1. Жіночку дістало!

Кришки над вами забиті тяжкі —

Я ж на небо дивлюсь!

Тіняков А.І.

П’ята ранку. Життя пекло. Це пов’язано і ні. Реальність навколо завжди персональне пекло незалежно від ноги, з якої ти станеш.

Тягуча відсутність відповіді на єдине питання «Навіщо я тут?», змушує тебе ігнорувати все. Ми так дивно поводимося, бо навигадували собі, що найголовніше питання почули. Почув хто треба. І моя проблема просто така складна, що потребує ретельного вивчення.

Світло, тиск, гравітація. Ти хоробро ігноруєш ці та інші атаки Всесвіту. Ти так добре граєш у цю гру, що забуваєш де її варто вимикати. В чаді азарту, ти, що найгірше, ігноруєш себе і відчуття власного тіла.

Дотики нічної сорочки, досі м’якої і теплої, вже не відчуваються кожною ділянкою тіла. Їх у тебе забрали. Контакт життєдайного повітря з шкірою над губою на вдиху. Його у тебе забрали.

Третій, точно останній сигнал будильнику відбирає віру в можливість і далі милуватись гармонією краси внутрішньої сторони повік. За думки і почуття годі і говорити.

Іншим завжди здається, що на тебе тисне лише резинка від трусів. Але все набагато складніше.

Цей світ беззаперечно створили у відповідь на наші пасивно-агресивні прохання навіженому богу, який ще заморочиться обов’язково як то все донести.

Знову дурнуватий вибір: між полежати і кудись бігти. Але ми часто обираємо не те, що хочемо. Потім ходимо обезсилені, відганяючи емоції від обличчя.

Кароліна Сурдіна точно не фонтан з радості. Ззовні вона без емоційна. Як сама каже: вище цього. Наче перевершила всіх людей, які живуть в місті Ж. у вирі душевних страстей і лицевих кривлянь.

Здається, знайомство з нею ми почали з недоліків. Не робіть так, якщо вашому світу ще не кирдик. А я продовжу.

В дівчини рідкісна хвороба, яка лікується тільки кавою. Майже як алергія на відсутність кофеїну в організмі. Не знаю, як вона виграла аж таке виняткову хворобу, що їй і назву не вигадали. Мабуть батьки повелись на додатковий рядок в Лото-Забава, задовго перед тим як їх зжерли зомбі.

Так, це все почалось після появи ходячих мертвяків. Ще так страшно тоді блискало і гриміло! Вона аж знепритомніла. Здається. Але поки про головне.

Фізично Кароліна від надкавозалежності не страждає. Менше за інших спить. Блідувата шкіра. Нуль емоцій на обличчі. Через то проблеми на роботі. Колеги навішали ярлик «зарозуміла», а коли ти «ніхто» за посадою, душок негативу особливо відчувається.

На додачу, за вказівкою згори, на роботі обмежили кількість філіжанок кави за робочий день. Це, бачте, шкодить здоров’ю. А про таке виключення, як вона забули. Одна з мільйона, а є.

Домовлятися з неадекватним начальством не буде. Шифрується як може. Дістала стакан-термос з кришкою, де по бортам суцільний екран і єдиний зациклений запис. Чай, якого меншає поступово. А в середині звісно кава. В тій чашці ще є трубочка і багато функцій, а на роботі багато дурного, але то пізніше.

Начальник рахує, що вона не вміє тримати язика за зубами. Головне, у відносинах з ним. А вона взагалі не виносить тупості і брехні у всілякій формі. І так співпало, що найбільше докорів лунає йому. А потім їй.

За два місяці вона вже дослужилася до особистого ворога директора Науково-дослідного інституту (коротко НДІ) міста Ж. Неабияке досягнення.

Аби ви усвідомили алєс ( 1 ) становища, уточню ким вона працює. Програміст, психолог, кадровик, спеціаліст з безпеки і СММ-менеджер. По факту: облікуй відпустки, розберись з комп’ютером і тести. Не знаю навіщо, але зверху, як в хуртовину сніг на голову, їй сипались тести, через які треба змусити пройти працівників.

Чому так, вона здогадується. У шефа є підв’язки і хламйо посипалося саме після її першої вихватки. Вона спробувала відкрити очі начальнику на очевидне. Працівники - не його власність. Це ж просто? І не можна, відповідно до Правил розпорядку, які він і затвердив, залучати їх до прибирання території, бо це аж ніяк не наука.

Не дивуйтесь багатопосадності. Це норма у прямо зараз апокаліптичному світі, де потрібно вести облік зменшення людей. Все, щоб людство рухалося далі. Повна зайнятість. Цілковите забезпечення усіма необхідними спеціалістами. Нехай і по 0,2 ставки. Це настільки геніально, що точно придумали дуже давно. Вигадали чудово, але втілили через дупу. Це гімн людства на всі часи.

Таких як вона називають Пригунами. Вони не змогли закінчити ВУЗ з різних причин і не отримали шматок пластику, який ні фіга не говорить про знання, але по законам її часу дає змогу працювати за фахом, а не обслугою тільки для галочки. Вони проходять короткі стажування у всіх можливих канторах з тимчасово вільними місцями, доки десь не звільниться місце отаких «принеси-подай», «затули дірку» спеціалістів.

В НДІ Кароліна не саменька така. Подружка Ксеня теж на чотирьох ставках: прибиральниця, ліквідатор зомбі, майстер по ремонту дверей та контролер антибджолиного захисту. Мармузою ( 2 ) вийшла значно симпатичніше, хронічно питань не ставила, вище голови у обов’язках не стрибала. Не виділялась робочим ентузіазмом, тому іншими сприймалася краще. Дивна дружба, більше на спільному нещасті, ніж на схожості поглядів. Пригуни мають триматися разом, інші завжди проти них.

Серед інших професій в трудовій Кароліни - копірайтер, журналіст, продавець-консультант. І коли Сергій Станіславович, нинішній шеф, підписом на піваркуші, прийняв її на роботу, він точно не знав, який сталагміт собі в печеру здибав.

Навіть коли Кароліну на першу зарплатню змусили купити якийсь винахід НДІ на вибір, вона показала, що не з манки ліплена ( 3 ). Обрала навчальну пневмогрушу для зменшення тривожності, і прямо в очі сказала шефу, чиє обличчя на цілі для ударів після цього сіятиме. Прикольна штука для навчання рукопашці. Вона навчилась чудово робити різні удари руками і ногами, навіть по верхнім поверхам.

Це всьо, я вам довго розказую не просто так. Для розуміння ситуації звісно. Не судіть інших за те, що вони не в силах в собі змінити. Погані зрештою лише вчинки. Певен якби знала, то Кароліна і сама зізналася. В чому?

Діло в тім, що Кароліна до кінця робочого дня жорстоко вб’є людину.

Це не через звичне бажання пришити пару рамдомних паскуд, яке о п’ятій ранку точно не перебореш. Не як пискіт у вусі, що одного разу з’явився і все, як приставучий турок в Інсті, назавжди. Це інше.

Не судіть занадто суворо. В неї сьогодні по плану ще й добрі справи.

Всю агресивність, як і іншим згаданим людям, офіційно спишемо на Апокаліпсис.

ВОКАЛІБУРЄС:

1. Алєс – безвихідність від нім. "Alles Kaput"

2. Мармуза – лице

3. Не з манки ліплена - хоробра

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Данило Великий
03.12.2022 09:06
До частини "1. Жіночку дістало!"
Цілий перший розділ присвячений знайомству... Цікаво... Хвороба-залежність від кави... Щось новеньке. Напевне ця хвороба відіграє важливу роль. Ну, суржик тільки трохи заважає.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ірен
    08.05.2022 00:40
    До частини "1. Жіночку дістало!"
    Надзвичайно драматичні перші абзаци, такі пафосні. Неясно для чого так "ефектно" переливати з пустого в порожнє, але допустім. В тексті є помилки (не враховую "суржик", ви ж попередили): подекуди пропущені букви в словах, пунктуаційні помилки, лексичні помилки. Намагаюсь критикувати конструктивно
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Роман Коцький
    08.05.2022 10:44
    До частини "1. Жіночку дістало!"
    Дякую. Пафосні, бо кагби кінець світу й гг має право так думати. Все, що здається порожнім насправді відгукнеться у подальших подіях. Їх я спробував максимально доступно прояснити читачам, бо не всі розуміють натяки, або навіть експозицію. Крім того, то потрібно, щоь ясніше виступила ідея твору. Щодо помилок, то згоден. Їх є купа. Коли остаточно відпочину від цього тексту, обов'язково сяду правити.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше