3. ЯК УТВОРИТИ СЕКТУ

Се́кти — релігійні об'єднання, які навчанням і обрядами відрізняються від панівних релігійно-церковних організацій. Секти складаються здебільшого з колишніх вірних головної церкви, які, покинувши її, перебувають найчастіше у гострій до неї опозиції.

Це, між іншим, цитата із Вікіпедії. Малопридатна для практичного використання… Однак, проаналізувавши чимало різних визначень, можна простежити чітку закономірність підходів і…

Словом, знайти раціональне зерно й застосувати на практиці. Отож, для того, щоб у вас функціонувала повноцінна секта, необхідні:

1. Лідер, він же гуру, він же – головний служитель культу. Це обов’язкова умова заснування життєздатної секти. Ніколи і нікому не доручайте цю роль! Якщо секта ваша, то ви – єдиний керівник (і розпорядник коштів)!

2. Специфічна практика або тип служіння. Як влучно зауважив дідусь Фрейд (чи Фройд), людей по-справжньому притягують лише дві речі: смерть і секс. Відповідно, для забезпечення ефективної роботи вашої секти (а це перш за все накопичення матеріальних благ для коханого наставника) необхідно організувати або криваві жертвоприношення, або оргії для всіх охочих.

3. Зовнішній ворог. Це, звісно, усі культи-суперники та їхні служителі. Вони, замість того, щоб стати членами вашої секти і нести свої гроші вам, переманюють потенційні джерела прибутків (віруючих) до себе.

4. Проповідники-фахівці. Можна почати з єдиного – вас самих. Зауважте, щоб ефективно дурити людей і виманювати в них кошти, ви просто зобов’язані володіти своїм голосом і тілом, вміти красиво й переконливо «нести в маси» абсолютну маячню. Але якщо ваш проект чекає успіх, без помічників не обійтися. Можете обирати їх на свій розсуд, але врахуйте: обов’язково ділитися і обирати тупіших, ніж ви самі! Інакше вони дійдуть до висновку, що можна утворити власну секту.

5. Послідовники. Ваш основний капітал, «золоті курчата», що, за умови правильного догляду принесуть матеріальне благополуччя.

Звісно, на тему «як утворити секту» можна написати цілий трактат. Та, гадаю, для початку досить і такої пам’ятки.

Успіху вам, майбутні підприємці!

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.