Новорічне диво на Альфа-Дре

Планета Альфа-Дре готувалася зробити оберт навколо своєї Головної Зірки. Щойно це станеться ‒ настане Новий Рік. А у місті Альтеруінн, столиці, готуються до свята. Будинки прикрашають різнокольоровими ліхтариками.

Саме цим і займалися двоє братів, Ольсен і Альфен, 10-12 років на вигляд. Аж ось, хлопці сіли перепочити.

‒ Багато ще роботи! Добре, що хатинка у нас маленька! Ти уяви, яка морока ‒ прикрашати палац! ‒ зітхнув Ольсен, високий і чорнявий. Озирнувся навкруги.

‒ Але ж наша хата оточена високими будинками і палацами. Так нас Новорічна фея ніколи не знайде! ‒ сумно відповів на те білявий Альфен. Ольсен на це тільки розреготався:

‒ Тобі вже скоро буде одинадцять! Ніякої Новорічної феї НЕ ІСНУЄ! То батьки нам подарунки дарували, телепню!

‒ Вона існує і прилетить до нас! Хоча їй краще прилетіти лише до мене, бо ти грубіян! ‒ з цими словами Альфен швидко встав і, люто зиркнувши на брата, буквально залетів у дім. Ольсен тільки засміявся.

Настав Новорічний вечір. Альтеруінн потопав у снігу та у світлі святкових ліхтарів. Брати, разом з іншими, висипали на площу. Вони захоплено дивилися на все, що відбувалося над сценою. Дрони малювали у повітрі яскраві рухомі картини. Кульмінацією стало велике фіолетове яйце, що поважно пливло, гойдаючись у повітрі. Раптом шкаралупа яйця взялася тріщинами, з нього вирвалися промені великого ліхтаря, який уособлював Велику Зорю, котра створила і планету, і навколишній всесвіт.

Хлопці вдома. Альфен спить, але Ольсенові думки були геть не святкові. Він розумів, що рік-два і змушений буде заробляти на їжу. Втомлений від сумних думок, вже хотів відвернутися до стіни, проте щось привернуло його увагу. Це був дрон, який літав не просто так. Кружляє коло “гнізда для подарунків”, збудованого Альфеном. Ольсен не зводив очей з дрона, тут до вікна підійшов Альфен і захоплено дивиться на дрон, котрий, покружлявши над гніздом, відлетів.

‒ Там щось є! ‒ захоплено сказав Альфен.

‒ Ні, тобі здалося. ‒ заперечив брат, проте малий його не слухав. Швидко вдягнувся, вибіг на подвір’я.

‒ Дивися, дивися! Подарунки! ‒ чує Ольсен знадвору.

Аж ось ‒ брат прибіг з двома підписаними коробками. І поки Альфен патрав свою, Ольсен довго сидів незворушно. Він вважав себе дорослим. Але ж дива існують, чи не так? Тим більше, в коробці лежала його найзаповітніша мрія.

****

Перша публікація: Конкурс "365 новорічних слів" на порталі "Літавиця": https://litavytsia.com/submissions/novorichne-dyvo-na-alfa-dre/

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.