54 розділ

Саша

Від Гримуара відривала себе силоміць близько четвертої ранку. За дві години мене підніме Куро на пробіжку, а попереду ще цілий навчальний день. Розумію, організму потрібні хоча б ці дві години, але сил зупинитися просто немає! Там стільки цікавого та нового! Я буквально заново пізнаю свою магію. Окрім цього, там багато захоплюючих історій із життя попередніх Знаючих. Я в захваті!

Вранці, як і думала, заледве встала, а протягом дня витала в хмарах, роздумуючи над прочитаним. Умудрилася навіть заробити чергове незадовільно у Горійського і пройти третьою смугу перешкод на заняттях з менторасом Грозовим. Хоча раніше завжди трималася першою. Чоловік здивовано поцікавився, чи все в мене гаразд. Можливо, мені недобре, а він не розібрався, вигнав хворого студента на спортивний майданчик. Від відвідин цілительської заледве відкараскалася!

Увечері в їдальні помітила Раяна. Він виглядав набагато краще: зникли блідість, синці під очима, тривожність і смикання. Він ніби знову став собою. Хлопець здалека глянув на мене дивним, не читабельним поглядом і відвернувся. Схоже, він вирішив розірвати зі мною всі зв'язки. Що ж, так навіть краще.

Всю ніч знову просиділа над книгою, а вранці… Вранці прийшла весна! Не в тому сенсі, що зійшов увесь сніг, трава зазеленіла, полізли проліски і голосно заспівали птахи. Ні! У тому сенсі, що за календарем настав березень, Цутар по-тутешньому. Ну, і ще це перша ніч без заморозку, тому вранці під ногами хлюпотів мокрий сніг і бігати зовсім не хотілося. Що мало цікавило мого котика. Щоправда, після такого забігу купатися довелося обом!

Раян зупинив мене одразу після занять. Він тримався відсторонено і весь напружився, немов перетягнута струна.

- Нам треба поговорити, - процідив хлопець крізь зуби.

- Добре, - відповіла, намагаючись не приймати близько до серця такі разючі зміни. Хоча, відчула себе прокаженою.

- Шостого дня у центральному парку. Я чекатиму тебе біля входу о десятій годині. Постарайся не запізнюватися!

Буркнув і втік. Знаєте, мене і раніше нервувала його поведінка, але зараз це вже ні в які ворота!

Крейг Арчібальд Раян Реньє

Все виявилося ще гіршим, ніж він очікував. Почуття поверталися у геометричній прогресії у міру того, як він наближався до Олександра. А коли він зважився домовитися про зустріч, його буквально накрило хвилею тепла, кохання та радості. Може, справа не в питві? Адже вони більше не пересікалися, цілитель точно не міг йому щось підлити. Може це парфуми? Тому що знайомий запах скошеної трави та польових квітів одразу ж огорнув його з ніг до голови. І навіть набагато пізніше, відчувався принцом так само чітко.

Шостий день тижня наблизився несподівано швидко. Крейг все ще почував себе не готовим до цієї розмови, ні фізично, ні морально, проте тягти більше нікуди. Він має все з'ясувати!

Саша прийшов вчасно. Він виглядав цілком звичайно, як і завжди, та Реньє здалося, ніби він весь сяяв у променях ранкового сонця. Хлопець струснув головою, намагаючись відігнати видіння.

- Привіт, - невпевнено привітався Грейс. Він виглядав якимсь напруженим, навіть стривоженим. Поглядав на принца з побоюванням, ніби щомиті очікуючи нападу.

- Привіт, - видавив з себе хлопець, намагаючись засунути руки в кишені сюртука, щоб випадково не потягтися до співрозмовника. Поруч із ним він погано володів своїм тілом. – Сашо, у мене є до тебе дуже важлива розмова…

- Раян, послухай! – перебив його цілитель. Тривога в його очах зростала по мірі погіршення стану принца. «Невже вирішив зізнатися?» - майнула в голові одна здорова думка. Майнула і зникла, коли хлопець продовжив. – Нам не можна більше бачитись!

- Що? – явно не на це чекав запалений мозок Реньє. – Значить, ти вже використав мене за призначенням і вирішив викинути як непотрібну річ?

Розпалювався бойовик. Він уже й сам не знав, що його більше зачіпає: примусова закоханість чи можливість бути покинутим отак, без будь-яких пояснень.

- Що ти таке кажеш? – обурився Грейс. - Хоча, про що я? Ти зараз навряд чи можеш розумно міркувати…

Раян лише гірко посміхнувся. Значить, герцогиня права! Його напоїли, використали, а тепер намагаються викинути, як ганчірку! Він схопив хлопця за руку і поволік за собою. Тут, неподалік, має бути закрита альтанка. Там вони можуть поговорити без чужих вух. Там він дізнається, чим заслужив таку непривабливу долю.

На щастя, в альтанці було порожньо, як і довкола неї. Час ранній та й холодно ще для пікніків, які так полюбляють місцеві дами. Він втягнув всередину Олександра, що зовсім не пручався, накинув на альтанку полог тиші і глянув в очі своїй спокусі.

- Що ти там казав про мою розсудливість? – не голос, гарчання, сповнене злості та болю, про які він встиг забути за ті два тижні.

- Раян, - хлопець не ворушився, тільки благаюче дивився своїми сірими, як грозове небо, очима. Такими глибокими, такими прекрасними, такими... - Раян!

Здається, він знову потонув у своїх мріях. Стрепенувся і відійшов у дальній кінець приміщення.

- Ти вже тут? – чи то питання, чи констатація факту. - Послухай мене і постарайся повірити, гаразд?

Вірити в його положенні загрожує дуже великими наслідками. Проте він кивнув.

- Ти хворий! – гіркий смішок вирвався зі здавленого горла. Звісно, він хворий! І хто ж тому причина? - Хворий через мене! Я винен перед тобою, бо не знав раніше… Не помічав, як впливає на тебе моя Іскра…

- Про що ти говориш? – насторожився принц. - Хіба це не ти весь час підливав мені любовний еліксир? Хіба все це не для того, щоб підібратися ближче до Азарійського з імператорським троном? На кого ти працюєш, Сашо? Скажи мені? Після твого зілля, я вже ніколи не зможу зрадити тебе! Я помру за тебе, тільки попроси!

Жах, який відбився в очах Грейса, зумів трохи протверезити замутнений пристрастю і параноєю мозок. «Він що боїться? Мене? Чи… за мене?» Цілитель обхопив себе руками і втупився в підлогу.

- Немає ніякого зілля, Раяне. Немає і ніколи не було… - каракал, що досі тихо сидів біля входу, повільно підійшов до цілителя і ніжно потерся величезною головою. Дивно, що він не порвав принца за таке грубе поводження з його господарем. - Ти ж знаєш, що я маг життя. І досить сильний... Сильніше багатьох! Те, що відбувається з тобою, має назву Магічний резонанс. Він трапляється, якщо в одного суб'єкта є сильна Іскра, а в іншого лише слабка крупиця, але працює в тому ж хвильовому діапазоні. Твоя крихта намагається підлаштуватися під мою і максимально притягнутися до неї, тому й ти відчуваєш неконтрольований потяг.

- Звучить як якась нісенітниця! – відповів хлопець, але насправді йому полегшало лише від одного розуміння, що Саша не намагався використати його для досягнення будь-яких цілей. Він не винний! У серці розцвітала радість! Хотілося обійняти весь світ! Він помилявся...

- Знаю, - хлопець знову глянув у вічі принца, та побачивши лише любов і тепло, несміливо посміхнувся. - Раян, я можу це виправити!

Реньє напружився! Зараз, знаючи, що ніякого зілля немає, що його ніхто не змушував любити, і що це всього лише ігри їхньої магії… Чи хоче він позбутися своїх почуттів?

- Сашо! - він наважився! Хай буде що буде. – Сашо, я кохаю тебе! Правда! Я… я закохався, мабуть, ще того дня, коли вперше зустрів тебе біля кабінету коменданта. Знаєш, я ніколи не відчував нічого подібного! Таке світле, всепоглинаюче почуття! Воно не вигадка, як ти кажеш. Воно реальне! Я це відчуваю! Так, коли ти поруч, все загострюється, і мене кидає з крайнощів у крайність. Але я готовий миритися, якщо ти приймеш мене таким…

Він розглядав сумне до неможливості, трохи бліде і, зовсім точно, сповнене провини обличчя своєї коханої людини і читав у ньому відповідь, яку навіть не треба було озвучувати. Що ж, головне, він спробував...

- Гаразд, - плечі опустилися самі. - Роби, що потрібно.

- Я заберу твою крихту, - відповів хлопець глухим голосом. – Ти нічого не відчуєш…

- Тільки як з мене вийняли всю любов до тебе? – гірко хмикнув Раян.

- Ти не згадаєш... - прошепотів Грейс.

- Що? – шок! Що означає не згадає? Він що втратить майже рік життя?

- Мене! - закінчив цілитель. - Ти пам'ятатимеш все, о мене. Мозок сам підлаштується під зміни та замінить старі спогади на нові. Ти нічого не відчуєш, минуле залишиться у минулому разом із усім набором емоцій. Ти не втратиш здатність кохати. Просто, з'явиться шанс полюбити по-справжньому, а не з примусу магії!

Реньє обперся на холодну стіну і глянув на білу куполоподібну стелю альтанки.

- Знаєш, мені шкода втрачати не тільки почуття до тебе… Адже я тоді правду казав, ти єдиний, хто прийняв мене ніким… А тепер я мушу все втратити!

Олександр тепло посміхнувся, почесав каракала за вушком і підійшов до бойовика впритул.

- Якщо боги вирішать, що наша дружба важлива, ми знову зустрінемось! - цілитель обхопив його обличчя теплими ніжними руками і схилив до себе. У Реньє навіть подих перехопило. – Прощавай, Раяне!

Легкий дотик м'яких губ до чола і весь світ поглинув яскравий золотий спалах.

Коли Крейг прийшов до тями, навколо не було нікого. І що він забув у цій демоновій альтанці в таку холодригу?

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.