1. Угода

Макс

Найбільше за все на світі я любив швидкість, що текла паливом по венах, та давала драйву у житті. А звуть мене до речі Макс. І у свої неповних сімнадцять я мав усе, що хочу. В мене був улюблений байк "Арчі", якого я називав залізний друг.

. Я налаштовувався на майбутні змагання на байку разом з своїми друзями байкерами ,та боковим зором угледів Айві симпатичну білявку, що розмовляла по телефону, а тепер помітила мене і посміхнувшись промовила:

- Як життя Максику? - проспівала вона. А у мене від того "привіт" мало ноги не підкосились. Так мені подобалась та білявочка, що завжди вміло привертала мою увагу.

- Та нічо так,- промовив я, спираючись на мого залізного друга.

- Класний байк- додала Айві, підходячи ближче.

Мій погляд впав на її стрункі ніжки в милих туфельках.

- Спасибі, хочеш покататися? - спитав я, відчуваючи себе на сьомому небі від щастя.

-Залюбки,- відповіла дівчина.

Та моїй мрії прокататися з білявочкою не судилося здійснитися.

- Що тут відбувається?- мовив Джон- гора м'язів, як ми його часто називали і за сумісництвом хлопець Айві.

- Та ми тут розмовляємо,- відказала Айві.

- Я бачу як він на тебе зирить.- промовив він, загрозливо наступаючи на мене.

- Що, довбодятел, догрався!- мовив він, намірюючись порахувати мої зуби.

Мені вже маячило світло в кінці тунелю і саме тоді я прийняв одне неправильне рішення- почав говорити.

- Вона не твоя власність, - промовив я,- може говорити і робити, що хоче .

Гора м'язів вже хотів щось сказати, та Айві почала перша:

-Хлопці не сваріться можна все вирішити мирно, - білявка стала між нами , –пропоную перегони ,_ переможець отримає мене ,_ захлопала очицями вона.

- Що ти з дуба впала??- мовив Джон, сверлячи Айві поглядом.

- А ти злякався??- засміялася та.

_ Я нічого не боюся, _ промовив здоровань .

- Що ж будь по-твоєму,- кивнув Джон білявці.- А ти готуйся,- промовив до мене.- Я тебе в порошок зітру, - додав він і я охотно йому повірив.

Це все лише гра ти справишся.- думав я про себе. Довкола простягалася лісиста місцевість і я цьому не дуже радів, сподіваючись, що вірний друг Арчі мене не підведе. Відступати нікуди, тому в останнє, зловивши погляд Айві, я рушив. Головне маневрувати і дійти до дерева, де красувалася мішень, намальована крейдою- умовний фініш, тому я дав газу.

І спершу перемога була за мною. Можливо тому, що мій Байк був менший і від того маневреніший, а може просто удача сьогодні була на моєму боці і я вирвався вперед, минаючи перепони на своєму шляху. І коли заповітна мішень була так близько, що здається рукою подати, почув рев Джонового мотоцикла і це задало мені азарту. Та жага перемоги зіграла зі мною злий жарт. Я не помітив повалене дерево. Останнє, що я пам'ятаю, як вилітаю з мотоцикла, вдаряюся об щось, а потім потопаю в темряві забуття.

******

Яскраве світло різало очі, а голова здається зараз розлетиться на сотні уламків пронизана пекучим болем.

Може хтось вимкнути світло, хочу сказати я. Та язик неначе присох до піднебіння, а з пересохлої горлянки виривався хрип. Я відкрив очі та замість світла побачив прекрасну брюнетку, що всміхалася і промовляла:

- Знайди мене!

- Хто ти? - хотілося запитати мені, та я почув свій власний голос каркаючої ворони, а потім остаточно відкрив очі і тієї красуні не було, натомість на мене дивились заплакані мамині очі.

- Синку, нарешті ти прокинувся, - мовила мама, цілуючи мої щоки.- Ми з татом так злякалися,- додала мама, протягуючи мені пляшку з водою.

- Ти кілька днів не приходив до тями, після того, як вилетів з мотоцикла і вдарився головою об дерево.

Кілька днів.. Нарешті до мене почало доходити значення слів мами. А мою макітру штурмували спогади. Айві. .. угода… а самим головним і яскравим був спогад про дівчину брюнетку.

- Ма, а тут не було симпатичної брюнетки??- запитав я.

А мама дивно подивилася на мене.

- Ні не має тут брюнеток,- відповіла вона.- То мабуть тобі примарилося,- відповіла мама всміхаючись.

Минуло три місяці

Коли я вийшов з лікарні, то першим ділом зрозумів, що мене виключили з банди, а контрольний в голову ще й зі школи за часті прогули. Тому зараз збирав речі і переїздив у Велінфорд до тата.

Впакувавши всі речі, я подивився на маму, яка стояла, обпершись об дверний косяк.

- Зі мною усе буде гаразд,- промовив я, вгадавши її думки.- Я ж не в Антартиду відчалюю, а всього лише до тата,- мовив я, обійнявши маму.

- Просто будь обережним, добре?- відповіла вона за хвилину.

- Буду, Ма,- відповів я, чмокнувши її в щоку.

- Ну все, йди,- промовила вона, погладивши мене по щоці. Я всміхнувся. З двору почувся гуркіт старого татового фургона.

- Це тато!- промовив я, одягаючи наплічник.

Не знаю чому, але відчував, що наcтав новий етап мого життя, який мені кортіло пошвидше розпочати.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
Катинський Орест
29.10.2023 14:56
До частини "1. Угода"
Гарно... певно -- зі сну прийшло, або щось таке... ------- Ьреба провірити текст на слова-суржики (охотно... та інші...) -------- А так -- дуже втягує читати... З повагою О-М
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Ксенія Демиденко
    15.05.2022 17:40
    До частини "1. Угода"
    Доброго дня до вас у гості) Сама пишу в цьому жанрі, тому зайшло. Сюжет обіцяє бути цікавим. Поки що ріже слух часте вживання "був", "була" і однакові слова у межах двох речень, а то й одного. Наприклад, в останньому двічі вжито "розпочався"-"розпочати". Це трохи шкодить якості тексту. А якщо перше слово замінити на "настав", "прийшов", "відкрився". Покрутіть, вийде симпатично.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Альона Сохацька
    15.05.2022 18:41
    До частини "1. Угода"
    Доброго дня ! Радію , що забігли на вогник і дякую за зауваження , обов'язково виправлю. Сподіваюся вам і далі буде цікаво читати . І обов'язково почитаю і прокоментую вашу книгу.
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше