Е

ЕНЕРГІЯ

від грецької ενεργός — діяльний

Загальна кількісна міра руху та взаємодії всіх видів матерії. Енергія не виникає ні з чого та нікуди не зникає, вона може тільки переходити з одного стану до іншого. Так проголошує закон збереження енергії. Тож, якщо вам здається, що ваша енергія кудись зникла, пам'ятайте, що ні — не зникла, а на щось/кудись витрачена — перейшла до іншого стану.

Поняття енергії поєднує всі явища природи до одного цілого, є загальною характеристикою стану фізичних тіл і полів. І людина теж є частиною природи та має фізичне тіло.

Поняття енергії пов'язане зі здатністю фізичного тіла або системи виконувати роботу. При цьому тіло або система частково втрачає енергію, витрачаючи її на зміни у навколишніх тілах. Тож, варто розуміти, на які навколишні тіла варто витрачати енергію, а яким — зась.

ЕНТРОПІЯ

Фізична величина, яка використовується для опису термодинамічної системи, є однією з основних термодинамічних величин. Ентропія є функцією стану термодинамічної системи та широко використовується у термодинаміці, у тому числі, технічній (аналіз роботи теплових машин і холодильних установок) і хімічній (розрахунок рівноваги хімічних реакцій). Твердження про існування і зростання ентропії та перелік її властивостей складають зміст другого закону термодинаміки ("закон про ентропію й її властивості"). Значущість цієї величини для фізики обумовлена тим, що поряд з температурою, її використовують для опису термічних явищ і термічних властивостей макроскопічних об'єктів. Ентропію також називають мірою хаосу. Бо хаос — це не про смерть, куди інколи теж відносять ентропію, це про життя, ба, більше, про його Всесвітній початок і, можливо, подальшу долю (це вже залежить від того, у що ви вірите). У будь-якому разі пам'ятаємо, що енергія не береться нізвідки та не зникає нікуди.

ЕЗОТЕРИКА

від грецької ἐσωτερικός — внутрішній

Специфічний погляд на внутрішньо-містичну сутність людського життя. Таємне знання, що передається у спадок від вчителя до учня, вчителем може бути і родич, якщо сила передається генетично.

Тож, коли ви кажете "езотерика" на все містико-магічне, то не праві.

А ще наразі багато шизотериків, бо езотерики так просто розкидатися порадами не будуть.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.