Таємниця

Липневе сонце нещадно пекло у зеніті! Люди, що зібралися цього дня під під'їздом, ховалися в тіні дерев та навісу біля входу до будинку. До приїзду, як кажуть, винуватці сьогоднішніх подій залишалося не так багато часу. Але багато хто дивувався, чому не можна було все це провести з ранку. Часу було вагон! Можна ж було все організувати по-людськи, так ні! Все як завжди.

І ось за рогу повільно виїжджає чорний мікроавтобус. Він зупинився перед під'їздом і хлопці в пошарпаному одязі витягли його вміст у двір.

- Як минулого разу? - спитав один із хлопців у жінки в чорній пов'язці та з блідою шкірою. – Заносимо у квартиру?

- Ні, ні, - здавлено промовила вона, хитаючи головою, - ставимо тут. Ми й табуретки підготували.

Хлопці кивнули та швиденько поставили труну, а саме вона і була вмістом мікроавтобуса на табуретки. Спритними рухами вони відчинили її, поставивши кришку біля під'їзду.

Родичі почали підходити до покійниці. Жінка, що відповідала працівникам ритуальної служби, тихо плакала, дивлячись на стареньку у труні. Чоловік її віку підтримував її за руку і погладжував по плечу, намагаючись заспокоїти. Інші гості підходили до труни, клали туди квіти та відступали на пару кроків назад, утворюючи щось на кшталт кола. Священник стояв осторонь, чекаючи поки родичі та знайомі покладуть квіти.

У цей момент до будинку під'їхало три машини: червоний Mercedes-Benz CLA-Class 2021, чорний Mercedes-Benz S-Class 2019 та жовта Lamborghini Urus 2019. Мало хто помітив наближення цих машин, але не помітити трьох хлопців, які вийшли з цих машин було неможливо.

Всі троє були одягнені в чорний жалобний одяг: чорні шовкові сорочки, що обтягують їх накачані тіла, чорні штани та чорні шкіряні туфлі. Закочені рукави оголювали сильні м'язисті передпліччя, прикрашені татуюваннями. Золотий годинник і персні лише доповнювали образи сильних у всіх аспектах чоловіків. Кожен із них ніс у руках по величезному букету. Не менше ста троянд в кожному! Вони підходили до труни та ніжно клали букети до неї. Букети були настільки величезними, що практично закрили собою покійницю і мало не завалили саму труну. Але вона, похитнувшись, все ж таки встояла на табуретках. Самих хлопців це не дуже турбувало. Коли табуретки заскрипіли під труною з покійницею, схвильовано скрикнули лише деякі родичі, а хлопці тим часом підійшли для прощання. Перший із трійці ніжно провів своєю сильною рукою по щоці бабусі, підніс два пальці, вказівний і середній, до своїх губ, поцілував кінчики пальців і ніжно приклав їх до губ покійниці. Змахнувши скупу чоловічу сльозу, він відійшов убік.

Другий хлопець був сміливішим. Він нахилився і поцілував покійницю в губи, чим викликав ще більший подив у родичів. Ну, помилитися ж хлопці не могли? Бачать, хто в труні! Але ні! Поцілунок другого хлопця був не лагідним, а пристрасним. Якби не присутні, то можна було поклястись усіма святими, що поцілунок був французьким. І начхати, що мертва бабуся не відповість на цей раптовий порив пристрасті!

Третій хлопець узагалі не зміг стримати емоції. Його обличчя спотворила гримаса ридання, сльози котилися по щоках і все, що він зміг, це лише взяти руки покійниці у свої, підняти погляд до небес і щось тихо прошепотіти, похитуючи головою. Його товаришам варто було великого туди відтягнути його від труни та заспокоїти щось тихо шепочучи.

Священник почав проводити ритуал. Усі родичі стояли тихо та спостерігали за дійством. Всі, окрім однієї дівчини, чия бабуся лежала у труні. Рік тому вона була присутня на похороні своєї двоюрідної сестри та тоді вони закінчилися неймовірним фарсом! Аж згадувати соромно! Але що відбувається зараз, вона не знала, і цікавість взяла гору.

- Ви були знайомі з бабусею? - тихо запитала вона, підійшовши до одного з хлопців. Зрозуміло, в тиші, що панувала у дворі, її чув багато хто стояв поруч.

- Ми часто проводили час учотирьох, - пробасив хлопець. Він хоч і намагався говорити тихо, але зробити це басом не завжди виходить, і його відповідь чули, мабуть, усі присутні. Навіть священник, який читає молитву, крадькома глянув на нього.

- Учотирьох? – здивовано перепитала дівчина. – Просто бабуся ніколи про вас не згадувала. Я б запам'ятала.

- Розумієте, у нас були близькі стосунки, - сказав хлопець, - можна сказати інтимні. На жаль, ми змушені були зберігати їх… я не сказав би в таємниці, але просто не поширювалися про них. Сучасне суспільство досить толерантне, але все ще дивиться із засудженням на такі стосунки. Хоча, ще маркіз Де Сад про них писав і не бачив у цьому нічого поганого.

Усі, хто чув слова хлопця, приголомшено мовчали. А священник навіть спіткнувся на рівному місці та косо глянув на покійницю. Висловлювати щось ніхто не насмілився, бо боявся, що неправильно зрозумів сказаного. А ось дівчина не вгамувалася.

- Вибачте, - сказала вона, - але я, напевно, не так вас зрозуміла…

- Ні, ви все так зрозуміли, - перебив її хлопець. Вона замовкла, не знаючи, що й сказати, а всі присутні по-іншому подивилися на покійницю.

Священник, після почутого, абияк закінчив обряд і всі поїхали на цвинтар. Три машини їхали наприкінці траурного кортежу. На цвинтарі трійця так само стояла осторонь. Водій Lamborghini Urus 2019, який зміг взяти себе в руки та заспокоїтися, знову дав волю своїм почуттям, коли труна повільно опускалася в могилу і навіть відвів погляд, коли перші жмені землі вдарилися об її кришку.

- Ви поїдете до їдальні? – тихо спитала молода дівчина, коли родичі та знайомі сідали до автобуса. – На поминки.

- Ні, - похитав головою хлопець. Його товариш досі намагався заспокоїти ридаючого друга. Вигляд згромадженого на могилі хреста остаточно вивів того з душевної рівноваги.

– Ми були іншою стороною її життя, – продовжив хлопець. - У вас своя скорбота, у нас своя. Миру вам.

Після цього трійця повільно попрямувала до своїх машин.

* * *

За два тижні до похорону.

- Бачили б ви, як мою внучку ховали, - важко дихаючи, казала бліда старенька, що лежить на лікарняному ліжку.

- Не мав радості бути присутнім, - посміхаючись гострою усмішкою, вимовив худий хлопець в окулярах, сірому костюмі трійці та з прилизаним волоссям. Коротше, типовий менеджер із продажу середньої руки.

- О, онуче, це було щось! – надихнулася бабуся. - Внучка моя померла трохи більше як рік тому. Нещасний випадок, - старенька не вдавалася у подробиці, а співрозмовник лише мовчки кивнув, продовжуючи слухати. Він точно був певен, що це його клієнт! Бабуся ось-ось душу богу віддасть, часу перебирати варіанти у неї точно немає! Отже, все в його руках.

- Тоді дощ йшов, і ми вмовили хлопців із ритуальної служби занести труну до квартири, - продовжила свою розповідь старенька. - Хлопці, звичайно, не хотіли, але гроші творять чудеса.

Її співрозмовник кивнув усміхаючись. Він точно знає, які дива творять гроші.

- Чекали на священник, а він усе ніяк, - каже бабуся. - Тут уже Оленка, друга моя внучка, донька моєї доньки, ховали то доньку сина, спустилася і за п'ять хвилин піднімається, приїхав. Поки переодягся, поки те, поки се, а час іде. Ми поспішали. Батюшка виходить і несміливо так у кутку став. Ми спочатку не зрозуміли, а потім у кімнату його помічник увірвався. Весь червоний, із ріжками на голові, вогнем на… ну ти зрозумів.

Співрозмовник знову кивнув.

- Що він із нею робив! – захоплено промовила старенька. - Як він танцював на ній! Як згинався! Що витворював! Це ми потім дізналися, що це ніякі не батюшка з помічником, а просто хлопці залітні, але мені тоді це в душу запало! У саме серденько! – вона постукала пальцем по грудях у серці.

- Я хочу щось подібне на моїх похоронах, - віддихавшись, сказала вона. - Розумієш?

- Так, - кивнув хлопець, - але біса зі священник не гарантую. Та й ви самі розумієте, - він розвів руками, - це пройдений етап. Ваші родичі таке не допустять, треба щось нове, оригінальне.

- Так, онучку, нове та оригінальне, - кивнула бабуся, - думай, ворушили мізками. Якщо вони змогли до Вія додуматися, то й ти не підкачай.

- Вія? – здивовано спитав співрозмовник.

- Я ж говорю, витворяв таке! – захоплено відповіла бабуся.

- Що ж, - кивнув він, - обіцяю не підкачати!

І ось через три дні у тій самій палаті.

- Ох, кров із молоком! - захоплено говорила бабуся - Була б я років на п'ятдесят молодше, я б з вами трьома влаштувала!

Перед нею стояло троє красенів: накачані, високі, чорняві з охайною борідкою.

- Як вам? – поцікавився «онучок». На ньому так само був сірий костюм та окуляри.

- Ідеально! - вигукнула старенька.

- Що ж, - поправляючи окуляри, промовив співрозмовник. – Перейдемо до детального плану. Михайло, Петро та Павло…

- Прямо як апостоли! - не відводячи погляду від хлопців, сказала бабуся. Хлопці їй у відповідь лише посміхалися.

- Ні, - розгублено промовив «онучок», - Михайло це архангел, а апостоли тільки Павло та Петро.

Але бачачи, що співрозмовниці на це відверто начхати, продовжив:

- Так от, Михайло, Петро і Павло прийдуть на ваш похорон у жалобному одязі, покладуть на вашу труну величезні букети червоних троянд. У кожному букеті буде рівно сто троянд! І зі скорботними виразами облич стоятимуть до кінця церемонії прощання осторонь. Також вони проїдуть на своїх машинах на цвинтарі. Не хвилюйтеся! У них не якісь дешеві відра, машини найвищий клас! Спорткари та представницький клас!

«Онучок» щосили намагався продати свій товар! Суму він уже обмовив і гроші мають бути у замовниці. Він, звичайно, вважав за краще безготівковий розрахунок, але старенька наполягла на готівці. А слово клієнта, як кажуть, закон!

- Там вони пустять скупу чоловічу сльозу і після поховання тихо поїдуть, - продовжив він.

- Добре, - так само посміхаючись, сказала старенька, - конверт під подушкою, перерахуй.

«Онучок» невпевнено поліз під подушку і дістав звідти важкий конверт. Перерахувавши, не виймаючи купюр із конверта, він розгублено промовив:

- Тут більше обумовленої суми.

- Знаю, - нарешті відірвавши погляд від хлопців, промовила старенька. – Це доплата.

- За що? – здивувався «онучок». Насправді він був радий доплаті, до того ж такій великій. Але він розумів, що просто так доплачувати ніхто не буде і був готовий почути нові умови замовниці.

- Нехай вони мене поцілують, - знову повертаючись до хлопців, сказала бабуся, - коли я в труні лежатиму.

- Ну... – «онучок» розгубився і подивився на хлопців. Він би ні за які гроші світу не цілував би мертву стару! Але хлопці лише мовчки закивали.

- Добре, - кивнув він. – Ми, мабуть, підемо.

- Не поспішай, онучку, - усміхнулася бабуся, - дай старій п'ять хвилин помилуватися. Вони мене ще побачать, а я вже їх немає.

- Так, звичайно, - кивнув «онучок» і покірно залишився стояти біля ліжка старенької, поки та з усмішкою дивилася на гарних хлопців перед нею.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.