IV-XXX

Столика сиділа за своїм столом і проглядала нові донесення з лінії зіткнення та ворожого тилу. Вона залишилась задоволеною новинами з Верхнього Долу — його таки вдалось розхитати. У Святогорі розгорались заворушення, які мали всі шанси розростись у справжню громадянську війну на расовому підґрунті, й це коштувало не більше кількох мішечків самоцвітів. Зараз основною її метою було виграти час, доки Аракін не надішле основні експедиційні сили, й святий джихад запалає по-справжньому. Хатарі Азалі постукала певний ритм по стільниці, й у темному куті відкрились приховані двері.

— Чого бажає володарка? — промовили в унісон три постаті в сірих халатах.

— Продивіться всі донесення й обдумайте їх.

Середній чоловік підійшов до столу й потягнувся за пергаментними та паперовими стрічками на столі своєю перемотаною рукою. Прокажений глянув покірно на господиню й разом з тими двома схилив чоло.

— Треба звернути увагу на щось більш прискіпливо?

— Саме це я і хочу дізнатись!

— Інші побажання?

— Моя донька!

— Ваш здогад про Златоуса Підгірного ще не підтвердили, але про оливу ми таки довідались — її переправили всю в ліси, там неподалік важливе укріплення.

— Занадто просто, воно нічого не вирішить, — Столика поглянула на мапу позад себе. — А про ту ганзу з лісу знайшли хоч щось?

— Ми вже б мали отримати послання, припускаємо нашого шпигуна викрили. Ще хатарі повинна знати про значне посилення гарнізону фортеці на Ханджинському лимані, аж занадто багато кінноти там зібралось.

— Правий берег і швидкий кінний кулак на лівому в наших тилах, скільки їх?

— Саме з’ясовуємо це.

Вона знову пильно вглядалась в мапу, її щось занепокоїло, щось було неправильне в діях ворога — нелогічне.

— Що найгірш неймовірне може статись, щоб змусило нас відмовитись від цієї кампанії?

— Якщо вони якось перекриють гирло Стратіраса, то зможуть попередити висадку наших основних сил.

— Це розумію я, значить, розуміє й Даромир!

— Наразі ні в кого нема вирішальної переваги, хоч у певній мірі ви її здобуваєте!

— Ти про Святогор?

— Саме так, якщо Верхній Дол погрузне в громадянській війні, Даромир буде змушений повернутись чи відіслати найвідданішу частину свого війська для наведення там ладу. Отже, ми виграємо час, а коли прибуде експедиційний корпус, святий джихад вже не спинити.

— І все ж чи є можливість, що ми щось випустили з виду?

— Наша слабкість тут — обмеженість в запасах соку й магрібниках!

— Якби він це знав, що б зробив? — Азалі знову поглянула на мапу.

—Цікавим є те, що про це якось здогадалась та вільна компанія з лісу. Вони намагались нападати виключно на обози з магрібниками та соком, і якби не ваші завбачливі дії, це могло б погано скінчитися!

— Над цим треба добряче подумати! Робіть, що хочете, але я маю знати, де вони, що роблять, які задуми мають. Треба обдивитись той ліс, заглянути під кожне дерево, якщо знадобиться.

— Хатарі, він поміж нашими та їхніми військами, це може сполошити ворога.

То знайдіть спосіб зробити це тихо! — холодно відрубала Азалі.

З темного отвору вийшов ще один прокажений в темно-сірому халаті, прошепотів на вухо крайньому й знову зник.

— Маємо новину з Блакфорта.

— Розповідай.

— Саяна Массар-Ажен дійсно переховується там, наші люди розпочали вербувати найманців і просять додаткових коштів?

— Все має виглядати, як розправа над «виродками»!

— Ця дівчина жива матиме для нас більшу цінність, наші люди з оточення князя нарешті підтвердили здогад про їхній зв’язок.

— Тож Ладморин задум таки спрацював, а це вже й справді схоже на те, що дасть вирішальну перевагу. Мені потрібна ця дівчина, — вона зробила жест рукою, і прокажені зникли.

— Куріс!

— Так, пані? — його маківка блиснула лисиною у дверях.

— Надішли гінця до коменданта, зранку він має бути разом зі скарбничим тут.

Азалі нарешті перейшла до опочивальні, в темному куті заграла флейта, прислужниця одразу заходилась наповнювати дерев’яну купіль гарячою водою. Ще одна підійшла на слух та прийняла одяг володарки разом з її маскою. Цих трьох молодих жінок об’єднувала одна спільна риса: вони усі були осліплені.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.