"РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін.

Трошки зі старенького:

Не нервуйте, у нас же дебати, а не гризня. Я не моделюю логіку. Я намагаюся пояснити підсвідому реакцію україномовних людей на російську мову. "Так історично склалося", що україномовних людей зараз вбивають. Дійсно, вбивають не тільки україномовних людей, але думаю, ви в курсі, що україномовним байдуже, кого ще вбивають крім них. Їм більш ніж достатньо вже того факту, що їх вбивають. Хто вбиває україномовних, палить мовну та історичну літературу, міняє вивіски, та вводить обов"язкову російську в школах? Мені навіть ніяково, але по всьому виходить, що це роблять російськомовні. І алгоритм дій у такій ситуаціі простий, якщо тебе вбивають, слід остерігатися, а краще знищувати агресора. Так українці і чинять. Перша і головна ознака за якою можна розпізнати агресора це що? Шеврон з російським стягом? Автомат? Військова форма? Звісно, це не головне! Головне що "в тебе в голові і у серці"! А це російська мова уявіть! І хоч не кожен російськомовний - росіянин, зате КОЖЕН росіянин - російськомовний! То що робити з "російськомовними українцями"? Термін цей штучний, вигадали його в 1989 році. Ввели його для покращення русифікації України. Насправді "російськомовних українців" не існує. Існують зросійщені українці і етнічні росіяни та їхні нащадки, яких заселили на ще теплі місця, після розстріляних, виселених, та заморених голодом українців. Але у зросійщених українців не хватає клепки в голові вивчити українську, а у етнічних росіян не хватає духу визнати себе росіянами (певен, що у багатьох ваших знайомих за сисисири у паспорті стояла відмітка "русскій"), або знову таки вивчити українську. (Чому б це?) Ну, визнали б вони себе росіянами, стали б звичайнною етнічною російською діаспорою, та скільки завгодно захищали б свою мову, як кримські татари. Але ні! Давайте кричати про дискримінацію, та розподіл України за мовною ознакою! Це тому, що навіть відділившись у діаспору все одно необхідно буде вчити українську державну. Але як же не хочеться вчити телячу мову! Давайте другу державну введемо російську, аби української не знати! А все здавалося б просто! Уявіть таку собі ситуацію: російськомовна людина каже завчену (знову щось вчити треба) фразу: - "Вибачте, я вчу українську, але ще не дуже добре володію, можете цього разу спілкуватися зі мною російською?" І ніякого конфлікту!!! Взагалі ні про що говорити. Такою простою фразою ви можете навіть обслуговування отримати російською у громадських місцях. Не варто демонізувати українців, вони нормальні люди і все розуміють. Але виявляється краще кричати "Діскрімінація!", "Раздел націі!" Шановні "русскоязичниє", Або давайте розумнішати, або чемодан, вокзал і через лінію фронту у Магадан. Слава Україні, слава ЗСУ!

(12,07,2022)

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Анастасія Соколянська
31.05.2023 18:04
До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
Наче думки мої виклали! Я почала перехід з 2022. Чи важко мені? Так! Адже більшість оточення досі говорить російською. Але я для себе стараюся. А ті, у кого "раздєл нациі" чемодан-вокзал-болото!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Tatiana
    20.05.2023 16:17
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Я легко розмовляю обома мовами, хоча родичі-волиняни мене зводять з розуму швидкістю, з якою вони вистрілюють слова. Але я не про це. Я про одну дивну штуку, про яку майже ніхто не думає — українська російська відрізняється від російської російської. Трохи схоже на так звані "южные диалекты", але там взагалі дивні-дива відбуваються, я навіть бачила ролик в якому українська народна пісня називалась "исчезающим казацким диалектом". Весело, правда? Так що мова, то складно. І коли ділять українців на правильних і неправильних — це на користь асвабадителей. Деяким за це ще й гроші платять. Походіть по ютубу, позаглядуйте в інстаграм тих, хто пише під роликами про нашу армію — чого це вони російською розмовляють, як так можна, ай-яй-яй. Я походила і з подивом знайшла стару знайому, котра під кліпами хард кіс критикувала казаха за те, що він на "свинамуве" не коментує. І так, цю особу пристрасно підтримали під роликом про армію, допомогли бідненькій підзаробити. А про зрусійщення, то взагалі просто. Знаю дівчину, яка майже не знає української, бо в її школі з цього уроку відпускали, і батьки то підтримували. Ще одну знаю, котра приїхала з села вчитися в Київ і перше, що їй пояснили подруги — розмовляє українською тільки забите село, хочеш бути "гарадской" розмовляй правильно. Так що есесеру напрягатися непотрібно було, люди самі старалися. І вчити ту українську не хочуть, бо в підсвідомості засіло і те забите село, і багато чого їншого. Насильно їх всерівно не навчиш, тільки увагу привертаєш до їх "страждань".
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Бовкун
    20.05.2023 18:30
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Все так. Повністю згоден. немає потреби ділити українців на правильних і неправильних. Але комусь то вигідно ділити українців на село і російськомовних :)))) Тож треба використовувати вірні терміни. Бо російськомовних українців ні де юре, ні де факто не існує. Всі ми українці. Хто володіє мовою, той українець і той, хто не володіє мовою, то зросійщений українець. Німі українці також є. А російськомовних українців не існує, як і російськомовних німців, російськомовних латишів, неукраїнських українців тощо. :))) Кацапи ще існують. Ось тут я не проти і поділити на простих і хароших кацапів. Прості - це в рашці. А хароші - це в землі. Інших хароших кацапів також не існує:)))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Анастасія Соколянська
    16.05.2023 16:58
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Наче думки мої виклали! Я почала перехід з 2022. Чи важко мені? Так! Адже більшість оточення досі говорить російською. Але я для себе стараюся. А ті, у кого "раздєл нациі" чемодан-вокзал-болото!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Tetiana Bila
    15.05.2023 20:31
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Вітаю! Я - росіськомовна. Українську мову почала вчити у школі і досі її вчу, але зараз зі своїм сином-четверокласником. Перший мій роман українською наисала-переклала у 2011 році. У школі, щоб написати меньше тексту і, отже, допустити меньше помилок, писала твори у вигляді віршів, щоб розтягнути їх через лінії. Отримувала з такі твори-вірші 11 та 12 балів. Вчителька з російської мої звичайні твори не розуміла, бо я в них багато розмірковувала та ставила мені три, коли ще була чотирибальна система оцінювання. По вибору я здавала у дев'ятому класі та в одиннадцятому математику та фізику, хоч мене так вмовляли здавати в дев'ятому російську, бо я тоді була одна на здачі фізики по вибору, а треба розділити витрати бюджету класу на всі екзамени, а потім додолася ще одна моя однокласниця - і ми удвох в дев'ятому класі здавали по вибору фізику, коли більшусть здавали диктант російською по вибору. На другому моєму заводі мене примушували піти на мітинг "За русский язык как второй региональный", "бо дві людини з кожного відділу,, а я відбивалася, сварилася, запевняючи, що в Україні повинна бути одна державна мова українська. І не поїхала на мітинг за російську. Моє оточення російськомовне. Мені важко говорити українською, бо постійно треба пригадувати слова українською. Набагато легше писати, бо є час подумати або подивитися у перекладач. Коли зі мною говорять українською, я переходжу на українську, ае це виходить "коряво", із зупинками та з деякими російськими словами. Я запинаюся. Я плела сітки для українських воєнних, я віддавала речі, які в мене запасні були, для воєнних (ковдри для прийоми поранених на станцію швидкої) та біженців, часто з зарплатні переводила кошти на ЗСУ та на Бавовну, залишала в АТБ харчові товари для наших воїнів. Багато російськомовних воїнів захищає Україну. Як і волонтерів. Процес переходу на українську запущен. Це відбудеться поступово. Я намагаюся купувати книжки лише українською. І читати намагаюся лише українською. Тільки окремі випадки, коли книжка особлива, а українською такої немає. І для остаточного вивчення англійської я вибрала собі саме книжки українською мовою, щоб, вивчаючи англійську, тренуватися українською, вчити українську. Словники купила нові українською мовою англійські. Старі російськомовні словники англійської подарувала бібліотекам. Обновила словники, підручники з англійської. Та й синові легше буде, бо школа у нього україномовна, програма україномовна. Я сина вчила читати українською, а не російсьою.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Бовкун
    15.05.2023 21:10
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Процес запущено. Вітаю. Як бачу, процес запущено в 2011 році. Що можна сказати про людину, яка вчить мову з 2011 року по 2023 і першим реченням пише : "я - російськомовна"? Маю багато знайомих, котрі виїхали за кордон, не маючи коштів і їм для влаштування на роботу вкотили строк оволодіння мовою 3-6 місяців. Вправилися. Тобто з одного боку 6 місяців і позитивний результат, з іншого 12 років і поступовий процес. Ваше право вчити мову хоч до пенсії. Поки що у нас немає, як в Латвії, екзамена з володіння державною. Це цілковито ваша відповідальність перед собою і як я розумію, перед вашою дитиною, бо з таким поступовим процесом він також вже може розповідати всім про те, що і він російськомовний. З приводу термінології, у описі йдеться про те, що російськомовних юридично не існує. Є зросійщені українці і росіяни. Якщо ви народилися в Україні, то ви можете обрати свою національність і бути або зросійщеною українкою (називаймо все своїми іменами), або росіянкою, якщо хтось з батьків був росіянином і ви не залежно від місця народження вирішите обрати Росію своєю батьківщиною. А зросійщеною ви будете називатися до тих пір, поки буде йти той ваш процес. Але вам важко і у вас оточення, тож продовжуйте бути зросійщеною скільки треба. Суто мій досвід: існує лише одне рішення. Лише одне рішення і все життя ділиться на "до" і "після" Одне рішення, що з цього моменту і до повного освоєння мови, я буду розмовляти лише державною. Можна цього рішення не приймати і продовжувати розповідати всім, що ви рускоязичная.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Tetiana Bila
    15.05.2023 21:31
    Я народилася у 1984 році у Запоріжжі. І досі тут живу. І регулярно чую вибухи, особливо коли з вікна кухні я бачу аеропорт, який постіно намагаються атакувати. Два дні назад це були шахіди, яких збивали поруч, вікна дребеджали та дім шатало. Щоб бути росіянкою, треба лише бажання чи знаходження в окупації, де всім впаріють рашистьке громадянство. терористична організація російська федерація усім роздає свої паспорти, щоб потім показати: дивіться, а там "наші", а вони, типу, проголосували на референдумі - і так далі. І таке інше. Дякую, що відповіли на мій коментар. Я не хочу з вами сперечатися. Я висловила свою думку, виходячи зі свого досвіду.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександр Бовкун
    15.05.2023 21:40
    Не маю ніякого бажання сваритися. Можливо я просто не зрозумів сенс вашої думки. Ви родилися в Запоріжжі, отже ви зросійщена українка. Тут ніяких образ немає. Просто термін "російськомовна" не є правильним ось і все.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Forest Unimorph
    15.05.2023 14:47
    До частини ""РУССКОЯЗИЧНИЄ УКРАЇНЦІ" - штучний термін."
    Зворотньої дискримінації не існує. І саме .осійська мова була мовою привілейованих верств. Ну а оскільки добровільно віддавати привілеї не люблять, то й починаються крики.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше