Зміст
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1

    КОРПОРАТИВНА ЕТИКА

    Регулярна група оперативників компанії SHARK.CORP. № 56375638//99:

    Ім'я:СайрусКрід

    Стать: чоловіча

    Ступінь модифікації: 32%, клас: нано-модифікація

    Спеціалізація: стратегія, тактика

    Ім'я: Аліса Сінклер

    Стать: жіноча

    Ступінь модифікації: 40%, клас: нано-модифікація

    Спеціалізація: шпигунство, розвідка

    Ім'я: Джин Вей

    Стать: чоловіча

    Ступінь модифікації: 17%, клас: кібер-модифікація

    Спеціалізація: хакер

    Ім'я:БоманіРодрігез

    Стать: чоловіча

    Ступінь модифікації: 70%, клас: кібер-модифікація

    Спеціалізація: важке озброєння

    Оперативники корпорації SHARK.CORP.:

    Ім'я:АлексФрай

    Стать: чоловіча

    Ступінь модифікації: 25%, клас: кібер-модифікація

    Спеціалізація: пілот

    Ім'я:Хельга Вагнер

    Стать: жіноча

    Ступінь модифікації: 37%, клас: кібер-модифікація

    Спеціалізація: хірург-імплантолог

    Ім'я: Чарлі Райт

    Стать: чоловіча

    Ступінь модифікації: 25%, клас: кібер-модифікація

    Спеціалізація: снайпер

    ГЛАВА 1

    Конгломерат Чикаго

    07 вересня

    02:18 ночі

    Зона Вільної Торгівлі

    Оперативна група № 56375638//99, або просто «дев'ятки», прямувала до точки висадки в тактичному флаєрі, замаскованому під міське таксі.

    Сайрус Крід, командир групи, стоячи у проході між бортовими лавами, віддавав розпорядження своїм людям:

    – Провести діагностику всіх систем, перевірити спорядження… – флаєр відчутно хитнуло, і Крід швидко схопився за поручень над головою… – п'ятнадцятихвилинна готовність!

    Броньований гігант, що сидів по лівому борту, дисципліновано зайнявся діагностикою своїх кібер-імплантів. Бомані Родрігез, двометрового зросту м'язистий афро-іспанець, після великої модифікації став ще більш потужним і важким, і в групі «дев'яток» грав роль «танка» – оперативника, що проламує оборону ворога і забезпечує переважне вогневе прикриття.

    Навпроти Родрігеза розташувалася струнка та витончена Аліса Сінклер. Дівчина вже одяглася в маскувальний комбез, тканина якого облягала тіло, немов друга шкіра. Модифікація Аліси робила її ідеальним шпигуном або розвідником, дозволяючи проникати в об'єкти під суворою охороною, крізь найчутливіші системи безпеки.

    Третій член групи – Джин Вей, сидів у кріслі другого пілота, контролюючи через бортовий термінал повітряний коридор, яким слідував флаєр. Пальці хакера швидко стукали по клавіатурі терміналу, мерехтячи сріблястими візерунками вживлених під шкіру мікросхем.

    Сам Крід, подібно до Аліси, не мав зовні зазначених поліпшень, його модифікація полягала в імплантації нанітів, найдрібніших нано-механізмів, які при активації формували шар підшкірної броні, екстрено стимулювали м'язові волокна, збільшуючи фізичну силу та швидкість, загострювали зір і слух.

    Маючи неординарні тактико-стратегічні здібності, Крід самостійно розробляв операції, в яких брали участь «дев'ятки».

    До виконання поточного завдання корпорація залучила ще кількох оперативників, які перебували у номінальному підпорядкуванні Кріду.

    Один з них – АлексФрай, в даний момент керував флаєром, ведучи машину крізь щільну пелену дощу, серед моря яскравих вогнів хмарочосів, променів прожекторів і вуличних освітлювачів.

    Фрай був досвідченим і холоднокровним асом, впевнено тримаючи важке судно в межах заданого коридору. Трохи вище лопаток, біля шиї, Алексу був імплантований нейропорт, якого через роз'єм на спинці крісла підключався нейрокабель, дозволяючи пілоту «відчувати» машину буквально спинним мозком. Локальна кібер-модифікація плечового поясу у разі потреби посилювала фізичну силу рук для керування судном в умовах перевантаження або аварійного польоту.

    Хірург-імплантолог Хельга Вагнер трималася особняком, віддаючи перевагу самоті особистого простору. Хельга була надзвичайно професійним фахівцем, практичним і математично точним. Її кібер-модифіковані руки ніколи не тремтіли при проведенні операцій у польових умовах, порожнини у передпліччях містили весь необхідний набір хірургічних інструментів та антисептичних засобів. При цьому Вагнер була нелюдимою і небалакучою людиною. Крід волів не зустрічатися поглядом з її штучними пронизливо-синіми очима.

    Ще один залучений оперативник знаходився за кілька кілометрів від поточної позиції «дев'яток».

    Чарльз-"Чарлі"-Райт, ветеран Торгових Війн, снайпер. Внаслідок бойового поранення втратив ліве око, згодом замінене кібер-імплантом. Після закінчення Торгових Війн став найманцем, і корпорація SHARK.CORP., оцінивши його таланти в усуненні цілей з далеких дистанцій, уклала з Райтом постійний контракт.

    Локальна кібер-модифікація плечового поясу дозволяла Райту без додаткової опори утримувати громіздкі далекобійні гвинтівки та зводити до мінімуму ефект віддачі під час ведення вогню.

    На даний момент Чарлі Райт лежав на парапеті даху мега-хмарочоса, за п'ять кварталів від перетину Зони Вільної Торгівлі з сектором корпорації CYBERTECH., пригорнувшись здоровим оком до лінзи електронного прицілу установки ведення снайперського вогню (УВСВ), розробленої SHARK.CORP. Ствол масивної, трьох метрів у довжину, гвинтівки лежав на дульних сошках.

    Райт зняв старомодну архаїчну пов'язку, якою прикривав окуляр імпланта і накрив голову від дощу невеликим капелюхом з екіпіровки рейнджерів, щоб м'які поля прикривали лінзу прицілу.

    Його метою був кур'єрський фургон корпорації CYBERTECH., який поспішав потрапити до рідного сектору, із вантажем свіжої кореспонденції. У дні розвитку комп'ютерних технологій, віддалена передача даних засобами бездротового зв'язку стала занадто ризикованою, оскільки могла будь-якої миті бути заблокованою або перехопленою висококваліфікованим хакером. Хоч як парадоксально, але корпорації, турбуючись за збереження найважливіших даних, знову почали використовувати тверді носії інформації та кур'єрів, які доставляли дані з одного пункту до іншого.

    Така система доставки також не гарантувала безпеки, і тоді була прийнята негласна угода про дотримання нейтралітету в так званих Зонах Вільної Торгівлі, що подібно до кровоносних артерій, перетинали місто і ділили його на сектори корпорацій – найбільших гравців Глобального ринку.

    І зараз «дев'ятки» збиралися порушити один із не писаних законів корпоративної етики, напавши на кур'єра корпорації-конкурента у нейтральній зоні.

    Втім, поняття нейтралітету в зонах вільної торгівлі завжди було досить умовним.

    Фургон, що відстежувався Райтом, був наземним колісним транспортом, що рухався в потоці таких же фургонів і вантажівок, занадто габаритних, щоб маневрувати в повітряних коридорах. Чарлі впіймав кур'єра в перехресті прицілу і «вів» його в очікуванні наказу.

    На друге «око» снайпера передавалася картинка з безпілотних дронів-вартових, яких Райт запустив у повітря навколо даху.

    Будь-який корпоративний транспорт був оснащений бортовою чорною скринькою. Ці пристрої були настільки ж простими, як і надійними. Не маючи виходу в загальну мережу, вони не могли бути віддалено зламані хакерами, реєструючи все, що відбувалося з транспортом на шляху. Також вони постійно сканували в пасивному режимі весь навколишній простір, реагуючи на будь-який прояв загрози і моментально відправляючи на базу пакетований імпульс – сигнал тривоги.

    Як наслідок – атака з флаєра, на якому наближалися «дев'ятки», виключалася.

    Крід розробив план, яким ніхто ніколи не повинен був простежити участь SHARK.CORP. у майбутньому нападі.

    – Райт? – пролунав у навушнику снайпера голос Кріда.

    – На зв'язку, – озвався той, – готовий до роботи.

    – За готовністю, – резюмував Сайрус. В умовах постійного ризику радіоперехоплення переговори велися розпливчастими формулюваннями.

    Чарлі поклав палець на курок УВСВ та плавно потягнув. Розкотисто гримнув постріл, але важка гвинтівка лише слабо здригнулася в міцній хватці Райта. З довгого дула разом із язиком полум'я вирвалася реактивна куля, блок керування якої одразу активував сопла, ще більше розганяючи початкову швидкість снаряда.

    Долаючи понад тисячу метрів за секунду, куля прямувала до цілі.

    Чорна скринька на борту кур'єрського фургона не реєструвала жодних загрозливих маневрів у радіусі двохсот метрів. Постріл був зроблений далеко за кордоном охоплення, і пристрій просто не встиг розпізнати загрозу, доки куля не пройшла між колесами фургона і не врізалася в дорожнє полотно. Від удару оболонка кулі розкололася, вивільнивши локальний ЕМІ, що миттєво спалив усю електроніку на борту, включаючи чорну скриньку.

    Фургон зупинився із заглухлим двигуном, і в цей же момент флаєр-таксі різко пірнув на п'ятдесят метрів униз, так що у всіх на борту грудка підскочила до горла.

    Алекс вирівняв судно прямо над знеструмленим фургоном, врубавши прожектори і освітивши транспорт яскравою плямою світла. Сайрус та Бомані на страхових тросах ковзнули до кур'єра. Усередині опинилися троє співробітників корпорації CYBERTECH. – звичайні люди без зовнішніх модифікацій. В одного з куточка рота сочилася кров, мабуть, ЕМІ спалив внутрішній імплант.

    Напад стався настільки стрімко, що службовці не встигли відреагувати і просто сиділи з витріщеними очима. Родрігез активував на лівій руці плазмовий різак і зрізав замок з броньованих дверей водійської кабіни. Сайрус, прикриваючи свого оперативника, відразу закинув усередину газову гранату. За мить усі троє службовців були надійно приспані.

    Джинн зі свого терміналу включився в дорожні протоколи і представив ситуацію як поліцейську операцію із захоплення контрабанди наркотиків. Через хвилину з'явилися дорожні дрони, розставляючи смугасті конуси, що миготіли попереджувальними сигналами та голограмною обмежувальною лінією.

    Тим часом Крід махнув рукою, і Алекс опустив флаєр нижче, відкриваючи вантажну рампу.

    Сайрус та Бомані завантажили тіла на репульсорні ноші, і Крід відбуксував їх у вантажний відсік флаєра. Повз нього по рампі пробіг Джин, направившись до знеструмленого фургона. Хакер ніс кейс із запасними блоками живлення. Родрігез, використовуючи жахаючу силу своїх кібер-рук, зірвав панель з борту фургона і витяг зі спеціальної ніші батарею, що димилася. Швидко замінивши її на нову, Бомані знову активував різак і наварив зірвану панель на місце.

    Тим часом Крід розклав тіла по столах у польовому шпиталі, влаштованому у вантажному відсіку флаєра, а доктор Вагнер закотила рукави свого халата.

    Насамперед вона зайнялася чоловіком із кровотечею. Її штучні очі просканували тіло пацієнта рентгеном, визначаючи ушкодження. Без зусиль розірвавши формену сорочку, вона оголила груди і торс чоловіка. З зап'ясть Хельги висунулися розтруби і розпорошили на її долоні струмені антисептика. Таким же способом вона повела зап'ястям над шкірою пацієнта, продезінфікувавши місце майбутнього надрізу. Передпліччя хірурга розкрилися, відкривши внутрішні осередки, в яких знаходилися скальпелі, шприци та затискачі. Потрібний інструмент миттєво подавався в долоню лікаря тонким сегментованим маніпулятором, і так само швидко забирався назад, для заміни наступним.

    Вагнер зробила швидкий впевнений надріз грудини пацієнта та розвела краї рани спеціальними роз'ємами. При роботі її зап'ястя оберталися і рухалися під недоступними звичайній людині кутами і градусами.

    Прибравши шар шкіри та м'язів, Вагнер виявила згорілий кардіостимулятор. Швидко від'єднавши прилад, що вийшов з ладу, Хельга затисла артерії, що йшли до нього, і кивком голови покликала мед-дрона, що служив асистентом. У корпусі дрону відкрився стерильний бокс, у якому, в клубах кріопара виблискував новий стимулятор.

    Швидко замінивши прилад, Хельга знову приєднала до нього органічні судини та активувала механізм. Серце пацієнта здригнулося і почало ритмічно скорочуватися, качаючи кров. Звівши краї розрізу, лікар застеплила рану медичними скобами і наклала пов'язку. Вся операція зайняла трохи більше двох хвилин.

    Відзначивши стабільні життєві показники та рівні піки серцевої активності на моніторі столу, Хельга перейшла до наступного завдання.

    Кожному кур'єру CYBERTECH., як і будь-якій іншій корпорації, імплантувався розпізнавальний чіп, мітка «свій-чужий» для систем безпеки та контролю. Потрібний чіп виявився в жировому прошарку правого плеча, також виведений з ладу ЕМІ.

    Зробивши мікронадріз, Хельга безпомилково намацала пристрій довгим медичним пінцетом і витягла чіп із плеча кур'єра. Вилучення пройшло настільки чисто і точно, що рана не потребувала подальшої обробки.

    Зовні, Джин Вей закінчив перезапуск і калібрування бортових систем фургона, і швидко пробігши під дощем, піднявся у вантажний відсік флаєра.

    Вийнявши зі сталевого хірургічного судка намистину чіпа, хакер примружив розкосі очі, оцінюючи складність пристрою, і задоволено хмикнув.

    Помістивши чіп у приймач молекулярного сканера, Вей провів повний аналіз та компіляцію пристрою, після чого підібрав у вантажному боксі найближчий аналог розробки SHARK.CORP. Поклавши «рідний» чіп на тестову платформу лазерного налаштувача, Джин перенастроїв чіп так, щоб його сигнатура ідеально відповідала пристрою CYBERTECH., Після чого підготував ще три екземпляри.

    Вагнер помістила готові чіпи в капсули з рідким нейтральним середовищем і зарядила ними пістолет-ін'ектор.

    Першим свій «укол» отримав Крід. Потираючи плече, він покликав решту оперативників групи для такого ж «щеплення». Сайрус, Аліса та Джин вдяглися в комплекти форми кур'єрів CYBERTECH. і пересіли до кабіни фургона. Бомані був занадто масивним, щоб зійти за звичайного поштового кур'єра, і йому, до певного часу, доведеться сховатися в кузові, вміст якого перевантажили у відсік флаєра. Інформація ніколи не буває зайвою, тим більше інформація конкурентів.

    Сівши за кермо фургона, Сайрус завів двигун, що живився від нової батареї, і вивів машину в потік.

    Позаду Алекс підняв флаєр у повітря, запитуючи новий коридор, і розгорнув судно у протилежному напрямку.

    Кордон Зони Вільної Торгівлі з сектором корпорації пролягав прямо посеред вулиці з жвавим рухом, відзначений присутністю сторожових дронів. Один з них підлетів до відкритого вікна фургона, просканувавши всіх, хто знаходився всередині, червоною лінзою об'єктиву.

    – Ви прибуваєте до сектора корпорації CYBERTECH. – повідомив дрон механічним голосом, – корпорація CYBERTECH. бажає вам приємної та безпечної поїздки.

    Контрольна перевірка «свій-чужий» пізнала фургон як транспорт корпорації, і «дев'ятки» безперешкодно перетнули кордон. На вулицях сектора маячило та світилося безліч логотипів CYBERTECH. – величезні неонові панелі на стінах будинків та банери на стовпах вуличних освітлювачів. Сайрус вів машину до одного конкретного хмарочоса – техно-вежі зі скла та бетону, одного з офісних штабів корпорації.

    При в'їзді в підземні гаражі будівлі фургон піддався перевіркам вже більш серйозних систем безпеки, що «просвітили» машину променями, тепловізорами, датчиками тиску і біометрії.

    Слідкуючи світлодіодними покажчиками на бетонній підлозі, Сайрус вирулив у паркувальну зону поштової служби. Величезне місце паркінгу було розкреслено лініями стоянкових осередків, під стелею висіла напівсфера автоматичної турелі роторної гармати.

    У одного зі службових сходових ходів стояв службовець у комбінезоні кур'єрської служби, нетерпляче махаючи рукою фургону, що під'їжджав.

    Крід припаркував машину на вільному місці і, насунувши нижче козирок форменої кепки, виліз із кабіни. Службовець, зважаючи на все – менеджер з молодшого складу управління, про що свідчив комірець сорочки і краватка, що виглядала з ворота комбінезону, роздратовано постукав пальцем по своєму електронному планшету:

    – Ви зірвали графік на вісім хвилин. Зареєстрований простий на автостраді. Що вас затримало?

    – Нас зачепило поліцейською операцією. Довелося почекати, поки знімуть силовий купол, – примирливим тоном відповів Крід, прямуючи до менеджера.

