Розділ 4. Сімейна вечеря

🎧♪ Skeeter Davis - The End of the World ♪

🎧♪ Labrinth - Nate Growing Up ♪

- Мія, дуже смачний суп, дякую! - подякував жінці Антоні. На щастя, поряд зі мною Шані, тож мені теж дісталась частина вечері. Суп їсти можна, але краще було б з рибою замість цибулі.

- Це я з Нейтом готувала за рецептом своїй бабусі. Вона була професійним кухарем, разом із своїм чоловіком працювала у престижному ресторані Парижа. Я від неї багатьом рецептам навчилася, поки жила з нею, а жила я з нею дуже довго, тому що у моєї матері було своє життя, в якому мені не знайшлося місця. Бабуся хотіла, щоб я теж стала кухарем, але, на жаль, у мене в молодості було мало розуму, тому я пішла вчитися на режисера. Провчилася кілька років, навіть поставила три фільми під час навчання в університеті, але потім у мене став вибір – продовжувати кар'єру чи обрати сім'ю. Я вибрала друге, і ніколи не шкодувала про це, - вона чудово знала, що бреше. Не так сильно людям, як самій собі. Вона час від часу шкодувала про свій вибір, і під час сварок з сином іноді згадувала про це, за що їй було подвійно соромно перед Джоді. Хоч вона й намагалася заглушити всі ці думки і пробачити себе, але почуття провини було сильнішим.

- Слухайте, а це ідея, давайте кожен розповість про близьку, рідну людину. Мія вже розповіла, тепер моя черга. У мене та Тетяни, моєї дружини, була дочка, Зоф'я. З дитинства вона хотіла бути космонавтом, і це бажання з дорослішанням не зникло. Разом зі своїм чоловіком, Мікаелем Діасом, вона вирушила у подорож до зірок. Виліт відбувся у 2021 році, вони брали участь у програмі Ілона Маска з міжзоряної подорожі. Через 4 місяці після вильоту зник зв'язок, так що я не знаю, що з нею зараз. Я всім серцем сподіваюся, що їм вдалося колонізувати якусь планету і почати вирощувати дітлахів, - у Антоні засльозились очі від смутку та надії одночасно. За столом почала нагнітати незручна тиша, тому Шантель вирішила теж щось розповісти.

- У мене був чоловік, Закарі Донох'ю. Він теж фігурист, але родом із Америки. Він брав участь у багатьох змаганнях, у 2022 навіть отримав срібло та бронзу на Олімпійських іграх. Ми заручились 11 червня 2022 року, а 18 вересня одружилися. Ми дуже хотіли дітей – двох дівчаток, але вирішили почекати до кінця війни, коли ситуація у світі налагодиться. На жаль, він цього не дочекався – загинув всього-на-всього через 10 місяців після весілля через бомбардування Сіднея російськими військовими. Я досі пам'ятаю його чарівну усмішку і спокійну, м'яку мову. Мені його не вистачає, але... вчуся жити далі, хоч це й важко дається.

Так, не пощастило їй, згодна. Мені її теж шкода, правда, не через втрату чоловіка, а через… За ідеєю, зараз я маю говорити, але сумніваюся, що їм цікава історія мого довгого та насиченого життя.

- Нейт, тепер твоя черга, розкажи ти про себе щось! - спонукала Мія хлопця.

- Ну, я спробую. За 16 років мого життя на Землі у мене практично не було близьких людей: батьків більше цікавив бізнес, доки вони не загинули під час повстання кіборгів, дівчини у мене не було, а в дитинстві найкращим другом був планшет. Але одна цінна людина була. Його звали Ітан. Ми з ним познайомилися незадовго до закінчення повстання роботів і кіборгів. Якщо бути точним, то 16 жовтня 2024 року на мене напав кіборг-носоріг. За секунду до того, як його ріг встромився мені в серце, Ітан, маючи лише дві залізні палиці в руках, виступив проти цього монстра і врятував мене, пронизавши його кібернетичний череп прутами наскрізь. Після цього я познайомився з ним ближче. Виявилося, що він мешкав по сусідству. Я до нього частенько заходив у гості – майже щодня. Я сам по собі тоді не був соціальною людиною, але ця людина навчила мене багато чому, допомогла мені стати нормальною. Він мене навчив багатьом побутовим важливим речам та поведінці в суспільстві. Ітан досі мій найближчий друг. Він мав чудове почуття гумору. Мені здавалося, що йому не 21 рік, а всі 40 років чи більше – такий великий він мав досвід, стільки багато різних життєвих історій. Він розповідав чудові небилиці, але я їх із задоволенням слухав. Було в ньому щось чарівне. Але один день із ним я особливо запам'ятав. Я, як завжди, прийшов до нього в гості. Ми повечеряли і, як завжди, включили серіал із Нетфліксу. В нас обох був важкий день, тому ми вирішили трохи випити алкоголю та покурити трави. Можливо, навіть більше, ніж трохи. Це був серіал про студентів. У цій серії Чарлі освідчився своєму однокурснику, після чого вони переспали, - з цього моменту для Антоні кожне подальше слово Нейта, який був повністю занурений у кращий момент свого життя і не контролював свою мову, було повно огиди, але, як і раніше , він вирішив стримувати себе. - Ітан запропонував повторити сцену з фільму. За інших обставин я б подумав, що він вирішив пожартувати з мене, але я знав його вираз обличчя, коли він жартував, і це була зовсім інша посмішка. Крім того, він сидів поряд зі мною – я бачив, що він дійсно збуджений. Для мене це було несподівано, адже він сам мені розповідав, що він по дівчатах, навіть навчав мене як спілкуватися з ними, фліртувати, використовувати методи контрацепції та багато інших важливих аспектів. Але я не знав, як правильно вчинити. Я тоді хоч і вважав, що це неправильно, але й Ітан мені ніколи не пропонував чогось поганого. Він буквально врятував моє життя. До того ж він мені деякий час подобався. Я тоді не був упевнений у своєму рішенні, і у відповідь на його наполегливі вмовляння я вирішив погодитись. У відповідь він, ніжно цілуючи мене, почав знімати з мене сорочку і…

- Досить! - перервав його Антоні, сповнений люті. - Уряд казав, що обрав здорових людей, а тут серед нас рік був хворий виродок!

- Антоні, заспокойся, це не наша з тобою справа, - вирішила заступитись Мія за підлітка, про якого вирішила дбати і захищати, як про рідного сина. - Давай не псуватимемо через це вечір.

- Чи давно ти записалася до клубу захисників содомітів, Мія?! Тобі легко говорити, а я тепер не хочу залишатися з цим блакитним в одній кімнаті, хто знає, що він захоче ще зробити.

- Взагалі-то я ще не визначився зі своєю орієнтацією, може бі- чи пансексуал, і вже навряд чи визначусь у цьому світі.

- Та й не треба визначатися, вже видно, що ти хворий, тільки хворі займатимуться такими огидними, мерзенними та неприродними речами. Таких як ти треба ізолювати від суспільства, щоб не псувати його своєю райдужною пропагандою!

- Вони ще більше десяти хвилин сварилися, а ми з Шані спокійно сиділи та спостерігали. Ось вам і спокійний захід разом. Начебто проблем більше немає. Наприклад, нікого не напружує, що датчики корабля засікли попереду якийсь космічний шторм за 5 світлових хвилин від нас?

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.