривало від повідомлень про жахливу смерть Віктора.

Три дні істота не відходила від нього – тулилась і терлась мов кошеня. Вона знову стала подібна на людину, ось тільки очі… Як він раніше не помітив? Вдень він поїв її чаєм з печивом. Вночі вона вмощувалась біля ліжка, клала голову на край матраса і дивилась на нього. А Макс лежав, заплющивши очі й вдавав, що спить.

Під ранок четвертого дня, так і не змігши заснути, хлопець піднявся і пошкутильгав до виходу.

– Йдем гуляти. – сказав він істоті.

Нога все ще боліла і він пересувався повільно й незграбно. На вулиці було тихо. Поодинокі дрібні сніжинки виблискували в морозному повітрі. Максим кульгав вулицею, істота, кутаючись в його светер, прямувала за ним.

– Хооолодно – Скрипуче протягнула вона, торкаючись його руки.

– Ще трохи, потерпи. Буде цікаво.

Вони прямували до ставка, що знаходився в кількох кварталах від Максимового дому. Крига під ногами хлопця загрозливо скрипнула, проте він сподівався, що після чотирьох діб морозу, вона достатньо товста, щоб витримати його вагу. Максим вів істоту на інший край озерця, де рибалки щозими прорубали ополонки і ловили рибу. Його завжди дивувало, що можна було зловити в цій калюжі…

Хлопець опустився на коліна перед однією з прорубаних дірок. Тонке скельце льоду в ополонці тріснуло під його руками.

– Ходи сюди, дивись!

Дівчина стала навколішки біля нього і заглянула в темну воду. Максим, схопив її й щосили жбурнув у ополонку. Тонкі руки відчайдушно засмикались, намагаючись вхопитись за слизький лід, але Макс міцно тримав її тіло під водою. Адреналін додавав сил, серце гупало як скажене і віддавало відлунням у вухах. Нарешті істота затихла, Максим витяг задубілі руки з води і побачив, як її тіло повільно опускається під воду. Великі зелені очі з подивом дивились на нього.

Хлопець загорнув жменю снігу і приклав його до обличчя. Потім поволі піднявся й тихенько наспівуючи собі під ніс, пошкандибав до берега, на котрий вже падали перші промені холодного зимового сонця.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Бася Каллиган
04.09.2023 02:48
До частини "Темна вода"
Ех! Ні, такий розвиток подій не сподобався... І Максим, виявилось, збрехав, і бідна хтонь стикнулась з тим же, що і попереднього разу. Контакт не відбувся, дива не сталось...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    04.09.2023 09:03
    До частини "Темна вода"
    Спойлер!
    Ну, я не бачу тут іншого варіанту для Максима. Залишати її в себе? Щоб вона продовжила вбивати?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    09.07.2023 21:22
    До частини "Темна вода"
    Щиро дякую за відгуки! Так, мені також цікаво і я думала над цим, але дуже часто так буває, що продовження псує навіть те. що було перед тим й інколи якісь моменти краще лишати недосказаними.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Leila Holden
    27.06.2023 01:21
    До частини "Темна вода"
    Мені здається цю істоту так просто не вбити. Хотілося б, щоб вона повернулась. Уявила Максима з Одною, в них дитина. І от по ночам стали відбуватися дивні речі... Вибачте, трохи занесла фантазія 😅 Твір судовий, було цікаво)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Tory Min
    03.12.2022 21:57
    До частини "Темна вода"
    сподіваюсь, вона повернеться знову! крута історія, тримала до кінця. хотілось би більше такого) дякую вам!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    11.12.2022 01:08
    До частини "Темна вода"
    Дякую! Сподіваюсь, скоро буде ще. Зараз дуже багато роботи і якщо є час писати, то хіба що роман, котрий невдовзі почну теж викладати.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    11.12.2022 01:09
    До частини "Темна вода"
    Коментар видалено автором
    Вікторія Бура
    13.10.2022 19:43
    До частини "Темна вода"
    Непоганий кінець) Тут уже добре видно містику. Однак я заплуталася в іменах. Так Віка чи Віктор? Кого вбила відьма? P. S. Хвалю за тире в репліках!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Надія Мак
    05.10.2022 02:19
    До частини "Темна вода"
    Читаючи чомусь уявляла стригу з "Відьмака". Захопило, ще б знати, чому саме він її побачив, може, буде продовження з іншими істотами?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    08.10.2022 18:53
    Так, щось в плані стриги мені уявлялось теж. А на рахунок продовження - цікава ідея, дякую! Можливо варто подумати над таким варіантом :)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Катерина Халецька
    04.10.2022 18:46
    До частини "Темна вода"
    Цікаво. Тримає в напрузі, та навіть після прочитання, лишається моторошність - а чи не повернеться до хлопця та істота? Ну і питання - хто всетаки вона була? Як опинилася в цьому світі і чому саме цей хлоп її побачив?
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Джей Даркош
    08.10.2022 18:52
    Дякую! Приємно чути такий фідбек, особливо зважаючи на те, що це моє перше в житті оповідання :) На рахунок, хто вона і чому він її бачив - можна було описати більш докладно, але мого письменницького хисту не достатньо, щоб добре це зробити в рамках невеликого оповідання. Тому подумалось, що залишити читачам можливість для здогадок теж непоганий варіант :)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше