Зміст
  • 1.1. Коли твоя дівчина хворіє.
  • 1.2. З червоними очима та довгим хутром
  • 1.3. Мотузка була дрябла та шорстка
  • 1.4. Потім принц цілує його
  • 1.5. Ми трохань впали в річку
  • 1.6. Бери весь на світі шпинат
  • 1.7. Ти мені не брат
  • 1.8. Цікаво який пес..
  • 1. 9. І час зупинився.
  • 2.1 Кулінарна книжка мертвих
  • 2.2 Це просто потворство
  • 2.3 Доктор смерть та його жінки
  • 2.4 Гірше молочне похмілля
  • 2.5 Рівно на п'ятьох
  • 2.6 Еліксир правди
  • 2.7 Це Шпандау
  • 2.8 Давай дістанемо вже
  • 2.9 Обличчя дуже складне
  • 3.1 Хвіст морквинкою
  • 3.2 Сіль, мінімум три кілограми
  • 3.3 Вальпургієва ніч
  • 3.4 Смугаста піжама
  • 3.5 Всесвітній дощ.
  • 3.6 Правець, зараження, сифіліс
  • 3.7 Дурна жестянка
  • 3.8 Хапай Білосніжку!
  • 3.9 Як правильно зізнатися в коханні
  • (Дод.)Минулорічний аусвайс
  • (Дод.)Ангели кладуть одну ложку цукру
  • (Дод.) Білі люди
  • (Дод.)Волосся
  • (Дод.) Paint it black
  • (Дод.)Каруселі, ялинка, гноми.
  • (Дод.)Масаж від істерії
  • (Дод.) М
  • (Дод.)Нічний трусокрад
  • 4.1 Татусько
  • 4.2 Ми будемо мекати!
  • 4.3 Пьяний корабель
  • 4.4 Вклад в бородьбу з беззаконням
  • 4.5 Goldener Reiter
  • 4.6 Мертві не пьють горілку
  • 4.7 А грінки я спалив
  • 4.8 Я люблю Німеччину, і Німеччина любить мене
  • 4.9 Покажи,як
  • 4.10 Три рази за ніч
  • 4.11 Старе добре сімейне ультранасилля
  • 4.12 Бери вогнемет
  • 4.13 Схоже, це й справді кінець
  • 2.7 Це Шпандау

    Вольфганг помічає зникнення не відразу. Щось не так на робочому столі. Олівці, пір'я, книги та фото - на перший погляд, все по місцях. Майже. Здається, впало синій туші. Можливо, лампа стояла на пару сантиметрів ліворуч. Мабуть. Швидше за все.

    Чверть години і два напади нервових конвульсій він розуміє. Пачка жовтого веленевого паперу, подарунок друга з Англії, акуратно надрізана з краю, і трьох листів із дюжини не вистачає.

    Вони знаходяться у відрі, під шкіркою від бананів, зім'яті і ніби зжовані. Вольфганг дізнається каракулі брата. Макс явно намагався і навіть використав великі літери.

    Дорогий Йорге, всі ми мріємо про найкраще, про сонце, яке не заходить, і про руки, які не спричинять зла. Так і я мрію про тебе. Про твоє радісне тіло і порожню голову. Хочу забратися в твою шкіру та жити там як хробак. Твій М.

    На другому шрифт більший, зате літери скачуть як блохи:

    їжачок, пробач, будь ласка, за той жарт. як би там не було, ти мій найкращий друг. тому позич мені гумові чоботи. зустрінемось у суботу о другій на нашому місці. і візьми лопату. макс

    І нарешті, величезними, на весь лист, і кострубатими:

    ЄРГГ!

    14.03. - 14.00

    МІСТ

    PS: СОСІ ЖОПУ ПЕС

    Вольфганг хитає головою. А цей Йорг, мабуть, зовсім хворий — тусуватися з братиком. Ну що ж, удачі йому. Вольфганг прикидає: уперше він почув від Макса це обрубане ім'я місяців... п'ять? сім тому? Тягне вже на рекорд. Минулий, єврейчик із болотними очима, протримався два з половиною. Потім дуже ображався і плакав.

    ***

    Від Макса жодних звісток весь тиждень.

    Спочатку Йорг чекає на дзвінок. Потім, у середу, сам дзвонить Ніккі. Той холодно відповідає, що не бачив Мюллера-молодшого з вихідних і швидко вішає трубку. Але, судячи з того, що над містом не снують пошукові гелікоптери, у Макса все добре. Хочеться вірити. А то Арнольд і сам пропав, у Яна запитувати не варіант, а дивитись у вічі Дірку все ще трохи соромно.

    Тому Йорг спершу дзвонить йому — у четвер після навчання. Мабуть, будить, бо голос у Дірка хрипкий і страшенно примхливий.

    — Слухаю. Хрм.

    - Доброго дня.

    — Так-так, — Дірк утробно позіхає.

    - А ти Макса не бачив? Ну, після неділі.

    - Не-а. До речі, що тоді було? — зважаючи на звук, геніальний ударник чухає неголену щоку.

    — Та так... ми занюхали...

    — А. Щось неясно, — пожвавлюється Дірк. - Голова ще хворіла потім.

    - У мене теж! І пам'ять відбило! — хапається Йорг за соломинку.

    - Так. Геть.

    - Взагалі. Як дірка.

    — Ні біса не пам'ятаю. А ти? — з надією питає Дірк.

    - Теж нічого.

    - Ну і добре.

    - Так.

    - Так.

    - Гей, ну тягни сюди свою дупу! — лунає раптом голос Яна, теж примхливий і сонний. - Мені холодно, між іншим!

    — Еее, поки що, — швидко каже Дірк

    Мабуть, вилазка на цвинтарі домашніх тварин скасовується. У глибині душі Йорга це майже тішить. Він щодня ходить на фізіотерапію. Курс давно мав скінчитися, але медсестра прискіпливо оглядає його, прослуховує і вистукує — і щоразу, закінчивши тортури інгаляціями та електрофорезом, коротко кидає: завтра водночас. Напевно, це не цілком законно. Але ж дуже приємно.

    Йоргу подобається, коли вмілі холодні руки прикріплюють на груди електроди. Потім він лежить, приєднаний до трансформатора, як чудовисько Франкенштейна. Шкіру трохи пощипує, і пахне озоном. Стиль! Медсестра заходить провідати його, у відгороджений білою завісою куток кабінету. Вони розмовляють одними лише поглядами. Точніше, Йоргу хочеться думати так, вірити у якийсь контакт. Насправді медсестра просто, не соромлячись його, упорядковує себе: перев'язує чорною стрічкою волосся, пудрить обличчя, перевіряє кріплення панчох. І лише потім запитливо дивиться — ну як, все гаразд?.. Йорг зачаровано киває. Вона ідеальна.

    У п'ятницю вона слухає його легені особливо ретельно. Просить показати горло, оглядає ліктьові згини, з яких зникли останні сліди уколів, і невдоволено хмуриться на старий шрам. Вимірює тиск та температуру. Йорга відчуває, що з нього хочуть зробити ідеального арійського солдата. І воно лише посилюється, коли медсестра вказує йому спустити штани. Чомусь руки тремтять; пряжка не слухається, а потім падає на підлогу з оглушливим дзвоном. Йорг стоїть, переступаючи, втягнувши від переляку живіт. Знову хочеться кашляти. Але вона недовго його морозить. Сповзнувши поглядом, задоволено киває і починає писати щось на клейкому листку.

    — Завтра водночас, — і виходить із катівні. Йорг настільки схвильований, що навіть забуває про зухвалий план знову стирати щось із шафи з ліками.

    Вже тільки на вулиці він розтискає спітнілий кулак і читає. Це домашня адреса. До речі, зовсім поряд, у Шпандау.

    ***

    Йорг довго крутиться перед дзеркалом у ванній, намагаючись зробити ідеальний проділ, і п'ять разів чистить зуби. Одягає найкращу чорну футболку з KISS (і найкращі чорні труси — але без KISS) і репетирує, під яким кутом стати в дверях, щоб плечі здавалися ширшими, а вигляд — брутальнішим. Штани, до речі, теж чорні. І шкарпетки. Головне - не сутулитися. І не балакати, вона не за цим його покликала.

    Йорг уже закінчує полірувати нігті, коли у передпокої дзвонить телефон. Чи вона знає його номер? Ну напевно…

    - Алло?

    - Йорг! Ти де?!! — хрипко кричить Макс. - Я тебе втратив.

    Йорг опускається на тумбочку біля телефону. О ні.

    — Я дві години на тебе чекаю!

    - Так, - Йорг насилу бере себе в руки. — Ми ж не домовлялися. І взагалі де ти…

    - Так? Хіба? - Макс щиро здивований. — Ой, треба ж.

    - Ти не призначав час, - спокійно, як дитині, тлумачить Йорг. - Ти просто сказав...

    - В-ее. Тепер підійти зможеш?

    — Куди… А, ні. Не зможу.

    У трубці настає оглушлива тиша.

    - Вибач, Максе, сьогодні я зайнятий, - кожне слово дається важко, але так треба. - Можливо завтра?

    - Навряд чи.

    - Ну правда, ти так зник...

    - Успіхів, - цедить Макс і вішає трубку.

    За секунду до цього Йорг чує гудок баржі. Значить, Макс дзвонив звідти з набережної. Будка біля мосту! Брудна вода, міноги… А, до біса.

    Йорг сердито натягує куртку і грюкає дверима. Потім, щоправда, повертається — за забутою на тумбочці коробкою цукерок.

    ***

    Через дві години він виходить із безликого під'їзду десь у Шпандау. Ноги трохи тремтять, але Йорг готовий стрибати від радості. У кишені лежить папірець з датою та точним часом: наступна субота, так само половина п'ятого. Медсестра його записала.

    І вже підбирається сумне почуття, що його завоювали, але поки що це не має значення. Голова йде обертом. Йорг мало не потрапляє під фольксваген, а потім однією ногою провалюється у нещільно пригнаний люк. Перехожі дивляться на нього з жалістю. Але...

    Це було прекрасно. Навіть коли вона з ніжною силою скинула з себе його руки, і поклала горілиць. Навіть коли притиснула до підлоги його зап'ястя, болю. Йорг спочатку засумнівався: може, вона хоче, щоб він був активнішим? Але варто було ворухнутись, медсестра залізною хваткою передавила йому п'ясту вену. Рука почала відніматися, і більше Йорг не сваволі.

    Біля під'їзду маячить висока постать — у сутінках не розбереш, хто. Йорг вже розсіяно проходить повз, коли лунає знайомий хрипкий голос:

    — Їжачок, мабуть, втомився і не зможе сьогодні копати.

    Йорг здригається.

    - Макс!

    "Тільки тебе не вистачало".

    Той глумливо сміється:

    - Ну то як? Їжачка хоче хутро-козилу, чи в нього тепер інші іграшки?

    — Блядь, — Йорг тулиться до стіни. - Гаразд. Я зараз. Лопату візьму.

    - Правильна відповідь, - задоволено киває Макс й закурює.

    ***

    — А чи довго ще до цього цвинтаря?

    - Довго, - Макс спльовує під ноги і потрапляє Йоргу на штани. - Вибач.

    Йорг зітхає. Ейфорія схлинула, спину чогось ломить, батькові чоботи натирають, а лопата віддавлює плече. На ключиці, мабуть, уже водяний мозоль. Та ще й рука знову забирається.

    Максу добре. Він йде без нічого, курить вишневі сигарети одну за одною, крутить головою зображуючи сову і іноді утробно кричить - загалом, кайф. З корисного він хіба що тримає ліхтарик, та й більше світить не на дорогу, а собі на обличчя.

    — Щоб не страшно, — пояснює він і запинається про корч. - Пхех.

    Йорг згадує про неї. Бліді холодні пальці, вузькі стегна — а всередині така гаряча... І парфуми в неї дивовижні — важкі, гіркі. Серце починає битися швидше. Яка ж, все-таки, гарна. І вона вибрала його. Мабуть, це щось таке. Цікаво, ось Яну вже хтось давав? Ну, крім Дірка. Чи він дівчатам лише пісні співає? Навіть у Арнольда була восени якась булімічка.

    — А стиковка пройшла успішно, так? Йорг потрапив? Їжачку можна привітати?

    — Цілком, — хмикає Йорг. — І слухай, годі говорити в такому тоні.

    - В якому? - Наскакує на нього Макс юним тигром. - Ну, ну, в якому?

    — Ти ніби ревниш.

    — Що? - тягне Макс. — Я тебе? До твоєї мокрощілки?

    — Вона не… І, до речі, звідки ти знаєш, що я…

    — Все, прийшли, — раптом Макс завмирає на місці.

    Йорг неспроможна зрозуміти, де вони взагалі. Теоретично — у Грюневальді, але більше схоже на ліс зургів. Кричать тривожно нічні птахи, вдалині лунає глухе виття собак. Вогні житла давно зникли за спиною, і довкола абсолютна темрява. Та ще й Макс світить не кудись, а собі в підборіддя.

    - Дай, - Йорг з хрускотом встромляє лопату у щось м'яке і тягнеться до ліхтарика.

    - Моя нога! — репетує Макс. - Блядь, як боляче!

    - Я в тебе потрапив? — Йорг весь холодіє і спрямовує промінь униз, очікуючи побачити кривавий обрубок.

    - Ні! - ірже Макс. - Я ж не мокрощілка.

    — Та гуляй ти.

    - Мазиля, пхех.

    Йорг вмикає лікар яскравіше й нарешті оглядається. Вони на галявині, обрамленій старими вузлуватими в'язами. Дерева наче розступилися, відкриваючи порожній простір. І в центрі його — хоровод блідих поганок. Здається, за старих часів таке називали відьминим колом. Йорг пересмикує плечима:

    — Щось мені тут не подобається.

    — Це тому, шо тут немає мокрощілок? - повисає на ньому Макс.

    - Так, - Йорг відштовхує його. — Ще раз скажеш це слово.

    - Добре Добре. Дівок. Пилососих. Чувирл. Швабр. Симпотік. Мадам. Спермососок.

    - Просто замовкни.

    Йорг проходить кілька кроків. Раптом нога провалюється, але неглибоко. Під підошвою щось м'яке, ніби навіть рідке.

    - Чорт! — Йорг трясе чоботом, скидаючи дощату рамку. - Це ще що?

    — Це планшет, — радісно вигукує Макс. — У брата такі самі. Там фанера та…

    - Ні. Інше.

    — А це і є цвинтар домашніх тварин!

    Йорг з побоюванням заглядає в розорену яму. Там на дні щось руде, пухнасте — а подекуди сіре та явно живе. Інакше чому воно ворушиться?

    — Приколись якісь опариші... — зачаровано тягне Макс.

    - Треба його закопати, - Йорг намагається зібрати всі уламки фанерної кришки та дерн.

    - Забий. Йому вже байдуже, — Макс забирає ліхтар і проходить трохи далі. - О. Кролічек. Хочеш кролика?

    Але Йорг нічого не хоче. Може, тільки опинитися вдома і подумати, що відбувається в його житті.

    - Ну як знаєш. Так, свинка морська… Пізде, швидше було б спалити.

    — А ти пал? - машинально перепитує Йорг.

    - Ні, не я. Вольф. Причому живих. Гаразд, жарт, - Макс зітхає і раптом кричить: - Рибко! Їжачок, там рибка! — і тут же дзеркало: — Рибко! Там їжачок!

    "А тут довбоєб", - про себе огризається Йорг.

    — О, дивись, — Макс опускається навпочіпки біля однієї з могил. - Котик. І зовсім новий.

    Йорг підходить ближче. І справді, на увімкнутій у землю тріску картонка з написом «Blacky». І вчорашня дата.

    - Емм? Ти впевнений?

    - Блеки - гарне ім'я для котика. Копай.

    І Йорг, зітхнувши, встромляє лопату в пухку землю.

    ***

    — На мою думку, це природно — закопувати, закопувати, ховати секретики. У дитинстві всі це робили, — розголошує Макс, сидячи на трухлявій колоді. Інтонації майже як у брата. — Це давнє, підшкірне. Поганське…

    — Ну, не знаю, — пирхає Йорг. - Ми по-іншому грали.

    - А як? - Макс подається вперед. - У війну?

    - Це теж, - Йорг втирає піт з чола рукавом. — Здебільшого у фільми. Знаєш, "Монстри Universal"? Дракула, Мумія, Франкенштейн...

    Макс уважно дивиться на нього, і Йорг знову починає копати.

    — А ще Невидимка та Людина-вовк.

    - Не знаю таких.

    — Тварю з Чорної лагуни?

    Макс мотає головою.

    - Що, зовсім? - посміхається Йорг.

    - Скажи ще дякую, що я відрізняю цю твою Годзіллу від Кінг-Геккона.

    - Годзілла - він, - м'яко поправляє Йорг. — І… гаразд. Ясно. А Дірк знав, так.

    Він знову переривається, щоб перепочити. Котика закопали на славу — вже понад півметра завглибшки, а кінця не видно.

    — І загалом, ми з ним грали: і в Потвора(поправка від родичів перекладача: Путін), і в Дракулу, і що тільки не. Й просто у фільми.

    - Наприклад?

    - Ну, в "Нічного портьє".

    - "Я знайшов мою дівчинку, і вона буде зі мною"?!! - пищить Макс. — О боже! І ви два тижні сичували і їли варення?

    — Типу того, — регоче Йорг. — Потім ми вийшли надвір, і Ян пристрелив нас із палиці. Загалом усе весело.

    — А з нашого Дірка, мабуть, виходила славна жидівка.

    - Нічого так. Він навіть любив, - Йорг налягає на заступ. Та де там цей кіт?

    - А що не любив? — вкрадливо запитує Макс. - "Конформіста"? Можливо, «Загибель богів»?

    «Ніхуючи ти не панк підзабірний, раз усю класику знаєш», — злісно думає Йорг і вганяє лопату в ґрунт.

    — Йоргу, ви ж не грали у «Кабарі»? Я хвилююся.

    - Ні. Просто у гестапо. Ну, знаєш там, зробити загін з дроту, типу концтабір.

    Очі Макса розширюються, виповзаючи на лоба.

    — …посадити туди друзів. Потім забирати по одному для тортур.

    - Боже.

    — Кропивки, труси на голову, крутіння вух. Найнезговірливішим — крижану ложку в пупок.

    Макс шумно видихає і починає масажувати собі груди крізь косуху.

    - А Дірк? Дірк часто страждав?

    — Найчастіше, — запевняє Йорг. — Він звичайно йшов першим, і поки я катував його, решта примудрялися втекти.

    - Я потік, - попереджає Макс.

    - А одного разу... тільки чорт, це сумно, - Йорг з досадою налягає на заступ. — Одного разу він взагалі затявся, і я пригрозив, що влаштую йому газову камеру.

    - Напевно, я не хочу це знати, - про всяк випадок відсувається Макс.

    - Ні, нічого такого. Просто розпорошив йому лак в обличчя та підпалив. Ну діти, що.

    — То я дивлюся, брови рідкісні… — ревниво зазначає Макс. - І що було далі?

    - Да нічого. Його мати вчепилася у моє волосся, мовляв, «ваш Йорг хворий!» — а потім нам заборонили спілкуватися. Але ми все одно продовжували.

    Макс з розмаху витирає сльозу розчулення.

    — Так, нарешті… — Йорг торкає щось тверде в ямі. - Ай. Та скільки можна!

    Це якісь гілки, хмиз. А під ними знову земля.

    - І що там за Блеки? — бубонить Йорг під ніс. - Охуєти просто. Робити людям нічого.

    - Так, не бурчи, це мій стиль, - тривожно встряє Макс. — Слухай, мабуть, нам краще піти.

    — Нікуди я не піду без кота, — сопить Йорг, по пояс у могилі, розпарений, червоний. - Дірк ось теж казав вічно: "вистачить, вистачить ..."

    Макс схоплюється з колоди і починає тривожно оглядатися. Ну як на зраді.

    - Що ти кипиш? - Огризається Йорг. - Зараз.

    Він відкидає чергову грудку землі, і — о диво! - під ним білий блискучий целофан. Йорг гарчить від злої радості і тягне його на себе, і молочна плівка рветься, розходиться тяжами, відкриваючи вишкірене в агонії обличчя. Схоже, «Блекі» закопали живцем.

    Йорг завмирає. Обличчя темне, чорне, і навіть при убогій світлі ліхтарика на краю ями видно, що не від розкладання, просто це негр.

    — Вони тут… — видихає Макс над вухом. — Тікаємо.

    Йорга не треба просити двічі. Він вилазить із могили, вистачає лопату; Макс підбирає ліхтарик і відразу вимикає його. Зовсім близько в лісі чути голоси і, що гірше, колишуться промені холодного світла. Хтось наближається. Судячи з звуку важких кроків — із чималою ношею.

    - Нічого собі прожектори, - у паніці шепоче Йорг.

    Макс мовчки тягне його до землі. Йорг падає ниць і впирається лобом у сирий мох. Промінь світла проходить над його головою. Йорг готовий молитися вже всім богам, щоб у них не було вогнепального — хоч і знає, що це нереально, все вони мають; удвох їм із Максом не впоратися.

    Але тут трапляється диво. Той, хто невблаганно йшов прямо на них, застигає та обертається до іншого. Цієї секунди темряви Йоргу і Максу вистачає, щоб схопитися і кинутися до дерев — а далі бігти без оглядки, корінням, м'яким мохом, очікуючи отримати в спину постріл.

    Очі звикають до темряви, і товсті стовбури з'являються перед лицем саме в той момент, коли є ще можливість їх обігнути. Йорг у житті б не подумав, що можна мчати нічним лісом і при цьому жодного разу не в'єбатися в дерево. Проте, поки що їм щастить. Голоси за спиною нарешті стихають, і вогні перетворюються на дрібні крапки.

    Тільки опинившись у абсолютній темряві, вони переходять на крок. Серце вискакує з грудей, легені палить. Під курткою мокро від поту.

    — Чорт, лопату забув, — крізь зуби шипить Йорг.

    - Вона в мене, - Макс вражає живцем.

    Йорг хоче сказати, як він любить свого друга, такого розумного і чудового — а потім згадує, з чиєї милості вони взагалі в лісі.

    - І де місто? Куди нам іти?

    - Туди, - Макс невиразно киває кудись праворуч і пхає йому в руки лопату.

    — Ну, веди, — зітхає Йорг.

    Макс глухо пхекає і рішуче крокує в одному йому відомому напрямку.

    — Ти ж знав. Знав, що то за місце.

    - Ні. Чесно. Думав, ми знайдемо милого котика.

    - А до речі, навіщо? — вперше запитує Йорг. - Ти хотів типу опудало?

    — Мега-хутро-хутряну Котзилу! А потім ти її оживиш.

    - Його, - машинально поправляє Йорг. — І… стій.

    Макс слухняно застигає дома.

    — Ні, інакше.

    Макс незворушно продовжує йти.

    — Що означає «ожив… лю»? Ти про що?

    — Ну, ти се вмієш. Ти ж у нас дохуячий некромант.

    Йорг мовчить. Перед очима виникає волохатий силует на тлі грозового берлінського неба. Тільки не знову.

    - Ні. І… слухай, це не я. Взагалі не знаю, що це було. І чи було.

    Макс сміється, єхидно й зі злобою:

    — Звучить так, ніби я спитав у тебе дещо про нашого Ді-ірка.

    І, не дочекавшись реакції, продовжує:

    — Тобі, мабуть, цікаво, шому він так змінився за минуле літо?

    - Ні. Взагалі.

    — Ну, Їжачку! Ти ж навіть транками нас годував, аби тільки впізнати! Чому він перестав грати з тобою в бруді у ваших монстрів Columbia Pictures?

    - Неважливо.

    — Чому він став таким панком?

    - Замовкни.

    — Шо трапилося з милим хлопчиком Дірком? Хто розбив його серце? Хто пустив під укіс паровозик його душі?!! - волає Макс.

    Йоргу хочеться затиснути собі вуха, але заважає лопата. А ще хочеться обігріти нею Макса. Хоч би плашмя по спині.

    — …змусив плакати у подушку, пити вино, різати вени? Ох!

    - Ти б це, тихіше, - Йорг озирається.

    — Отже, чому ж причина?.. Відповідь проста, — Макс робить гарну паузу.

    - Ну?

    - Він довбойоб, - шелестить Макс лісовим вітерцем. - До речі, фініш.

    Йорг жмуриться від яскравих вогнів. Вони опинилися майже там же, звідки зайшли до цього лісу — тільки з другого боку тихої вулички. Навіть не віриться, що нині десь неподалік заривають черговий труп. Або дуже важкого котика.

    — Пекло яке, — хитає головою Йорг.

    - Ні, друже мій, - усміхається Макс. - Це Шпандау.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.