Зміст
  • Ліс 2020-2022
  • Собаки, які нас зустрінуть
  • Спрощення
  • Про Василя та Мотрю, та літературу
  • Радевичі
  • Гра у цифрові кості
  • Вагітна ніч
  • Радевичі, Інгулець 2021
  • Передвідїздне
  • Усвідомлення
  • Дивна ця гра, шахи.
  • Серпнева спека під Лодзем
  • Нагадування про смерть
  • Жирафобійня, 18+
  • Кава "3-v-1"
  • Кава і джини
  • Два дні у Лодзі
  • Веснянка
  • Коли гучність на повну
  • Сенси вокзалів
  • Про любов
  • Тихе місто
  • Перед Великднем
  • Замерзлі музи
  • Прогулянка вечірнім Лодзем
  • Про світло і смерть, 18+
  • Руда
  • Київ-2020
  • Зустріч 2021 року.
  • Про палєзне: рік риби
  • Залісся, що існує в реалі
  • Сонце взимку і Різдво 🌞
  • Спорчена шаурма. П'єса-мініатюра
  • Крига. Вітер. Два собаки
  • За тиждень набралося вражень...
  • Нескорений степ
  • Світло в голову і охолодження думок
  • Бог, якого не впізнаємо колись
  • Зустріч 2022 року
  • Відвідання статуї Христоса-Царя в Свебодзіні
  • Зруйновані малюнки
  • Вогняні кулі
  • Про верблюдів
  • Нитки із арматури
  • Кіт. Пес. Хрест.
  • Білий вірш на вісімнадцять синонімів білого
  • Смачний Всесвіт
  • Ломбард, лотерейка, аптека
  • Ніч і вітер на подиху довіри
  • AZZART
  • Кохана
  • Коли затримуєш дихання
  • Сенси вокзалів

    Здоровенний двірець Лодзя - порожній, майже немає людей, яким треба їхати. В одній з його пащ сидіть касирка й торгує квитки-приправи. Поліція перевіряє, щоб я не тинявся марно і був вчасно виплюнутий назовні. Тому маю травитися в верхньому рівні вокзалу, а потім - вчасно спуститися до перонів для завершення травлення.

    Я дивлюся на легені-дах - вони білі і нескінченні. Я гріюся в пазухах невеликих зал-почекалень. Купляю каву з автомата і походжаю пащею - я змучений і достатньо промаринований для наступного етапу.

    Перетравлений очікуванням, спускаюся до підземних перонів. Еволатори - як стравоходи: повільно і ніжно спроваджують мене травною системою. Досліджую внутрощі цього залізничного кита: кістяк, черево і протоки-виводи, через які він дихає і живе.

    Двірець тримають сто двадцять кісток, в перерізі - це бетонні призми, на сході - дихала, туди прямують з набитими кишками поїзди-паразити, що розносять людей теренами Польщі. На заході рельси впираються у бетонні обмежувачі торів. Потяг гримить - він винирне з заходу за годину, з бетонної стіни, що підпирає ґрунт, на якому стоїть місто.

    На сході - тунелі у білий світ. Я буду ним їхати. Але я не відчую цього - я остаточно перетравлюся в кондиціонованому повітрі корейської електрички класу "інтер-сіті"...

    ... Вокзал в Легниці старий і непривітний: вокзали не люблять відпускати людей у місто - вони полюбляють їх перетравлювати і відправляти у подорож, бо це їх сенс. Мені іноді здається, що між вокзалами є таємнича домовленість - відправляти одне одному людей, щоб ті взагалі ніколи не полишали залізниці.

    Я боюся вокзалів, особливо маленьких, бо вони найголодніші. На великому вокзалі є шанс втекти з потоком людей, так, що будівля і залізничники тебе і не помітять, навіть на камери відеоспостереження тебе можуть не зафіксувати. А на маленьких вокзалах, навіть без камер, ховатися ніде - маленькі вокзали знають своїх пасажирів по іменам і в обличчя, вони навіть можуть розповідати їх історії і пророкувати майбутнє. Тому я їх боюся: я не хочу знати майбутнього, а переслухувати своє минуле - тим більш.

    Тому я швидко, ховаючись за спинами пасажирів і колонами, полишаю вокзал у Легниці. Але він таки помітив мене: стоячі на площі перед будівлею, чую важке і сумне зітхання - вокзал розчарований, що я полишив його терени. Бо такий їх сенс - відправляти людей у подорож.

    Лодзь, Легніца, 2020-2021

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.