Під час протесту

Настя заповнила б своїм криком всю площу, якби навкруги не було так шумно. Дівчина бігла крізь натовп на своїх високих підборах і вперше в житті не хвилювалась за їхню долю, коли відчула, що у неї болить горло від крику, якого ніхто не чує.

Настя вже майже добігла до свого хлопця Артема, якого саме лупцювали резиновими палками бійці в спецодягу, коли якийсь чолов’яга схопив дівчину за талію та сказав:

- Ти йому нічім не допоможеш! Якщо хочеш залишитись живою, не лізь!

Настя відчувала, що він правильно каже, але вона не могла просто так стояти осторонь та спокійно дивитись, як обличчя Артема перетворюється в кашу. Вона повинна була щось зробити, якось завадити цьому.

- Але ж ви подивіться! Артем вже давно без свідомості. Навіщо вони його й досі б’ють його?

- Ви праві! Вони вже давно повинні перестати його лупцювати, але натомість вони це роблять із ще більшою силою. Ви думаєте їх зупинить худенька дівчина?

Чоловік поглянув у очі Насті та спробував ще й так переконати у серйозності своїх слів. Якусь хвилину перехожому здавалось, що йому вдалось це зробити, але тоді Настя зробила ще одну спробу вирватись та знову закричала тим чоловікам. У відповідь дівчину лише сильніше вхопили.

Зрозумівши, що вона не вирветься та не зможе допомогти Артему, Настя увімкнула в лінзах Instagram та вибрала функцію «Прямий ефір». Проте у відповідь на ї команду «Запустити», система повідомила, що немає з’єднання з інтернетом. Настя спробувала оновити стрічку, але і це не вдалось зробити.

- У вас є інтернет? - запитала Настя.

У відповідь чоловік лише похитав головою через хвилину. Настя відчула неначе їй вже вдруге за 5 хвилин дали під дих. «Я все одно не здамся», - подумала Настя та увімкнула запис.

- Гей! Досить його бити! Він вже давно без свідомості! - закричала дівчина, але ніхто із бійців навіть увагу на неї не звернув…

- Я перебуваю на площі Незалежності, де вже день тривають протести. 4 бійців охорони вже понад 5 хвилин лупцюють мого хлопця Артема… Ось-ось своїми діями вони обірвуть життя 25-річного громадянина, який вийшов висловити свою громадянську позицію… До того ж, зараз на площі немає інтернету. Пізніше вони скажуть, що це через перевантаження системи, боі на площі повно людей, але це брехня! Цю проблему вирішили, ще до лінзування, і я це добре знаю, бо це зробив мій батько, - коментувала Настя події для відео.

Зненацька до бійців підійшов ще один та сказав, щоб вони покинули лупцювати мертвого та пішли на північ площі. Почувши ці слова, Настя голосно заплакала та зробила ще одну спробу вирватись із рук чоловіка, який тримав її доти поки вони не зникли в натовпі.

Як тільки Настя отримала волю, то одразу ж кинулась до Артема, який лежав у калюжі власної крові. Дівчина спробувала пальцями знайти пульс на шиї, але їй це ніяк не вдавалось. Тоді Настя запустила програму виміру тиску та пульсу. Для цього вона приклала пальці до його руки.

Настя заплакала, згадавши, що це Артем змусив скачати її цю програму всього кілька днів тому. Тоді у них обох все було в нормі, а тепер у Артема майже не було серцебиття. Програма запропонувала Насті зробити штучний масаж серця і навіть вказала, як це зробити, а вже через кілька хвилин видала вердикт, що серце хлопця вже неможливо запустити.

Настя спробувала викликати медиків, але система зависла, так і не давши Насті ввести дані. Дівчина спробувала ще кілька разів, весь час роблячи масаж. Зрештою система повідомила, що вона 214 у черзі на надання медичної допомоги.

Тим часом кругом бігали туди-сюди люди, вигукуючи щось своє і повністю заглушуючи всі крики Насті про допомогу. Настя закрила набридливу програму, яка повідомляла, що Артем помер і лише тоді помітила, що запис відео триває вже понад півгодини.

У дівчини затрусились руки і вона впала поруч. Думка, що вона вже нічим не допоможе Артему боляче вдарила по її розуму. Раптом з’явився слабкий сигнал інтернету і у Насті сяйнула думка. В наступний момент дівчина відправила це відео подрузі з BBC Європи.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.