1.7

— Лінси знайдені!

— Боже мій... — Лада закрила обличчя долонями. — Вони живуть птахами... А як же зима, холоди?

— Вони живі, і це головне. Я стільки їх шукав по всіх світах! І на Землі був. Але навіть тіні не помітив. Дякую, Ладо. Тепер, коли Ллірель пов'язаний з тобою шлюбним ритуалом, він точно повернеться.

— Шлюбний ритуал з птахом! — Лада опустила руки, застигла, розкривши очі і дивлячись на жар вогнища. Сгірель радів:

— Це приголомшливо, це справжнє диво, Ллірель неймовірний! Бувало, ритуал з людьми не спрацьовував — якщо почуттям бракувало щирості. А він зробив це в тілі птаха!

— А цими почуттями не мало бути кохання? — зіронізувала Лада, вражена недоречним захопленням Сгіреля. — Причому взаємне?

— Кохання було. З боку Лліреля точно.

— Ти хочеш сказати, що... — Лада замовкла.

"А що ж я хотіла почути? Він сам здійснив такий же ритуал, коли рятував Дейру"!

— Ні, не можу повірити, не можу зрозуміти, — поскаржилася в простір над майже догорілим вогнищем.

— Спробую пояснити інакше. Наша з Ллірелєм кров унікальна. Вона містить частки з негативним показником переломлення, — лінс поглянув на Ладу, перевіряючи, чи зрозуміла, про що він говорить.

— Такого не буває, — заперечила Лада.

— У вашому світі, може, й не буває. На Землі важка атмосфера, там навіть звичайна магія має стільки несподіваних побічних ефектів, що краще її не чіпати, а розвивати технології, що ви, земляни, й робите. У світі Коло все простіше, легше і чистіше.

— Можливо, — погодилася Лада, згадавши швидкий результат від застосування зілля, польоти на мітлі.

— Отже, ти не вчилася, але умієш розчинятися в просторі, а слід твоєї магії неможливо визначити?

— Ну так.

— Це тільки наслідок шлюбного ритуалу! А він спрацьовує, коли лінс закоханий, коли кров у жилах то стигне, то закипає, коли кидає то в холод, то в жар. Це міняє ауру, надає їй багато особливих властивостей, у тому числі ще більше спотворювати хід променів звичайного світла. Тому ти можеш ставати невидимою, швидко переміщатися, відбивати заклинання, проходити крізь захист.

Лада обійняла руками коліна, поклала на них голову, обернувшись до Перлинного, що виднілося в проході печери. Усе це вона вміє, так. Ось тільки не знала, звідки таке щастя звалилося. Тепер знає.

Повна Ліка заглядала в приймальню з поблажливою усмішкою, прокладала до Лади по гладіні озера блискучу доріжку. Ззовні доносився спів цвіркунів, рідке далеке ухання з лісу, час від часу подавали голоси жаби.

— Не сумуй. Я вірю в магію мого роду, — тихо продовжував Сгірель. — Історія знає багато випадків, коли обраниця лінса не могла спочатку прийняти його любов, але це не заважало полюбити потім і жити разом довго і щасливо.

— Все одно це варварство, — зауважила Лада.

— Як і всюди, — заперечив Сгірель. — В Арджайзі правителі одружуються тільки з особами королівської крові, про шлюб з коханою і мови йти не може, тому і король, і королева заводять коханців, причому часто домагаються взаємності з допомогою магії. Не варварство? — Він вкрив плечі Лади і пледом, що хтозна звідки взявся. — А в королівстві Сірон наречених крадуть з іншого світу, їх згода така ж справжня, як і зовнішність, яку в більшості випадків просто начаровують. У нас же король завжди вибирав пару по любові, вкутував турботою, наділяв своєю аурою, яка, по суті, є універсальним захистом і величезними магічними можливостями. Обраниці відкривалися усі знання, з нею ділилися багатством, статусом — і ніколи ніякого насилля.

Вогнище догорало. У лісі заклопотано зацвірінькала якась сонна пташка. Лада подумала, що скоро і ніч закінчиться.

Зачерпнула трав'яну суміш з мішечка, що валявся поряд зі Сгірелєм.

— Як моя свідомість перенеслася в минуле, Сгірелю? — Побачила блискучі голки смарагдника, упізнала сині квітки тихих очок. — За допомогою цієї суміші? Можна це зробити ще раз? Хотілося б трохи краще розглянути... пташку.

— Лліреля, — поправив Сгірель, підкинув у вогнище ясеневих дров, обернувся до неї. — Я теж хотів би його побачити. Моє відчайдушне бажання, щоб брат і всі лінси пропали пропадом, збулося надто прямо, швидко і жорстоко.

...Лада за містом, підіймається по тротуару, проходить повз Бусика, Кефа і Равда, вже не схованих для її очей в мерехтливій ілюзії автобуса.

— Що ти бачиш? — чує голос Сгіреля крізь пелену диму.

— Жехарда бачу, він присів край тротуару, дуже втомлений. В його руках мітка.

— Шукай Лліреля.

Лада озирається.

— Він поруч! Йде зі мною, виявляється. Ох! Жехард під ілюзією зовсім кволий, ледве тримається на ногах. Ллірель мене штовхає, відбирає у Жехарда королівську мітку... і нарікає мене королевою Ліну! Завиток на лобі! Жехард падає в траву на узбіччі. Я забила руку і коліно. Ллірель просить вибачення, говорить, що...

Лада замовкла. Ллірель казав, що вона не належатиме нікому, окрім нього, що Лада його королева. Коли перенесеться у світ Коло, повинна обов'язково повернути його і лінсів. Вона його остання надія.

Сгірель, побачивши, як застигла Лада, жорстко наказав повернутися і прокинутися.

Повернулася, розплющила очі.

Далі все ясно.

Деякий час мовчала в роздумах. На землі взагалі не відчувала ні присутності Лліреля, ні зв'язку з ним. Ніколи ні натяку на те, що поруч хтось є, дивиться, розмовляє чи торкається. Ось тільки, на відміну від подруг, Ладу нудило від думки про заміжжя і дітей. Вона відчувала, що Макс не її доля.

І вірно Сгірель казав: Ллірель виглядав закоханим. Навіть його напівпрозора тінь не приховувала цього.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Фей
08.08.2022 20:47
До частини "1.7"
Дуже гарно) Друга книжка динамічніша за першу, хоча герої поводяться часом дивно, то тупцюють на місці, то кудись мчать 😅 Мені дійсно подобається Мирель. Лада наївна як завжди, але мила) Сгірель занадто поступливий як для лінса, чи мені так просто здається? 🤔 Сподобалася історія Руз🌹🥀
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Фей
    08.08.2022 21:19
    На відміну від нього Жехард вміє маніпулювати Ладою і ії інтересом 😉 Трішки сумно, але не дивно, що вона йому піддається.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше