2011

Всі думки Сани були зайняті майбутньою гулянкою. Руки робили хатню роботу, а мрії несли її на берег озера до Романа. Та щоб вийти з дому надовго, їй потрібно було відпроситися в батьків, сказати куди і з ким вона йде. Судячи з маминої реакції, та її не відпустить. Вона ще й досі стискала губи й косилася на доньку, наче Сана в чомусь винна. Тому, як тільки мати пішла в хлів, Сана чкурнула за дозволом в майстерню до батька.

Він не любив, коли його відривали від роботи, тому дівчина прихопила з собою з кухні пирогів, сподіваючись на те, що запах їжі його задобрить. Батько відкусив шмат пирога, а дівчина сказала, за чим прийшла.

– Чи не занадто холодно буде біля води? Вечорами зараз досить морозно, – запитав він з їжею в роті.

– Не думаю. Обіцяли вогонь і шашлики.

Батько відклав недоїдений пиріг і уважно поглянув на доньку.

– То це вечірка, еге ж?

Вона кивнула. І ось прозвучало питання, якого так боялася:

– Хто там буде?

– Не знаю, – відповіла з острахом, а потім швидко випалила: – мене Роман запросив. Він зі мною в школі вчиться.

– Тааак, – протягнув він. – З цього місця давай детальніше. Я маю знати, з ким моя донька на здибанки ходить.

– Тату, це не побачення, – розчервонілася Сана.

– Розповідай, кажу. Інакше нікуди не підеш.

Сана спочатку боязно, а згодом, не зустрівши негативу, з ентузіазмом, переповіла все, що знала про об'єкт свого обожнювання. Їй здавалося, Роман був ідеальним юнаком: мав багато друзів, які прислухалися до його думки, досяг успіхів у футболі, та ще й виявляється книги любив читати. Батько бачив захоплення в очах доньки, і подумки підсміювався.

– Запросив, значить. Ну як запросив, то іди.

Після цих слів Сана підстрибнула на радощах, а батько вже вголос розсміявся. А тоді посипалися настанови:

– Тільки обережно там. Телефон не забудь. І увімкненим тримай. Щоб об одинадцятій була вдома! Не змушуй матір переживати.

Він ще щось говорив, але дівчина вже не слухала. Бігла до себе в кімнату переодягатися. Їй потрібно вийти до того, як мати впорається з роботою і помітить її. Та все ж цікаво було, що такого знає про Романа матір, що невідоме батькові...

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.