Вступ

Обов’язково почитайте.

Вимушений писати вступ. Твір вийшов заскладний.

Щодо оформлення:

1. Внизу кожного розділу вас чекає словничок незрозумілих слів. Якщо ще щось неясно загугліть або напишіть коментар внизу розділу.

2. «___» - це запис думок головного персонажа.

3. В кінці твору будуть додатки, які є невід’ємною частиною цього твору.

В той же час, багато деталей навряд заважатимуть спостерігати сюжет. І він вийшов відверто кіношний. Я думаю, якраз в фільмі все і поміститься.

Для людей, які вперше мене читають.

В творі є суржик.

В ньому багато складних матерій.

Я більше по складності сюжету заморочуюсь, ніж для філологів і їх моди на тексти виписую слівця.

Твір – частина мого творчого Всесвіту і героїня звідси точно ще кудись потрапить.

Для тих, хто мене вже читав.

Я трохи змінив манеру.

Пишу максимально зрозуміло, але зовсім не стисло.

Жанр.

Я спершу писав це як горор.

А вийшло темне фентезі, бо:

1. Мастхеву горору «саспенс» я поки досягати не можу.

2. Описувати естетику горорів про зомбі: прогнилі тіла зомбі і їх пошматовані жертви - не хочу.

Темне фентезі – це, якщо що, коли герої з різною успішністю борються, щоб світ не став ще більшим пеклом. Зло тріумфує і перемогти його надії немає.

Я зробив гідну темного фентезі героїню: сумна, бліда, цинічна, агресивна, сильна, незалежна, сповнена сарказму. Ну, майже.

Але я не дотримався антуражу Середньовіччя. Я взяв особисто мені знайоме пекло - атмосферу сучасного офісу і уявив як би ті всі тупі начальники себе повели в Апокаліпсис.

Тому:

Темне фентезі – готичні місця = Героїчне, епічне або низьке фентезі. Знову.

Якщо вас хоч трохи зачепив цей твір, напишіть відгук.

Твори, якими надихався при написанні:

«Бенкет у чуму» Пушкіна, «Міст через ріку» Квай П.Буля.

Якщо є український аналог, напишіть, прочитаю.

А ось вам і логлайн.

До речі, це короткий ( як правило, 25 слів) виклад твору, в якому йдеться про центральний конфлікт історії та емоційний «гачок» для стимулювання інтересу.

На планеті бушує Апокаліпсис. Мертві повставали з могил. Бджоли мутували і тепер замість нектару збирають людську плоть. Кароліна скніє в офісі з божевільним шефом і хоче простого людського «додомку», але для цього очевидно доведеться врятувати світ.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Данило Великий
03.12.2022 08:43
До частини "Вступ"
Хм... Поки що почитав тільки вступ. Залишати словничок в кінці, пояснення стилю написання... Це все круто!
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Сая Хаторі
    02.01.2022 11:41
    До частини "Вступ"
    Я прочитала тільки вступ, але історія мене і справді зацікавила. Зі вступу знайшли схожість з моєю історію про майбутнє, сподіваюся, знайти натхнення на її написання тут. А ще творчий всесвіт це справді прекрасно, майже всі мої історії знаходять в одному всесвіті. Що ж побажаю собі аби твір сподобався і починаю читати
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Тетяна Сологуб
    30.12.2021 17:08
    До частини "Вступ"
    Прочитала із захватом усе, а відгук залишу тут. Не горор - однозначно. Сприйнялося, як темний апокаліптичний гумор. Трохи містичного жаху відчула на 10-му розділі, але тут весь смак не у саспенсі. Сподобалася така типізація персонажів. Комусь симпатизувала та співпереживала, а в комусь просто впізнала щось знайоме, а може й навіть своє. Головна героїня - індивідуалістка з високим IQ. Такі завжди захоплюють, як і ерудовані автори, здатні зачепити складні матерії ;) Жирний плюс за словнички та додатки. Вкотре дивуюся нестримній фантазії автора та здатності намутити неповторну ідею на сукупності енциклопедичних фактів, новин і т.ін.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • TrinnUA
    28.12.2021 17:30
    До частини "Вступ"
    Горор, тобто саспенс, як на мене, це не опис гниття зомбі - це опис страху, безнадії, як на мене. Темне фентезі трохи інше, там менше безнадії. Там можна хорошим мечем і благим матом...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Роман Коцький
    28.12.2021 17:42
    До частини "Вступ"
    Горор і саспенс - різні речі. Не синоніми. Я вас запевняю. Я писав про естетику горорів про зомбі, коли вказав на гниття. Жодного саспенсу в тому нема. І я таки написав, що в мене не горор. Темне фентезі без обов'язкових замків, воючих князівств та іншого з Середньовіччя.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше