Частина 2: Повернення. Альта. 1.

– То скільки нам ще до висадки? – кремезний чоловік у срібному комбінезоні, що мало не репався на його грудях, розвалився у капітанському кріслі.

– Близько двох тижнів, – відповіла Тола, не відриваючись від розрахунків.

Беркут розчаровано зітхнув і продовжив вивчати навігаційні мапи нігелійського сектора. А тоді невдоволено поворушив плечима і додав:

– І чому ці лахи такі незручні?

– Бо серед екіпажу поштовиків не часто трапляються чоловіки твоєї статури, – всміхнулась Тола. – На Альті підшукаємо тобі щось зручніше.

– Може я піду у своїй одежі? – скривився Беркут.

– Вона стала лахміттям ще два роки тому і в ній ти навряд чи будеш схожим на капітана поштовика.

– А так дуже схожий? – насмішкувато спитав Беркут.

– Не дуже, – всміхнулась Тола. – Більше скидаєшся на космічного гультяя, що вкрав пошкоджений зореліт.

– І це добре?

– Непогано. Головне, щоб не дізнались звідки ти насправді.

– Згоден. Не варто всім знати, з якої я дупи.

– Не в тім річ. Просто існують правила Співдружності про планети, що не досягли рівня космічних польотів. Їх територія – заповідна, а мешканці – недоторкані.

– Тобто ми дикуни, яких не можна вивозити із зоопарку, – підсумував Беркут.

– Заповідника.

– Одна хрінь.

Тола нічого не відповіла. Беркут чудово все розумів, для нього не треба було підбирати слова. Єдине про що він не знав, так це, чого їй буде вартувати викрадення мешканця зони недоторканості, якщо про це стане відомо.

– Зосередься на підготовці, – коротко сказала вона.

– Святі мандрівці! Невже ще щось вчити? – скривився Беркут. – За ці два роки я освоїв вже все, що можна: керування зорельотом, навігацію, якусь дивну мову і цілий архів голографічної маячні про етикет в нігелійському секторі. А ще ж курс лекцій про світобудову від самої небесносяйної Ай-Лелай! – на цих словах він шанобливо вклонив голову, але не втримався від уїдливої посмішки.

– По-перше, для тебе пройшов лише рік, бо половину часу ти проспав у кріотубі. А по-друге, нам ще є над чим працювати. Легенда має бути бездоганною, – вона виразно глянула на Беркута і він одразу став серйозним.

– Та не хвилюйся. Дурня клеїти не буду.

– Чудово. Тоді перейдемо до останнього блоку.

– Тільки не кажи, що це знову якась нудота про етикет?

– Ні. Це зброя.

– Жартуєш? – аж підскочив Беркут. – І ти весь цей час мовчала?

– Тоді б ти не вчив інше, – спокійно відповіла Тола, але в її очах заграли бісики.

– Це жорстоко, жінко! – обличчя Беркута скривилось наче від болю. – Навіть, вищі повинні мати крихту милосердя!

– То показувати зброю чи як?

– Ще й знущається!

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Давидкін Микола (Ангелнік)
04.11.2023 09:50
До частини "Частина 2: Повернення. Альта. 1."
Чудовий розділ! З моментів, що найбільше уявились та запам'ятались, а це по суті всі. Сцена де Беркут розвалився в кріслі капітана. Дуже добре відтворився образ воїна у не притаманому, але вже не такому чужерідного для нього скафандрі. Приємно здивував момент, що мандрівка триває мінімум рік з урахуванням кріокамери. Відчуття ніби повертаєшся до героїв у другій частині історії, приємне відчуття. Також діалоги Толи і Беркута, і як на мене, напрочуд правдоподібна реакції останнього після згадки про зброю. Динаміка і здатність вкласти у невеличку главу усе необхідне, аби герої виглядали живими, а сюжет розвивався - це дуже круто! Не знаю, як автор досягає цієї магії, коли історія не перевантажена. На мій суб'єктивний погляд немає нічого зайвого, й вона водночас об'ємна. Розумію, що виглядає, як хвалебна ода, але я дійсно так відчуваю. Плюс невеликі за обсягом глави зручно читати, коли бракує часу. Ніби символів не багато, а відчуття ніби переглянув напрочуд якісну сцену з класної фантастичної кінострічки. Продовжую мандрівку разом із героями!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Дар'я Гребельник
    04.11.2023 22:21
    До частини "Частина 2: Повернення. Альта. 1."
    Після такого відгуку хочеться кинути всі справи і писати далі :) Дякую щиро за всі деталі і порівняння з кінострічкою. Саме такого ефекту хотіла досягти, бо коли формую історію, то бачу всі сцени у такому форматі. Радію, що історія сподобалась і зацікавила. Наступна частина вже почата в чернетках)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше