«Останній бій»

Фенікс порівнявся з Гербі та Ермі.

— Ти як? Виглядаєш погано, — зауважив Ермі.

— Я піддався, — виправдався Фенікс. — А тобі, Гербі, дякую. Я радий, що ти в мене є.

— Так, я також. Але давай зосередимося на бою. На останньому бою, — відповів Гербі.

Фенікс кивнув і, перемагаючи біль від побоїв, зібрав усі свої сили в кулак.

Даркар весь налився злобою, прогарчав.

— Заважаєте долі вершитися! Встряєте в моє протистояння з обраним! Але нічого… Моїх гніву та міці вистачить на всіх! — процідив він.

Даркар розправив свої великі й чорні крила, змахнув ними, і на героїв посипалися тисячі невидимих шпильок. Декілька з них встигли пробити їхню шкіру, перш ніж вони встигли захиститися.

Фенікс контратакував схожою технікою, але цього разу шипи були вогняними. Ворог спробував відлетіти, але магія обраного пішла за ним. Даркар злякався і відбив атаку зустрічним «тигриним ревом». Він одразу ж рвонувся на Феню і виригнув на нього вогонь. Гербі та Ермі відскочили, а навколо обраного раптом завихрилося повітря, спіймало полум'я і закружлялося разом з ним. Фенікс усередині був у повній безпеці. Ермі підійшов ззаду і хотів було насадити Даркара на земляний кіл, який за допомогою магії виростив з-під своїх ніг, як той відскочив убік, і гострий пік лише трохи зачепив його бік.

Гербі зустрів ворога відштовхуючим прийомом, єдиним з яких він встиг опанувати, і повелителя зла відкинуло назад на гострий земляний виріст Ермі.

Даркар отримав величезну рану в спині, і перш ніж вибратися, на нього налетіло гігантське «дихання дракона» Фенікса. Гаряче повітря з легкістю пробралося під чорні лусочки ворога і залишило на шкірі численні опіки. Похитуючись, Даркар таки виліз із низки атак і почав у паніці відходити від хлопців.

— Феніксе, це маєш зробити ти, — сказав Ермі.

— Так, я знаю.

Обраний побіг за Даркаром. Він хотів було завдати йому удару з-за спини, але той раптом почав чаклувати, і руки і ноги Фенікса зв'язали колючі гілки, що раптово виросли з ґрунту.

— Не списуй мене з рахунків… — пригрозив Даркар і націлився розрізати обраному шию.

Але раптом, коли він ішов, упав. Його ноги зв'язало такими ж ліанами.

— А ти не забувай, що я обраний. Може, твої магічні запаси і колосальні, а досвід у магії незрівнянний, тож ніхто не міг з тобою впоратися, але я був народжений, щоб тебе вбити! — заявив Фенікс і, напружившись, розірвав рослини, що його стримували.

— Ти не обраний, ти — лише перешкода для того, щоб зробити цей світ кращим, — відповів Даркар, підводячись.

— Цей світ настільки гарний, що єдине, що його псує, це твоє існування, — додав Фенікс.

— Я не перший, і не останній, — раптом сказав Даркар. — Тільки глянь на всіх цих драконів, — він показав на свою армію. — Вони всі приєдналися до мене добровільно. Я не схильний примушувати. Так склалося, що нас усіх не влаштовує світовий порядок…

— А смерть та кров влаштують? — перебив його Фенікс.

— Звичайно. Страх — це вузда. І ми…

— Досить! — крикнув Фенікс і склав руки у певній стійці. — Для тих, хто чинить зло, немає жодного виправдання!

І тут обраний накинув на ворога сітку з тих мотузок, які використовували Рокіфар.

— Що… Що?! Що це в біса таке?! — розхвилювався Даркар, втративши можливість чарувати.

— Ти вбив Марліна… — заговорив Фенікс тихіше. — І моїх батьків. Спробував убити брата… І це тільки те, що стосується мене. Список можна продовжувати нескінченно. Але я не опущусь до твого рівня. Я примушу тебе гнити і дивитись на наслідки своїх помилок. Тобі воздасться у сторазовому розмірі. І якщо з'явиться інше зло — на те є ми, ті, хто на стороні добра. Вітаю, війна закінчена.

— Ні, стій! Я… — намагався вибратися Даркар, але сітка була дуже заплутаною.

Фенікс змусив його вдихнути присипляючий газ і зв'язав міцніше, поки той був у відключенні. Минуло ще кілька годин, перш ніж армія Даркара прийняла свою поразку і здалася. І на цьому закінчився доленосний день у світі драконів.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.