21

Ранок п’ятниці був, на диво, сонячним і теплим. Ми з Жанет майже не розмовляли, кожна з нас була у своїх думках. До університету вирішили піти пішки, щоб насолодитися гарною погодою. Жанет була похмура, а я навпаки, весела, немов у передчутті свята. Розумом знаю, що Ламар мені цього не подарує, але серце відчуває радість.

Віола вже була на роботі, заварила нам каву, і розклала тістечка на тарілку. Я посміхнулася, подумавши, що, хоча б в останній свій робочий день, Віола не спізнилася і, більше того, прийшла перша.

- Дівчатка, доброго ранку! Давайте зараз відсвяткуємо мою останню п’ятницю, щоб нам ніхто не зіпсував настрою. Ви ж розумієте, про що я…

- Я згодна. Тістечка такі ароматні! - Жанет схопила еклер і почала його жадібно їсти.

За кавою Віола давала останні настанови щодо роботи, потім ми радісно обговорювали плани на майбутнє, її весілля та смакували тістечка. Аж раптом відчинилися двері і зайшов завідувач. Я, звичайно ж відчувала його наближення, але не встигла сказати дівчатам, бо вони саме обговорювали деталі весільної сукні Віоли. Цього разу, коли він так різко зайшов, дівчата не злякалися, а спокійно, з посмішками розвернулися до дверей.

Я відчувала його роздратованість від побаченого. Так, його дратує, коли поруч щасливі люди і він робить все, щоб позбавити їх радості.

- Що це ви тут влаштували? Хто дозволив посиденьки у робочий час?

- Ми святкуємо початок нового життя, пане завідувачу і обіцяємо прибрати все до робочого часу, - спокійно відповіла я і поглянула на годинник.

Ламар також поглянув на годинник і трохи не загарчав, бо до робочого часу було ще п’ять хвилин.

- Негайно все прибрати! Пані Ліндо, чекаю на Вас у своєму кабінеті.

Вийшов і навіть дверима не грюкнув, як то було зазвичай. Ми спокійно допили каву і рівно о восьмій я пішла в кабінет завідувача.

- Ми не договорили минулого разу, Ліндо. Моя пропозиція така: я відпускаю дівку, а ти повертаєш мені чоловічу силу.

Отже, він не знає, що ми знайшли Мелісу і доставили її у лікарню. З втратою сил він втрачає здатність здраво міркувати. Але це мені підходить, хай метушиться і наробить ще більше помилок.

- Моя пропозиція набагато краща: ти звільняєш Влада з Олешком і залишаєшся на посаді, живий-здоровий і ніхто не дізнається, що ти більше не в змозі задовольнити жодну жінку, - хижо посміхнулася і продовжила, - А якщо з хлопцями щось станеться, я сама тебе знищу. Повір мені, якщо ти нашкодиш їм, я не схиблю!

- Я знайду спосіб повернути собі сили і тоді ти пошкодуєш за все, що щойно наговорила. Не будь наївною, Ліндо і не думай, що ти - наймогутніша.

- Тут немає що думати, бо я дійсно могутня, і мені вистачить сили, щоб знищити тебе одним поглядом. Може хочеш перевірити? - підвищила я голос, бо терпіти його нахабство більше не хотіла, - Подумай ще раз і обирай: життя та місце завідувача, або ганьба та смерть!

- Це ще такого не було, щоб якась там лаборантка виставляла завідувачу умови!

- Обирай, Патрику.

Він повільно підвівся, подивився на мене переможно і різко виставив руку вперед, направляючи долоню на мене, заплющив очі і зробив глибокий вдих. Я знаю цей рух, він намагається витягти з мене сили. Я розвела руки в боки, мовляв, бери, якщо зможеш, і підняла голову. Він занервував, підняв іншу руку і я побачила на його руці перстень. Хоча кришталь був багряно-червоним, а не прозорим, я впізнала артефакт Мороку.

Стало зрозуміло, яким чином він випив Мелісу. Цей злодій зняв перстень з руки мого нареченого і скористався його силою. І зараз намагається випити мене за допомогою мого ж артефакту. Такого нахабства я ще не бачила! Сила у мені несамовито завирувала, очі наповнилися темрявою. Я моргнула і Ламара відкинуло назад. Падаючи він зачепив стіл і перекинув його, рухнувши на підлогу. Папери з його столу розлетілися і накрили завідувача, немов ковдра.

Патрик нервово відкинув папірці, відштовхнув ногою стіл з такою силою, що він трохи не вдарив мене, але я не зрушила з місця.

- Патрику, ти програєш! Не будь дурнем! Невже вирішив, що перстень Мороку допоможе мене здолати?

Слухаючи мене, він встав на ноги, оскаженіло посміхнувся, відступив кілька кроків назад, до стіни, швидко схопив меча і направив на мене.

- Перстень, може і не зашкодить тобі, а от меч - точно здолає! - прокричав і кинув.

Він так швидко це зробив, що я не встигла застосувати телекінез і вибити меч з його бридких рук. Але встигла махнути рукою і змінила траєкторію гострого леза, що меч з легкістю увійшов у стіну біля вхідних дверей. А сама не поворухнулася, хоча материнський інстинкт волав про те, що треба ухилитися від зброї, тільки рука залишилася піднятою в бік меча. Підняла вперед іншу руку, долонею вниз і направила на Патрика, який злякано дивився на мене, бо мої очі вже палали вогнем. Вперся спиною у стіну і не мав куди сховатися. Стояв і тремтів. Коли моя долоня досягла рівня його шиї, я стисла кулак і він схопився за горло, бо почав задихатися.

Я поволі підіймала руку і Патрик почав повзти по стіні вгору. Дригав ногами і дер пальцями шию, намагаючись вдихнути. Мій гнів був настільки потужним, що я забула про обіцянку, яку дала сама собі, що ніколи не вбиватиму. Я дивилася, як цей жалюгідний хробак прощається з життям, як згасають його очі і синіє обличчя. Раптом відчула чоловіка позаду, який тихо підійшов і тихо сказав:

- Ліндо, не треба, не вбивайте його, - поклав свою руку на мою і силою надавив, опускаючи її донизу.

Його дотик заспокоїв мій гнів, я повернула голову і вогонь в очах погас. Дивлячись в очі офіцера поліції, я розтиснула кулак і Ламар з гуркотом впав на підлогу. Ден з’явився вчасно і не дав мені скоїти злочин, про який шкодуватиму все життя.

- Дякую, Дене, Ви вчасно… - сказала і помітила за спиною офіцера ректора і групу поліцейських.

- Пані, прошу Вас вийти, - сказав ректор і показав рукою на двері, - Дозвольте поліції робити свою справу.

Я подивилася на непритомного Ламара, потім на ректора і на офіцера Дена. Кивнула на знак згоди і підійшла до дверей, біля яких стирчав мій меч.

- Це - речовий доказ, який ми вилучаємо для справи, - сказав Ден, взявся за рукоятку і витяг меча.

- Його треба повернути на його законне місце, - відповіла я.

У руці Дена меч блиснув примарним блакитним сяйвом і я зупинилася, дивлячись на це. Ніхто крім мене і нього не побачив цього, а він тихенько сказав:

- Я поверну його після суду, не хвилюйтеся. Пройдіть, будь ласка, до лаборантської і дочекайтеся мене. Маю до Вас кілька запитань.

Я мовчки вийшла і подумала, що я також маю до нього кілька запитань. Потім повернулася і сказала:

- У пана завідувача моя річ, яку він вкрав. Це перстень, який належить моїй сім’ї, як і меч. Можна я його заберу зараз?

- Перстень я також маю долучити до розслідування, як речовий доказ.

- Мені необхідно потримати його у руках хвилину. Дозвольте, будь ласка. Я одразу його віддам, - благально подивилася на офіцера.

- Чекайте у своєму кабінеті, я спробую Вам допомогти. А зараз ідіть, не заважайте працювати.

У коридорі зібралися викладачі і студенти, які обговорювали хто що чув і бачив. Дійство проходила за зачиненими дверями, що вони могли там бачити? Коли я з'явилася, перейшли на шепіт. Я, не звертаючи уваги на їхні обговорення, мовчки пройшла повз, та зайшла до лаборантської. Там також зібралося кілька викладачів, але нічого не питали, а просто споглядали за мною. Я сіла за свій стіл і посміхнулася, побачивши чашку з какао. Поглянула на Жанет і подякувала. Дуже вчасно, бо мене морозило від люті і я дійсно потребувала випити чогось гарячого. Пані Кейт не витримала і запитала:

- Ден встиг? Ламар не зашкодив тобі? Як ти себе почуваєш?

- Дякую. Ден встиг і я не вбила Патрика, хоча була дуже близько до цього. Почуваюся не дуже добре, але впораюся.

