Г

ГАРМОНІЯ

Богиня

Була така давньогрецька богиня Гармонія (грец. Αρμονία — «згода», «лад»).

Думки дослідників щодо її міфологічної родини розходяться, як варіант - тому, що Давня Греція довгий час була поділена на поліси, де існували схожі боги з різними іменами та походженням, а після об'єднання й їх всіх треба було якось об'єднати.

Як би там не було, а Гармонія була богинею згоди та щасливого шлюбу (так, Гера - у принципі про шлюб, самі розумієте, у неї самої з цим якось не дуже склалось, а Гармонія — саме про щасливий шлюб).

Стан

Мабуть, оскільки Гармонія була такою богинею, як сказано вище, саме її ім'я взяли для загального поняття, що вказує на поєднання, злагодженість і взаємну відповідність якостей (предметів, явищ і частин цілого).

А цей світ влаштований саме так: якщо є світло, десь є темрява; якщо є добро, десь є зло; якщо є літо, то є і зима (хоча десь при цьому немає снігу й я зараз не про 4 січня у Києві))

Бо одноманітна одноманітність — це вже не про гармонію.

Для мене особисто гармонія — це відсутність внутрішнього конфлікту та розуміння того, що й як відбувається у моєму тілі, емоціях і думках.

Навіть якщо щось йде "не так", однак я розумію, чому так сталося, то це — гармонія, бо гармонія не дорівнює ідеальності, а ось коли все геть вийшло з ладу й я не можу дати цьому ради - то вже цілковита відсутність гармонії.

А що таке гармонія для вас?

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Ксенія Демиденко
06.01.2023 16:26
До частини "Г"
Гармонія - це коли не тільки спокійно, а й нічого не болить. Душа теж. ВІд 24 лютого гармонії нема...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Валерія Матвієнко
    04.01.2023 11:18
    До частини "Г"
    Гармонія - коли спокійно на душі)) Ви дуже вдало підмітили: не обов'язково, щоб все ідеально, але, принаймні, я маю розуміти причинно-наслідкові зв'язки і способи виправлення ситуації)))
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше