А ви колись бачили їжака?

- А ви колись бачили їжака? - запитала Христинка, проходячи повз прозорий контейнер із тваринкою.

- Де? - одразу ж поцікавилась Влада та підбігла до Христини.

Дівчата якусь хвилину роздивлялись тваринку та стукали йому пальчиками по склі. Їжачок з обережністю підходив до дитячих голів та намагався вломити їхній запах, а коли розумів, що це неможливо, то вдивлявся в їхні риси, щоб зрозуміти чи безпечні вони.

Спокій порушила Марина, яка відштовхнула двох молодших дівчат та уважно почала роздивлятись їжака, а потім із суворим поглядом без церемоній, ніби так і мало бути, відчинила кришку контейнера та дістала звідти їжака. Тварині однозначно не сподобалась така безцеремонність, тому він сіпався та намагався вибратись, але Марина чіпко тримала його в руці.

- Із ним щось не так, - сказала Марина суворим тоном, - Ну точно! У нього ж немає голочок на спині!

- Гей! Що ти робиш? - незадоволено вклинилась Аліна, яка була найстаршою із них, - Так батько точно дізнається, що ми тут були! Стій, а звідки ти знаєш, що у нього має бути? Ти знову читала ту книгу?

Марина тільки потиснула плечима, а молодші дівчата опустили голови та старались не зіштовхнутись поглядами із Аліною, яка як раз намагалась зрозуміти, хто ще брав участь в тій авантюрі.

В той же час Марина байдуже стиснула плечима, показуючи Аліні, що не розділяє її поглядів та не бачить у цьому чогось жахливого та демонструючи їй, що її авторитет не такий вже непохитний, як вона думає.

- Ти обіцяла, що більше не будеш цього робити! Якби батько хотів, щоб ми її читали, то сам би нам її дав, - суворо сказала Аліна.

- В той же час батько і не забороняв нам її читати. Він постійно за нами стежить і якби не хотів, то вже давно би вимкнув той монітор. До того ж я хочу знати хто ми. Адже цілком очевидно, що ми маємо більше спільного із цими істотами, які як ми дихають і харчуються, ніж з батьком, який весь металічний…

Аліна окинула її злим поглядом, даючи знати, що це не кінець суперечки та рушила в інший кінець батькової лабораторії.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.