    – Так, у звіті є рапорт, – буркливо погодився той, не відриваючи очей від екрана планшета, і знову нахмурився:

    – У вас перенавантаження на зайві п'ятдесят кілограмів.

    Що абсолютно точно відповідало дійсності: вага Родрігеза значно перевищувала сумарну вагу боксів з носіями інформації, які «дев'ятки» винесли з кузова фургона.

    Менеджер саме збирався відчитати неуважного кур'єра, але в цей момент Сайрус уже підійшов до нього впритул. Легке, майже дружнє поплескування по плечу, ближче до шиї, і менеджер, з очима, що закотилися, осів на підлогу. Навіть не дивлячись на можливу наявність модифікацій, вплив на нервовий вузол гарантовано паралізувало тіло надміру прискіпливого клерка.

    Кур'єри корпорації, що працюють в інших кінцях зали, нічого не помітили, зате відреагувала гармата під стелею. Її ствол почав розвертатися в бік Криду, але відразу знову опустився. Чіпи в тілах «дев'яток» ідентифікували їх як службовців CYBERTECH., і логічний процесор гармати намагався «переварити» ситуацію, коли ворожі дії щодо корпорації вчинилися з боку її ж співробітників. Після мікросекундної обробки даних процесор вирішив ігнорувати непередбачений протоколом сценарій.

    Сайрус відтягнув непритомного клерка в кабіну, з якої вибралися Вей і Сінклер. Тепер, збоку могло здатися, що менеджер задрімав у порожньому фургоні.

    Джинн підійшов до настінного терміналу, дістаючи на ходу згорток компактного килимка сенсорної деки (дека, дошка – клавіатура). Розстеливши свою "дошку" поверх стандартної клавіатури, Вей підключив її коротким дротом до універсального порту терміналу. Модифіковані пальці хакера ледь торкалися сенсорної поверхні килимка, набираючи послідовність символів та програм, по маленькому екрану терміналу побігли рядки вірусу, що почав завантажуватися в систему CYBERTECH.

    Щоб обійти захисні «файрволли» корпорації, Джинн впроваджував свою шкідливу програму окремими модулями, які потрапивши до кореневого каталогу, розпочинали активний пошук та з'єднання один з одним. За хвилину вірус «зібрав» себе частинами і активувався. Ще за півтори хвилини, гармата, камери, охоронні системи, двері та ворота паркувальної зони вже були під контролем Джинна. Не зупинившись на цьому, вірус продовжив проникнення в підкаталоги та гілки системи корпорації. Вей уважно стежив за поширенням свого дітища. Динамічні програми захисту моніторили систему у пошуках чужорідного ПЗ, постійно оновлюючись та самонавчаючись. Через точку доступу настінного терміналу хакер також постійно модифікував і коригував код вірусу, щоб той якнайдовше залишався непомітним для таких програм.

    Тепер настала черга Аліси Сінклер вступити в гру. Дівчина скинула форму кур'єра і граційно потяглася, розминаючи м'язи. Натягнувши на голову облягаючий каптур, Аліса повністю приховала своє коротко острижене чорне волосся і активувала режим візуального маскування. Фігура дівчини почала піксельно розчинятися у повітрі, стаючи буквально невидимою. Спец-комбез Аліси також мав вбудовані в тканину наніти, які моментально підлаштувалися під режим маскування, проте крім функції оптичного камуфляжу, костюм також маскував тепло, що виділяється носієм, і придушував шумовий фон розміреного дихання, рівного серцебиття і легких кроків. Аліса стала «невидимою» не тільки для неозброєного ока, але і для багатьох охоронних датчиків.

    – Джин, крихітко, не відчиниш дамі двері? – промуркотів з порожнечі голос Аліси.

    Хакер, не відриваючись від основного заняття, хмикнув і набрав кілька додаткових символів на деці. Електромагнітний замок на сходах клацнув, і двері злегка прочинилися, запрошуючи увійти. Невидима і невловима, Аліса пройшла повз Крида і Джинна, і Сайрус, якби не знав точно, де саме знаходиться дівчина в кожний конкретний момент, ні за що її не помітив би.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Анатолій
    11.03.2023 10:55
    До частини "1"
    Обгрунтовано і динамічно розгортаються події. Автор вміло вводить читача в глибину "файворл" конкуруючих корпорацій. Твір суцільно адаптований до швидкого читання.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Павло Тульський
    11.03.2023 17:53
    До частини "1"
    Дякую за відгук! Після такого серйозного коментаря, аж самому схтілося перечитати 1-шу частину))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше