Офіс 1.1.

Вона відпустила його руку і він одарував її своєю чарівною усмішкою, від якої в неї перехоплювало дихання, неначе їй знову 15. Вона спробувала якось контролювати свої емоції, щоби не стояти перед ним із почервонілими щічками, але його усмішка не давала жодного шансу для цього. Чоловік підморгнув їй та повільно увійшов у середину, а за ним крокував і її батько.

— Ми обов’язково повернемося, як тільки знайдемо вихід для всіх. Я абсолютно впевнений у цій технології, адже ми разом із тобою її розробляли, сонце, — сказав сивий чоловік перед тим, як зникнути всередині.

Людмила глибоко вдихнула та тільки кивнула головою, а потім сонячний промінчик попав прямо на сітківку її ока, змусивши жінку закліпати та відійти від спогадів про сьогоднішній сон. Людмила оглянулася навколо та пригадала, що рухалася у власній капсулі, а всі події зі сну були так давно, що вже здавалися напівправдою. Цей сон знову змусив пригадати, скільки надій тоді було вкладено в одне рішення і як нещадно вони були розбиті всього протягом трьох годин.

Людмила спробувала не зациклюватися на минулому та виглянула назовні, щоби зрозуміти, де вона зараз. Поруч на низькій повітряній трасі було чимало таких же капсул, а внизу кипіло безперервне життя столиці. Уже через хвилину жінка помітила 70-поверховий хмарочос, у якому працювала, та полегшено видихнула. Перед спуском у будівлю штучний помічник Марія увімкнула новини і вони у вигляді голограми повідомляли:

— За цю ніч тричі спостерігалося невелике коливання щита, що призвело до потрапляння в захищену зону міста 325 мг небезпечних газів. Загалом за 23 серпня 2120 року від отруєння небезпечними газами в Україні загинуло 244 людини, у тому числі від наслідків нетривалого вдихання. Саме тому нагадуємо про необхідність носіння на вулицях, навіть під захисним щитом, захисних масок, а також про те, що необхідно регулярно змінювати фільтри в будинку, офісі та капсулі. Саме в цьому місяці фільтри з покращеним ступенем очищення від компанії «Стандарт» доступні зі знижкою за умови покупки від трьох штук, — зачитав диктор сумну статистику.

Людмила тільки важко вдихнула та спробувала згадати настанови, що не потрібно допускати у свій розум негативні думки. Тим часом, капсула із Людмилою на водневому двигуні плавно опускалася тунелем, розташованим у центрі будівлі, на рівень 36 поверху. Усе було настільки плавно, що жінка навіть і не помітила, коли капсула припинила рух.

Людмила взяла свою сумку та захисну маску із фільтром найвищого захисту на всякий випадок та вийшла в загальний коридор. В офісах за скляними стінами активно над чимось працювали десятки спеціалістів, які навіть не звернули увагу на повернення одного з акціонерів їхньої корпорації. Людмила була впевненою, що більша частина з них навіть і не знала, хто вона така. Так буває, коли корпорація розширюється в різних напрямах, половина з яких уже в зовсім іншій сфері.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Світлана Гуйтан
23.08.2021 19:26
До частини "Офіс 1.1."
Хотілося би сказати кожному конкурсанту, що ми всі, напевно , не професіонали судити твори. Головне, щоб твір був читабельним (щоб хотілося читати і не зупинятися), а решту мало би судити професійне жюрі. Якщо я комусь поставила поганий комент, то не ображайтеся. Мій твір теж одні сприймають із захопленням, п інші ні. Тримаймося і успіху кожному, якщо не тепер, то в майбутньому
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Андрій Бараняк
    23.08.2021 15:07
    До частини "Офіс 1.1."
    Вітаю! Твір цікавий. Є над чим подумати. Помилки не шукав і про них не стану говорити. Удачі в конкурсі.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександра Ангел
    23.08.2021 20:09
    Дякую. Так як я прочитала більше половини конкурсних творів, можу сказати, що помилки це спільна проблема 95% творів. Швидше за все через брак часу.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Світлана Гуйтан
    22.08.2021 17:15
    До частини "Офіс 1.1."
    Тема твору не відповідає розв'язці, зустрічаються русизми, окремі граматичні помилки. Читалося з обов'язку, немає захоплюючих моментів.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександра Ангел
    23.08.2021 11:11
    На мою думку у моєму творі не могла бути ніяка інша розв'язка, особливо щаслива. Від однієї події не можуть змінитися в один момент мільйони людей, для цього необхідно дуже багато зусиль, які і прикладуть головні герої, адже у них є сильна мотивація. А якщо вас не захоплює тема екології чи корпорацій, які думають тільки про свій прибуток в незалежності від наслідків, значить вам ці теми не близькі.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Катерина Карлащук (Кейтлін)
    18.08.2021 23:31
    До частини "Офіс 1.1."
    Дуже гарно. Помітила пропущені слова, особливо часто губили "не". Але то не псувало загальної картини. Успіхів на конкурсі.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ліза Маслова
    15.08.2021 19:04
    До частини "Офіс 1.1."
    Скажу чесно, я не люблю сюжети, засновані на теоріях змов, на кшталт "людей хочуть повбивати і приховують це". Але! У вас це настільки добре вписано у сюжет та загальну атмосферу антиутопії, що навіть попри мій скептицизм я дуже і дуже задоволена прочитаним. А емоційна кінцівка просто космос! :) Окрема дяка за висвітлення теми забруднення. There is not planet B (принаймні, зараз)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олександра Ангел
    15.08.2021 20:01
    До частини "Офіс 1.1."
    Щиро дякую. Якщо чесно, я також не дуже люблю сюжети, засновані на теоріях змов. В творі більше хотілося описати людей, яким байдуже до глобальних проблем, що вони можуть змінити, але не змінюють, бо їм і так добре або вони мають якусь користь з такої ситуації.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Олена Мрійлива
    10.08.2021 23:00
    До частини "Офіс 1.1."
    Гарний фінал, все-таки надія помирає останньою. Трохи схоже на "Інтерстеллар", але, звісно, є свої неповторні деталі. Також раджу числівники прописувати словами, а не цифрами в тексті, бо у вас там "два", "три" словами, а потім 1 година і так далі. Успіхів на конкурсі!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Скуловатова Олена
    07.08.2021 20:30
    До частини "Офіс 1.1."
    Мені сподобалось, як вибудовано сюжет та як автор підвів до кінцівки. Вам варто "прополоти" займенники. Їх дуже багато зайвих. Просто сідайте і прибирайте всі підряд та перечитуйте речення, якщо не втратило смисл - ви на правильному шляху.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Галина Самойленко
    06.08.2021 20:46
    До частини "Офіс 1.1."
    Хороший сюжет. Сподобався стилicтичний пласт тексту, його словарний склад, тобто лексика - м'яко написано. Але менi здається така стилicтика надто характерна для Аркушу. Чомусь усi трохи схожi один на одного, впiзнаванi. Вирiзняє сюжет. Вiн - фiшка. Успixiв.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше