Розділ 11. Німий.

На ніч їх загнали в сарай і зачинили ворота. Видно Руг щось відчув і став обережнішим. Рабів з кожним днем було все менше. Багато за словами Гро-Алора, сідало в човен і пливло геть.

Джалалію вже було краще. Вузькоокий вже сидів сам і жадібно з'їдав залишки їжі, котрою поділився Мамай.

Гро-Мор перешіптувався зі своїми людьми. Гро-Алор невдоволено дивився на них.

- Вони спочатку розберуться з нами, — об'явив їм з Джалалієм. — Краще б тобі, Мамаю, придумати, як нам вибратись.

Козак лише глянув на Джалалія. Той ствердно кивнув: я могти іти.

Козак кивнув у відповідь і піднявся. Він швидко переступав сплячих рабів.

Наблизився до Гро-Мора. Ватажок дикунів здивовано глянув на нього.

- Хто з твоїх людей найбільш кровожерливий?

Гро-Мор кивнув на одного зі своїх. Ним виявився молодий юнак з лисою головою і чорними татуюваннями на лиці. Його очі були червоні, немов налиті кров'ю.

- Як тебе звуть? — запитав Мамай.

- Він німий. Ми так і звемо його.

- Німий? — здивовано перепитав Мамай.

Той лише ствердно кивнув, всміхнувшись та показавши ряд жовтих зубів між яким стирчав рожевий обрубок язика.

Мамай поглянув на Гро-Мора, міркуючи, чи варто йому довіряти.

- Трясця твоїй матері, козаче! — не витерпів той. — Чого ти темниш?

- Якби я попросив відкрити ворота і підпалити ту рослину, що збирають жінки, твої люди змогли б це зробити?

- Припустимо.

- Добре, тоді умова така: ми спустимо корабель на воду, коли все горітиме.

- Значить ти таки з нами?

- Це ви зі мною.

- Але що тоді робити з охороною Руга?

Мамай глянув на Німого. Всміхнувся, дивлячись в криваві очі того. А тоді ударив того кулаком в лице.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.