- Може покликати лікаря? Разом з поліцією прибула група лікарів… - запропонувала Жанет.

- Не треба, дякую. Зараз минеться. Просто потребую кілька хвилин спокою.

Фізично я почувалася добре, а от на емоціональному рівні відбувалося щось недобре. Я щойно трохи не вбила його. І це було так природно, наче я була впевнена, що все роблю правильно і маю на це право. Частина мене прагнула помститися за Верховну, за всіх тих людей, кому нашкодив Ламар. Але найбільше, я хотіла покарати його за те, що він тримає у полоні мого коханого і нахабно користується його силами, а на додачу ще й намагався використати проти мене зброю Мороку, яку також нахабно вкрав.

Дівчата мовчки стояли і переглядалися між собою, намагалися не обговорювати цей інцидент, проте я відчувала їхні емоції і думки, тому просто відсторонилася від цього і, відвернувшись до вікна, повільно пила свій напій. Раптом поставила чашку на стіл, підвелася і поглянула на двері. Дівчата також розвернулися на двері, повторюючи за мною.

Двері відчинилися, зайшов Ден та попросив усіх вийти і залишити мене з ним наодинці. Дістав записник і попросив детально розповісти, що відбулося. Я почала говорити, а він ледь встигав за мною занотовувати. За розмовою я заварила йому кави і запросила сісти на місце Віоли. Коли я закінчила розповідь, він підвівся і пішов до дверей, а я подумала, що йому не вдалося принести мені перстень. Моєму розчаруванню не було меж і надія на те, що я можу знайти Влада, почала розчинятися. Ден зупинився, повернувся до мене і сказав:

- Прохання сповістити співробітників, щоб звільнили кафедру і по черзі заходили для надання свідчень. Дякую.

- У мене одне питання до Вас, можна? - затримала його біля дверей.

- Так, прошу.

- Яке прізвище у Вас?

Він не відповів, просто посміхнувся, та я не здавалася, бо було очевидно, хто він. Я сама здогадалася, проте мала впевнитися.

- Ви - Ден Морок?

- Деніел Морок, якщо бути точним.

- То ми з Вами родичі?

- Так, я Ваш брат. Троюрідний. У Маври було два сина. Один з них - Ваш дід, а інший - мій.

- А чому не сказали це одразу?

- Не вважав за потрібне. Це могло завадити розслідуванню. Я давно збираю матеріали на Ламара, та до того, як Ви “втрутилися”, все було марно. Ваш вклад в розслідування дуже допоміг продвинутися вперед і тепер його буде покарано за всі злочини, які він скоїв.

- Але замаскувався ти вправно, - з легкістю перейшла на "ти", - Я відчувала щось дивне, проте не могла ідентифікувати що це за почуття.

Я навіть не знала, що у мене є родичі, окрім моєї сім’ї, і якби меч не засвітився у його руках, я і не знала би. Тепер зрозуміло, чому він казав, що я йому дорога і його дотик там, у кабінеті завідувача, заспокоїв мене так швидко. Не знаю, наскільки це доречно у такій ситуації, але мені захотілося обійняти його. Я підійшла і, не соромлячись, зробила це. Довелося піднятися на носочки, бо він високий, як мій батько, але зовсім на нього не схожий.

- Дякую тобі за те, що вчасно втрутився і не дозволив мені скоїти злочин.

- На тебе чекає величне майбутнє, тому не варто його псувати. Ти - Верховна і я можу це відчувати навіть на відстані. Твоя могутність випромінюється потужними імпульсами.

- Зачекай, - я відійшла від нього, - Але ти також спадкоємець.

- Не зовсім так. Я - чоловік, а Мороком можуть керувати тільки жінки. Оскільки ти - перша жінка після Маври, то вся сила перейшла тобі. Жоден чоловік на має можливості увібрати у себе Темряву Мороку, - він обійняв мене ще раз, - А зараз вибач, маю працювати. Поспілкуємося пізніше, добре?

У відповідь я кивнула на знак згоди і пішла на своє місце, а він окликнув мене і я повернулася. Вибачився, що забув свою обіцянку, і дав мені перстень, але попросив віддати якнайскоріше. Він вийшов з лаборантської і я почула, як він просить дівчат не заходити кілька хвилин.

Я стисла перстень в долоні, а іншою накрила зверху і, заплющивши очі, наказала показати мені події, які відбувалися навколо нього відтоді, як він опинився на пальці Влада і дотепер. Перстень нагрівся і я поринула у недавнє минуле.

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.