Зміст
  • Історія перша. Відьма.
  • Пролог.
  • Розділ 1. Прибуття.
  • Розділ 2. Ностальгія.
  • Розділ 3. Зерно Правди.
  • Розділ 4. Дикий Вогонь.
  • Розділ 5. Розбійники та Чаклуни.
  • Розділ 6. Менше Зло.
  • Епілог.
  • Історія Друга. Суд Богів.
  • Суд Богів. Пролог.
  • Розділ 1. Кордон.
  • Розділ 2. Жадібні Покидьки.
  • Розділ 3. Перевал.
  • Розділ 4. Туман.
  • Розділ 5. Ворог мого ворога...
  • Розділ 6. Ракаш.
  • Розділ 7. Матір Ночі.
  • Розділ 8. Погоня.
  • Розділ 9. Галявина Двох Сокир.
  • Розділ 10. Аспірант.
  • Суд Богів. Епілог.
  • Історія третя. Природа Звіра.
  • Природа Звіра. Пролог.
  • Розділ 1. Лісовик.
  • Розділ 2. Інтелектуальні Дискусії.
  • Розділ 3. Важливі гості.
  • Розділ 4. Бунт.
  • Розділ 5. Гіпотези Безумства.
  • Розділ 6. Важливі Гості.
  • Розділ 7. Прощання з Мерцем.
  • Розділ 8. Прокляття Каменоломні.
  • Розділ 9. Краплі Самопожертви.
  • Розділ 10. Темний Ліс.
  • Розділ 11. Катакомби.
  • Розділ 12. Древній.
  • Розділ 13. Гори-палай!
  • Розділ 14. Правильні Висновки.
  • Розділ 15. Стадний Інстинкт.
  • Розділ 16. Пробудження.
  • Розділ 17. Герої та Вигнаннці.
  • Природа Звіра. Епілог.
  • Від Автора.
  • Природа Звіра. Пролог.

    В кожній людині існують так звані інстинкт життя та інстинкт смерті. Інстинкт життя забезпечує енергію для існування росту і розвитку, у той час як інстинкт смерті працює на самознищення індивіда. Інстинкт смерті часто спрямовується назовні, проти навколишнього світу у формі агресії. Енергія інстинкту смерті постійно акумулюється в людині. Якщо вона не реалізується в маленьких дозах, то врешті-решт виллється в екстремальній формі. Спосіб очищення від негативної енергії — катарсис…

    З. Фройд

    «Теорія двох інстинктів»

    Пролог

    Сідайте діти навколо вогнища і я розповім вам історію про створення Гетьманщини...

    Ох як вас багато! Скільки прийшло послухати... Знову про Мамая!?

    Та майте совість! Скільки всього не розказаного, а вам все Мамай та Мамай. А, хай вам грець! Вмощуйтесь, бо ця історія буде довгою...

    ***

    Лист 1.

    Друже Мамаю, дорогий побратиме, я радий знати, що в тебе все добре. Гетьман все ще зайнятий військовими справами, тож до твоєї апеляції поки діло не йде. Але ти не хили голови, та не роби дурниць і скоро ми побачимось на полі бою, ще будемо пліч-о-пліч стинати бусурманські голови.

    Лист твій отримав і навіть не буду запитувати, що ти робив в землях дикунів, з начебто аспірантами Чигиринського університету. Стосовно того, що ти просив дізнатись: поки ніяких слідів. Треба, щоб ти дізнався ім'я вченого в Чигирині, хто стоїть за ймовірним переворотом в гетьманщині. Тоді то ми вже витягнемо з нього всі секрети.

    А поки що це грозить великими проблемами. Все одно дякую, що повідомив. Ми знали, що гетьман пригрів багато зміюк на грудях, тепер знаємо куди дивитись.

    Пиши, давайся знати. Твій товариш та побратим…

    Сірко.

    Лист 2.

    Доброго тобі часу доби, Мамаю. Навряд чи тобі цікаво, але я успішно добрався до Шейлару, де й далі зайняв свою посаду головнокомандувача яничарами. Перемир'я все ж відбудеться, але облишмо справи політичні твоєму гетьману та моєму візиру.

    Виявити кубло вчених-зрадників серед кубла звичайних вчених поки не вдалось. Є підозри, що вони стоять за багато якими справами, можливо вони причетні до пробудження відьми в Древляниках (в нас хороша розвідка, так що не дивуйся). Але знайти бодай якийсь слід я поки не можу. А це може означати лише одне: все набагато серйозніше ніж здається з першого погляду. Я давно казав, що султан пригрів багато зміюк на грудях, але нічого, ми знайдемо винних.

    Знаю, що марно, але, якщо раптом будеш в Шейларі, заходь в гості, я все ж завдячую тобі життям, а яничари виплачують свої борги. Або ж, сподіваюсь, скоро зустрінемось на полі бою, щоб я довів наш двобій до кінця.

    Вергілій.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.