РОЗДІЛ ПЕРШИЙ, у якому Тарантул дивом уникає смерті й одночасно рятує багато солдатських життів, але зовсім забуває про банківські операції.

Поряд зі мною літають орли.

Мене вже немає!

Але важливо, щоб ви всі були!

"Тартак" - "Мене вже немає"

– Ані руш!

Тарантул здригнувся від несподіванки, але нога зависла в повітрі, так і не зробивши кроку.

– Обережно подивіться на праву руку. Якщо, звичайно, життя ще не набридло, – приємний жіночий голос здивував Тарантула.

Він перевів погляд на правицю. В рукаві на плечі засів риболовний гачечок із прив’язаною до нього волосінню, що зникала в гіллі найближчого дерева. Тарантул лайнувся. Тремтячою рукою потягнувся до гачка, дуже обережно витягнув його. Видихнув із полегкістю, обернувся.

«Ой леле, які перса! Четвертий, не менше!» – майнула думка. Втім, Тарантул швидко відігнав її. Оглянув дівчину. Струнка, вдягнена у сірий діловий костюм із невідомим йому логотипом. Світле волосся зібрано ґулькою, зеленкуваті очі серйозно розглядають його. «Звідки вона взялася тут і зараз, та ще й на отакезній шпильці? А ніжки які гарненькі...»

– Що ви дивитеся на мене, як кіт на сметану? Жінки ніколи не бачили? Бачу, життя таки не набридло ще?

– Звісно ні.

– Тоді слухайте. Часу в нас – обмаль, – у її руці вигулькнув смартфон, дівчина мимохідь поглянула на екран, потім на годинник на руці й на інший, що тягнувся на дрібному ланцюжку від кишені її жакета. – Так, обмаль. Отже, «Кредиттаймбанк» пропонує вам відкрити кредитну лінію. Картка і все таке, операції он– та оффлайн. Головна перевага – ви можете будь-коли взяти необхідну вам кількість часу, котрого всім нам завжди не вистачає. Який кредитний ліміт установлюємо? – дівчина промовила все це без запинки, на одному подиху. Не людина говорить – кулемет стріляє

– Е... е... гм...

– Зрозуміло. Поки що встановимо три години, за бажання можна завжди збільшити. Ось, візьміть, – дівчина простягнула Тарантулу звичайну банківську картку, хіба що анімовану – стрілка зображеного на пластику годинника бігла циферблатом, – на звороті телефон гарячої лінії нашого банку, посилання на завантаження додатку в Play маркеті чи App Store. Завантажуєте й користуєтесь із задоволенням. Як я вже казала, он– та оффлайн. Варто лише увійти, ввести необхідний час – і все. Ще є можливість вивести віджет у будь-яке зручне для вас місце: на дисплей телефону, на годинник, на шкіру – та де завгодно. Для нових клієнтів акція – перші три години використовуються без жодних відсотків.

Ошелешений Тарантул узяв картку, достеменно не розуміючи навіть, навіщо це зробив.

– «Кредиттаймбанк» бажає вам гарного дня.

Дівчина обернулася, зробила кілька кроків і миттєво зникла. Ось щойно лише була, а за мить у підліску нікого, крім нього.

Тарантул протер очі, нахилився, але відбитків шпильки на землі не намацав.

– Примариться ж таке, – промурмотів під носа.

Потім розтиснув кулак і поглянув на долоню. Свідомість навідріз відмовлялася повірити в звичайнісіньку пластикову картку, на якій відраховував секунди намальований годинник.

– Маячня якась! Такого просто не може бути, бо не може бути в принципі.

Картку вкинув у кишеню. Роззирнувся. «Пригода пригодою, але є справи важливіші», – подумав і поглянув на волосінь.

Витягнув телефон, набрав номер. Телефон не відповідав. Тарантул набрав інший номер.

– Мармизо!

– Чого тобі? Знову від павуків рятувати? – слухавка забулькала сміхом.

– Знайди командира, бо щось не відповідає. Я ледь на розтяжці не підірвався.

– Трясця!

– Отож-бо.

– Добре, біжу. А ти де взагалі?

– Командира знайди, потім набереш. Відбій.

Тарантул сів на землю і замислився. «Сапери проґавили, чи що? Чи ДРГ проскочила й наставила розтяжок? Хрін добереш».

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.